Diskusia k téme Radio Jazz
Rádio sa volá oficiálne Rádio Jazz, no na displeji rádií sa zobrazuje Jazz FM.
A radio Piestany, ktore ho vysiela skoro 8 rokov si este neobjavil? :-)
Mám peknú nedeľu - objavil som Radio Jazz. Myslím si, že rozhlasová stanica, ktorá sa venuje jazzu, na Slovensku chýbala( mne určite ).
No vidíš, tak pre Teba toto rádio určite nebude :) Power je zase spokojný, za mňa palec hore, ale asi sme v menšine. Tiež som včera pri nich zotrval celý deň. Jazz buď miluješ, alebo neznášaš. Viem to podľa našej domácnosti, kde som asi sám, ktorý tento štýl môže :D Rozhodne ide o významné osvieženie nášho éteru, len zostáva otázkou, či si toto rádio dokáže nájsť dostatočný počet poslucháčov na udržanie vysielania.
Včera som Jazz FM počúval celý deň a hrajú fakt dobré kúsky.Aspoň , že tento formát nebude musieť podliehať SK kvótam.Teda dúfam.Jazz FM by sa mohol uchytiť :-) :-)
Ja som to nevydržal počúvať ani minútu, keď som to zapol končila jedna pieseň a začínala druhá… tá hudba mi išla na nervy, hneď som to vypol, dávam tomu tak 3 mesiace…
V týchto myšlienkach som na tom rovnako ako Ty. Presne som dnes rozmýšľal nad tým, o čom asi tak budú moderované vstupy (počítajme s variantou, že im to RVR odobrí). Inak jazzovej SK hudby je dosť, čo-to som počul a verím, že Rádio Jazz ju tiež objaví a nasadí do vysielania. Ale tá jedna skladba, čo išla dnes na obed, bola dosť divná, to súhlasím :) Som zvedavý, čo bude ďalej. Ako píše aj Stano, vítam tento projekt v našom éteri. Komfort naladenia stanice v aute a vlastne hocikde je k nezaplateniu :) Len aby to mali oni zaplatené :D
Zahraničná produkcia jednoducho prevláda v tomto žánri. Slovensko nech sa ide schovať. Cítenie pre túto hudbu práveže mám a práve preto počujem ten rozdiel keď hrá zahraničná tvorba a slovenská.
Že o výnimku žiadať budú, s tým počítam. Teda v prípade ak projekt tohto rádia na rade prejde. Zatiaľ ju však nemajú. Som ináč zvedavý, ako raz bude vyzerať moderované vysielanie, o čom budú bloky a vstupy v nich. Myslím že si budú musieť urobiť prieskum, aby vedeli čo zaujíma ľudí, ktorí počúvajú jazz a podľa toho aby vedeli čo vôbec rozprávať, aké témy prinášať, o čom informovať a tak
Humus? To ze ty nemas citenie na taketo umenie, to este neznamena ze oni to robia zle.
O výnimku určite žiadať budú okrem nepočúvatelneho humusu poriadna jazzová slovenská tvorba neexistuje. Dnes zahrali 1 sk pieseň no bolo to hrozné. Keď sa budú držať tak ako zatiaľ a hrať len zahraničnú kvalitnú hudbu bude to dobré. Playlist je podľa mňa zatiaľ super. Inak som veľmi rád, že na Slovensku konečne vzniklo jazzové rádio, ktoré sa dá bežne naladiť na frekvenciách napríklad v aute a podobne. Držím im palce aj keď si myslím, že poslucháčov príliš veľa nebude ale každopádne ja toto rádio určite budem počúvať a snáď si ho naladia aj tí, ktorým je tento žáner blízky.
Zase tie tvoje infantilne uvahy. Poziadaju o vynimku.
Len tak rozmýšľam, či existuje dosť slovenského jazzu, aby mohol byť naplnený potrebný čas na slovenskú hudbu. A či je dosť aj slovenského nového jazzu.
aj sa nejako rozlucili na "zaver" vysielania? ci sa to len o polnoci proste preplo tym jinglom ? zabudol som si to naladit
V BA už ide RDS s názvom Jazz FM :-) :-)
Aby sa sprosti cudovali a mudri smiali :)))
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň