Diskusia k téme SUB FM rádio

Kliiiidek, ludia z branze vedia, ako to je. Natlakom predbehnut ostatnych v rade vserkych cakajucich na povolenia...

Odporúčal by som zdržiavať sa týchto komentárov, lebo rádiu to nepomáha a podaktorých diskutujúcich aj tak nepresvedčí.

Neviem co sa Ti zda neseriozne, my tu vidime jedine tvoj komentar neseriozny, ked je podla teba neseriozne to, ze sme vsetky pridelene frekvencie rozvysielali a plnime to co sme slubili, tak potom asi si troska mimo reality. Sme absolutne transparentny projekt a robime to z lasky k hudbe a taki ako ty…, zial aj taki su no nepomozeme si ;) najprv skus zalozit ty nejaky projekt a potom sa mozeme bavit. Jozko Ferko skryty za vysielacom si trapny :D

Z vasho pera znacka serioznost vyznieva nemSeriozne. Od vasho navstupu do branze radii ukazujete okrem serioznosti
vsetko mozne, len nem serioznost. Vyplakacky stazovacky na celu galaxiu. Kukuuuuk, prozrite sa do zrkadla najprv.
Meno ste si uz zrobili na vsetky svetove strany.

Stredné vlny sú už minulosť. Je to v prvom rade energeticky náročné a kvalitu zvuku o ničom.

Zbytocne diskusie, ano momentalne mame seriozny zaujem o vsetky frekvencie, ktore ziadame. Nedozviete sa viac. Pozerajte vypocutie. A hlavne by ste sa mali pozerat na to, ze frekvencie “odpad” ktory sme do teraz dostali vyuzivame najefektivnejsie ako sa da.
Pekny den vam prajeme :)

Patria kľudne mohla ostať na SV - Nitra, Rimavská Sobota a Košice - s výkonmi okolo 50kW. V pohode by pokryla územie, kde žije maďarská menšina. A Rádio_FM by mohlo vysielať celý deň....
V Európe sa ešte stále bežne vysiela na SV, dokonca v UK je tam okrem BBC aj množstvo súkromných rádií ako napríklad Absolute, TalkSport, GreatestHitsRadio, Gold alebo Smooth....

Dopúšťala aj dopúšťa.. Viď E2 na východe.. a predtým dlhodobo 90,8 z Javoriny 10kW na 250W. To sa našťastie upratalo. Ja by som najradšej videl najskôr na ženevách SRo.. na 87,7 Rádio_FM. Vrátili by potom BB a ZV, Žiar n/H. Čiastočne by sa vyriešilo cez deň nepokryté južné územie, ktoré okupuje Patria už roky.

Tak to by bolo šialené - 10kW vysielač, ktorý pokrýva veľkú časť Stredného Slovenska premeniť na lokálny vysielač s 2kW pre BB, ZV a okolie.....
Tak nech počkajú do ukončenia výberového konania a môžu sa uchádzať o frekvenciu 106.6 po Vlne a voľnú Zvolenskú frekvenciu a dosiahnu ten istý efekt za oveľa menšie peniaze....

Možno majú takú úvahu získať vysielač na Suchej Hore a následne to prekoordinovať inde, inými slovami zdegradovať túto frekvenciu, ktorá je súčasťou nášho národného bohatstva. Je podľa mňa úplne nereálne že by takéto rádio využívalo silnú frekvenciu cez služby Towercomu. Akúkoľvek degradáciu naša rada dopustiť nesmie...

Za minulý rok mali tržby 35328,- €....
Čiže by zaplatili prevádzku vysielačov a ostane im holý zadok...

Aj keby si chceli postaviť vlastný vysielač, len náklady na 4x antény + koaxiálny kábel + samotný vysielač 2kW (zisk by bol 10.7kW) by boli 8950,- eur, k tomu stožiar, kontajner, cena práce na výstavbu, cena za prenájom pozemku, prípojku elektriny. Ten vysielač nemôžu umiestniť do mesta na panelák, musel by byť umiestnený niekde v okolí Suchej Hory, aby mal dobré pokrytie....
No a na záver sú tu mesačné náklady za elektrinu. Len prevádzka samotného vysielača je 2160,- € mesačne, ročne 25.920,- €....
Nemyslím si že Towercom by ponúkol nižšiu cenu.....

Keďže pri SUB FM by zďaleka nebola záruka, že to utiahnu.

Ahojte. Na úvod si ujasnime, že vám v SUB FM fandím a držím palce, aby vám nadšenie a samotné rádio vydržalo čo najdlhšie. Pripájam sa však v Majakovi, tiež nechápem, prečo hneď podráždené reakcie, odporúčal by som zapracovať na komunikácii. Nie každá kritika je myslená zle a vymieňame si tu názory a informácie. (Samozrejme nemám na mysli nejakú Sandru a spol.) Nie je to tu o poľovaní na SUB FM, ako mám z vašich reakcií často pocit.
Otázka: s tou bystrickou 87,7 MHz to myslíte vážne? Pýtam sa bez irónie, len aby sme sa opäť neurazili :) Predpokladajme, že ste si prepočítali prevádzku 10kW ženevy. Platby za elektriku a nájom pre TC pri takomto výkone a kóte budú násobne vyššie, ako máte na iných vysielačoch. Úprimne si myslím, že toto vám nemôže vychádzať, pri rádiu prevádzkovanom na Slovensku a pri vašom žánrovom zameraní a neobsadenými reklamnými blokmi. Nie, že by som vás tam nechcel počuť, "o tom žádná", ale reálne si to nedokážem predstaviť. V každom prípade želám veľa šťastia.

Ahojte.
Neviem, prečo ste všetci hneď vzťahovační... :-)
Ja nie som z tých, ktorí sú proti tomuto projektu, skôr naopak.
Iba som nadviazal na moje predošlé príspevky ohľadom signálu.
Nebola to výčitka voči SUBku, ale konštatovanie, že som si chcel naladiť vysielanie v aute, no kvôli kolidovaniu s F1 som mal žiaľ značne zarušený príjem a iba som sem uviedol moju skúsenosť z danej lokality cestou po R1, kde sa to momentálne asi ani nedá inak urobiť.
Je v zásade fajn, že signál presahuje cez Vtáčnik (priamo v PE som od zmeny kóty ešte neladil).
Zadržiavanie frekvencií je téma na zvlášť kapitolu.
Lacove invektívy nie je potrebné komentovať.
Ďalej môžem uviesť, že ma príjemne prekvapil presah na trase Zeleneč - Chorvátsky Grob, ktorý som už dlhšie chcel odskúšať, len som nemal cestu.
Mlynárce sa stratili až dakde za Blatným v smere na Vajnory, takže potenciálne by to ozaj malo ísť prijímať aj kdesi nad Račou, ako tu už niekto písal, poprípade z okolia Drotárskej v BA (budem ešte testovať).
Odkaz pre 20xSUN:
ďakujem za výklad, neočakával som nič, keďže som sa pohyboval po ceste a nie som ešte úplne retardovaný. Sledoval som dosah Gyrovho BBčka, či bude kolidovať so SUBkom, čo sa nestalo a v istom mieste nešla ani jedna stanica z 94.7, a potom som to isté porovnával s už uvedeným Českom...

Ahoj, nevieme aké má opodstatnenie tento komentár z nášho pohladu žiadny, keďže to čo sme plánovali sme aj naplnili. Jasne sme sa v tlačovej správe vyjadrili, že nám ide o to aby sme pokryli Partizánske a nadpojili sa na Topoľčiansku frekvenciu. Ako jediní rozvysielavame frekvencie pomerne rýchlo a zároveň ich efektívne využívame. Žiaľ je tu mnoho takých ktorí nás len blokujú a zadržiavaju frekvencie, ktoré by sme mohli použiť na splnenie sľubovaného cieľa. Pekný deň - a trošku pozitivity do kritiky nabudúce :)

Hroza co od toho ten MAJAK ocakava. Preco asi taka Beta ziadala o ZH a nepokryva to tam z Kunieho vrchu?

To máš počúvať v Partizánskom a nie niekde na druhom konci republiky!!!!!
Sarcasm off

včera som išiel po R1 a musím povedať, že tá frekvencia z partizánskeho je dosť fail... v okolí ZH sa mi stále miešal do toho kojál a prepínalo aj RDS... hrôza
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň