Diskusia k téme Rádio Melody

aký má súvis príspevok tohoto otravného človeka s témou rádia ked už mažete príspevky tak všetky čo s tím nesúvisia nie len tie ktoré chcete či už je tu progresívna cenzúra slova takže poprosím vymazať príspevky od jazz laco lebo nesúvisia s témou

Všetko čo si vymenoval že sa dalo robiť za socializmu sa dá robiť teraz. To že nemáš dobrých kamarátov alebo susedov, s ktorými by si trávil čas, alebo si navzájom pomáhali je dosť smutné. Ja s tým problém nemám a tí šikovnejší detto....
Prečo nehovoríš aj o tom, ako mnohí návštevníci kostola boli prenasledovaní a preraďovaní na nižšie pozície...
A vtedy nemali plné vozíky len preto, lebo nebolo čo do nich vložiť....
No a samozrejme, asi aj prenasledovanie ľudí bolo pre teba v pohode....
Zažil si vôbec socializmus, alebo len chodíš na stránky, kde postarší ľudia píšu hlúposti o svojej mladosti.....

No povedzme že štát sa postaral, ale o štát sa tiež niekto staral. Obyčajný ľudia. Dnes? O štát sa staráme oveľa viac ako kedysi, ale štát o nás? Kľudne si to považuj za správne. Ďalej, ľudia boli zdravší. Deti, lebo mali viac pohybu, dospelí, lebo v práci neboli pod takým obrovským tlakom, ktoré spôsobujú vysoký krvný tlak a v obrovskej miere infarkty. Ale aj toto si považuj za správne. Medziľudské vzťahy? Ľudia z ulice sa rozprávali, robili si guláš, deti z ulice išli spoločne stanovať do provizórnych stanov z obyčajnej deky. Dnes si ľudia medzi domami stavajú obrovské betónové ploty. Aj toto si považuj za správne a lepšie... Nehovoriac o tom, že keď sused potreboval pomoc, nebol problém. Dnes skús osloviť suseda, česť výnimkám, možno máš dobrých susedov, ale vo veľa prípadoch nemysliteľné. Ísť do kostola nebol absolútne nijaký problém, ako sa to mylne vysvetľuje mladej generácii. Ľudia ale boli skromnejší. Netlačili v obchode pred sebou plný nákupný vozík, z ktorého dnes ľudia veľkú časť vyhodia, kúpili si to, čo reálne potrebovali a reálne aj spotrebovali. Dnes je samozrejme iná doba, veľa vecí je dnes ináč aj v kapitalistických krajinách, ako sme to nazývali, ale ľudia ktorí v socializme reálne žili nemali ten život až taký zlý, ako to mladí, ktorí to nezažili, veselo rozprávajú...

Na rozdiel od Teba som žil aj v socializme, takže presne viem aký tam bol život a každá jedna veta v mojom príspevku to presne vystihuje....
A príspevok sa týka aj Rádia Melody, pretože tam budujú akúsi ilúziu, že to bolo niečo skvelé a propagujú zdegenerovaný režim, ktorý zničil morálku a slušnosť.....

Bože môj, ako trepeš. Dávaj príspevky o rádiách, tam s niečím súhlasím, s niečím nie, ale je to aspoň o tom, o čom tento web je. Ale o socializme nepíš, lebo o živote v ňom fakt nič nevieš

Ľudia ktorí radi spomínajú na socializmus boli tí, ktorí čakajú, že štát sa o nich kompletne postará, dá im všetko zadarmo. Nariekajú, lebo teraz sa musia postaviť na vlastné nohy a to akosi nedokážu. Sú to ľudia, ktorí udávali na MNV, že sused počúva Slobodnú Európu alebo pozerá Rakúšanov. Za to dostali výhody ako poukazy na rekreáciu alebo 50 korún k výplate zo závodného oddelenia ŠTB. Ak si niekto dovolil mať dlhé vlasy, častokrát dostal nakladačku od žandárov a navyše ho vyviezli za mesto a vysadili ho v poli. Keď končila smena v Lodeniciach Komárno, von vyšlo približne 3000 ľudí a každý si niečo vyniesol. Jeden si vysústružil nohy na stôl, iný čmajzol drevené laty, ďalši rôzne rúrky a tak ďalej. To je vec čo nostalgikom chýba aj teraz, že si budú z roboty brať všetko načo mali chuť....
Neboli len banány. My sme napríklad na farebný televízor Color Fatra čakali asi rok, kým sme sa dostali na rad. Navyše ten televízor bol takých kvalít, že 4x do roka vyhorela elektrónka PL509 ktorá sa nedala veľmi dostať vo vtedajších Domácich Potrebách a navyše stála 100 korún, čo bol v prepočte veľký peniaz. Ak si si kúpil ruský TV Rubín, tak už priamo v návode bolo napísané aby ste si dávali pozor, lebo je riziko, že začne horieť. Takmer na všetko sa stálo v rade, všetko bolo nedostatkové, v regáloch boli len hrdzavé paštéty. Ak si chcel kvalitu, išiel si do Tuzexu, kde predávali výrobky z nenávideného západu. Na nákup boli potrebné bony, ktoré si kupoval aj od dnešného Borisa Kolára. Ale keď si veľmi chcel, kúpil si aj rifle alebo LP platne Beatles, Pet Shop Boys alebo Depeche Mode. Na južnom Slovensku sa pestovala zelenina ako paprika, paradajky alebo uhorky, všetko sa hojne zalievalo chemikáliami, výkupne to vykupovali a vyvážalo sa to hneď na západ.....
Samozrejme pokračovať by sa dalo aj ďalej....

Ja som 1986 takže o socializme viem prd ale nemôžem sa djkať dojmu že asi to nebolo fakt yo zlé keď existuje časť obyvateľstva čo radi nato spomínajú asi neboli banány ale to bolo asi to najmenej čo ľudí trápilo

Niekoľko postrehov k dnešnému ránu na Meldoy:
Moderátorská dvojica Táňa a Lukáš mi pomerne vyhovuje. Táňu poznám z Expresu, kde mi vyhovovala v Hemendexe aj popoludní s Mišom (v kvíze Dvaja proti dvom nie, čo však pripisujem skôr formátu než moderátorke). Viem, že s Lukášom moderovala aj predtým, než prišla do Expresu, a už dlhšie moderuje aj vo svojej "post-Expres" ére, ale ešte som nemal tú česť.
Táto dvojica však u mňa predčila všetky ostatné komerčné celoplošky. Menšia výhrada ku kvízu "Daj si pozor na jazyk": ide o "recyklovaný" formát, ktorý som počul minimálne na rakúskom Kronehite, teda žiadna skutočná invencia. Samotné podanie kvízu však bolo úplne v poriadku.
V playliste ma šokovala skladba "Keby som bola princezná Arabela" od Rolincovej. Takéto pesničky patria jednoznačne do detského rádia. Nabudúce sa z Melody asi ozve aj Starý kečup od Madeja alebo Žabí sliz od Majstra N.

92.5 Nová Baňa
98.1 Spišská Nová Ves
103.6 Poprad
Majú RDS PS MELODY__
Inde _MELODY_

To iste ako serial z prostredia socializmu na nemenovanej televizii...

Vidím na FB stránke, že Melody oživuje nostalgiu za socializmom. Ten kto má toto rádio na starosti, asi socializmus nikdy nezažil. Mohli by tam zverejniť aj to, ako sa posielali ľudia do uránových baní a strieľali ľudia na hraniciach.....
Fuj, je to hnusné rádio....

Vysielacia sieť Melody bez spomínaných výkonných vysielačov je na nič. Inzerenti Ťa okašľú, keď nebudeš mať dostatočné pokrytie.....
Tam by musel prísť silný investor, pretože ročné náklady na vysielače sú okolo 700 tisíc eur a ročné prevádzkové náklady rádia sú okolo 500 tisíc eur. Takže si vypočítaj, aké musí mať rádio tržby po troch rokoch, aby začalo zarábať. Musíš brať do úvahy, že štart rádia (vysielacie a produkčné štúdio), prenájom priestorov, energie a podobne vyjde na 100 tisíc eur. Prvý rok bude minimálna reklama, lebo nikto nebude investovať do neznáma. Čiže v prvom roku musíš mať pripravených 1.4 milióna. Zároveň koncom prvého roka už budeš musieť prezentovať nejaké výsledky počúvanosti - aspoň 4%, aby si inzerenti zabookovali reklamu. A pokračovať by sa dalo ďalej.....

Rozbijat siet nie - okrem 98,6 dubnik, 97,6 sucha hora a 88,0 velka javorina - to zamenit s vlnou… alebo nech devin vrati velku javorinu a poprad a to nech si zoberie vlna

Melody by malo vrátiť licenciu a vo výberovom konaní by tie frekvencie mohol získať niekto nový. Sú ľudia, čo by do toho išli a majú aj financie na prevádzku.....
Za žiadnych okolností nerozbíjať sieť.....

Od prveho dna vysielania som si hovoril, ze toto nebude “zit” dlho… no nemylil som sa :D nepresli ani 3 roky a je z toho samohrajka hnijuca na kotach towerklamu… 97,6 a 98,6 nech zadiada vlna a melody nech si robi co chce

To s tými moderátormi bolo myslené ako sarkazmus. Na druhej strane by Melody malo mať štyri moderované bloky
6:00 - 10:00
10:00 - 14:00
14:00 - 18:00
18:00 - 22:00
K tomu víkend 7:00 - 12:00 a 12:00 - 17:00
Samozrejme s vlastnými moderátormi.....
Čo sa týka správ, multiregionálky by mali mať povinnosť vysielať správy každú hodinu 24/7....
Predpokladám, že sa im zvýšili náklady a Nemecký Bauer žiada peniaze, aby mohol investovať, takže hľadajú kde ušetriť.....

Prípad moderátorov som neriešil. To už by reálne nebolo. Odpajanim jedine správy, ak by aktuálne v štúdiu rádia nikto nebol. Moderované vysielanie, samozrejme, každé rádio si musí riešiť po vlastnej osi. Ak je rádio aspoň priemernej kvality tak sa to patrí zabezpečiť aspoň v exponovaných časoch.

V prípade správ by to možno bolo vhodné riešenie....
Ale čo v prípade moderátorov? Budú chodiť z jedného štúdia do druhého a raz moderovať za Expres a potom za Melody?
Napríklad vo Fínsku majú aj menšie rádiá povinnosť vysielať správy a rieši sa to prostredníctvom AI....
Nebolo by však lepšie namiesto trápenia sa, ukončiť vysielanie? Iste sa nájde niekto, kto by mal záujem vysielať niečo lepšie.....

Pričom, ak ma Bauer pod sebou 4 rádia, riešením by napr. pre Melody mohli byť odpajané správy (počasie, DS...) a preberali by ich z Expresu (minimálne v časoch keď radio funguje v režime samohrajka). Stačil by im jeden správar a pre poslucháčov tohto konkrétneho rádia by ostala aj pridaná hodnota ktorá robí z rádia radio. Určite by to pôsobilo omnoho lepšie ako keď tam nie je žiaden info blok a vlastne jedným človekom pokryjú ak by chceli aj 4 programové služby (win win situácia).
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň