Diskusia k téme Radio Jazz
Mne príde, že všetky radia maju lepši zvuk v internetovom streame, ako v FM
Tiez potrvďujem, že rádio Jazz má na internete stream lepší priestorový zvuk ako samotné FM. A Taký lepší priestorový zvuk má aj rádio Exprese v streame ako FM, Pričom ja počúvam radšej cez FM ale aj cez internet.
Ale, kto sa vyznate mu možete napisať, kde sa ma obratiť. Či na RVR, samotne Radio, neviem ani sám. Inak podla mna ma internetovy stream lepši zvuk, ako samotne FM. Pride mi viac ,,priestorový".
ako fanusik jazzu mas urcite aspon trochu lepsi prijimac a ne nejake sustitko = bude tam moznost aspon nejakej anteny = postupoval by som takto.
len pre doplnenie - na radia.sk sa neziada o zvysenie vykonu, na to tu pravomoc naozaj nikto nema.
Dobrý deň. Chcem sa spýtať či je možné v NR na 104.1Mhz zvýšiť kW z 0,1 na aspoň na 0,5 alebo viac ? Doterajších 0,1kW je dosť slabučké čo stačí na NR a VEĽMI blízke obce. A to je ešte zimné obdobie keď sa nezelenajú stromy, v lete max. tak NR. Širšie okolie NR je pokryté veľmi slabo, vonku ešte ako tak, rušivo ale v dome len šuchot. Ja ako fanúšik Jazz-u som sa tomuto rádiu veľmi potešil ale čo z toho že ho musím počúvať cez internet :-(
Ona beha na mercedese a tam si to pusta pri soferovani. Preco sa cudujes?
Cuduj sa svete, ale viem to.. A vidim to aj v praxi, zjavne na rozdiel od Teba :)
aj mne robí na relaxačnú hudbu že si oddychnem pri tomu aj na srandu niekedy je aj pre dobrú zábavu a to je kto ta vaša kolegyňa a na oslave z 12 ľudmi a kde na akom slovensku to je Z,S,V a odpíš mi.
Dnes som bol na oslave narodenin a menin spolu 12 ludi a oslavenkyna spominala, ze sadne do auta a naladi si automaticky toto radio a relaxuje. Pritom nie je ziadna jazz-menka! Cize klobuk dolu za taketo radia:-)
Konečne sa ozval niekto, kto presne vie, ako nato - "To ze hraju tie skladby, je prave ten kluc k uspechu, takto funguje radio" - v mojom okolí to takmer všetci vypli - nielen kvôli mono zvuku, ale i kvôli rotácii tých istých skladieb. Ty však našťastie vieš, čo je kľúč k úspechu
ahoj rišo,palo,pe3k ja to to rádio počúvam aj rockovú republiku cez net aj moja vedúca v miernej práci a odpíšte mi tu a reagujte na môj príspevok.
Antena Rock ak by kaslala na posluchacov, tak by nebola neustale stupajuca v pocuvanosti.. To ze hraju tie skladby, je prave ten kluc k uspechu, takto funguje radio. Ini hraju pestro a dopadnu ako tebou menovane radio.. Cize robia to dobre..
Ja rozumiem a som si toho vedomý, že uživiť také spravodajské rádio je určite veľmi náročné, preto sa nečudujem že skončilo, lebo došli money.. ...ale tak nerozumiem načo potom vymýšľali jazzový formát, keď mohli nahodiť do PC rockové piesne a mala by to väčšiu počúvanosť, keď by to avšak nerobili tak drzo ako Antena Rock, ktorá kašle na poslucháča a hrá si to isté z tých ich 3 CD do onania, čo verím, že nie..
Ibaže Jazz nahodia do kompu a samohrajka frčí, kdežto kecavé rádio vyžaduje rozsiahly spravodajský a vysielací tím a teda náklady.
To musí byť šialená naivita vlastníka tohto rádia, že spomedzi rádií, ktoré prevádzkoval (teda Rocková a Aktual) bude mať práve jazzový formát väčšiu počúvanosť ...pochybujem, že to rádio aj niekto počúva a pochybujem že je na SK viac fanúšikov jazzu ako rocku ...podľa mňa zbytočný experiment a zbytočne zaberajú frekvencie s týmto formátom ...to už skôr Aktual mal potenciál, aj keď veľa kecali, no dakedy som sa tam zaujímavé veci dozvedel a hudba sa dala.. ...najlepšie by však bolo, keby sa späť vrátila Rocková republika na ich frekvencie, no ako to už býva na SK zvykom, tak všetko dobré musí tuto skončiť :/ (R.I.P Rocková republika, Viva..)
To je Karma Martinka Klingáča za zlikvidovanie regionálok
Mohli by namiesto tohto nepodarku opäť vrátiť rockovú republiku to rádio malo potenciál aktual a jazz to je len nepodarený experiment.
Neviem koľkí to počúvajú v ZA, no dnes popoludní na tejto frekvencii bol šum.
Tvrdili, že od septembra 18 spustia moderované vysielanie, ale...
nem boj ešte x-krát na n-tu zmení zameranie a formát
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň