Diskusia k téme Rádio Melody
Článok o elektrickom meraní priniesol tento web už pred pár rokmi....
Ako vlastne funguje to spomínané elektronické meranie? Pri TV sa pripája nejaký prístroj tzv peoplemeter, ale ako sa to dá pripojiť na rádio? Jedine keď už v digitálnom DAB alebo HD radio ako to majú v USA, ale akým spôsobom to funguje? Podľa počúvanosti cez stream sa dá zistiť presná počúvanosť ale tá neberie do úvahy klasické FM vysielanie ani DAB a pritom väčšina práve používa FM vysielanie. Teda takéto objektívne meranie bude možné ak sa prejde 100% na stream, čo ešte pomerne dlho potrvá...
Nekritizoval som premenu na Vianočné rádio, ale fakt že Melody nestojí za nič. Okrem toho Melody nie je AC, ale takzvaný šláger formát okopírovaný z českého Blaníka. Aj keby Melody v povianočných prieskumoch mierne poskočilo vyššie, tak ďalšie prieskumy ukážu že sa vráti tam kde bolo pred tým....
Napríklad v Holandsku bolo minulý rok na Vianoce Rádio 10 - vianočná verzia - počas Vianoc jednotkou, ale už v prvom týždni v ďalšom roku padlo o 10 percentuálnych bodov. A treba aj podotknúť, že Rádio 10 má prepracovanú programovú štruktúru, nie ako Melody ktorého obsah zíva prázdnotou.....
Bohužiaľ na Slovensku veľkí hráči nikdy nepristúpia na elektronické meranie, lebo zrazu by sa zistilo, že to poradie nie je až také pozitívne pre Bauer ako teraz prezentované.....
Ty si rád všímaš počúvanosť v zahraničí, tak si skús všimnúť, ako sa zhruba až zdvojnásobí počúvanosť amerických AC rádií, ktoré budú už čoskoro vianočné rádiá. Výsledky počúvanosti tam na jednotlivých trhoch bývajú raz za mesiac, tak to bude úplne pekne viditeľné. Tam sa počúvanosť meria pomocou PPM, elektronicky, čo znamená že tam pôjde o reálnu počúvanosť, nie iba o poznateľnosť značky.
Aj MTV Germany (a tiež MTV hits) bude trošku viac vianočné. MTV Hits bude mať niekoľko vianočných špeciálov po 15h ešte pred vianocami aj počas vianoc pravdepodobne (ešte sa v programe nedá dostať tak ďaleko). MTV Germany bude mať od nasledujúceho víkendu vianočné špeciály, ďalší víkend bude vianočný a teda od 12:00 do 19:00 vianočné špeciály v programe, potom relácia MTV xmas každý večer počas týždňa od 18:15 do 20:00. Počas vianoc bude týchto vianočných špeciálov samozrejme viac, ale opäť ani v prípade MTV Germany sa ešte v programe nedá dostať do vianoc. Počas posledného víkendu pred vianocami bude ešte jeden vianočný víkendový špeciál podobne ako nasledujúci víkend. Okrem toho MTV xmas UK aj now xmas non stop vianočné vysielanie už nejaký čas funguje. Ten prvý u nás nie je dostupný ide na MTV Music UK, ten druhý ide na now 90/00 na 28.2 FTA.
.... to ešte funguje? Také nevýrazné a bezvýznamné rádio......
Hovorí si to celoploška, ale má to moderovanie iba ráno a poobede, cez víkendy iba ráno. Sú tam štyria nudní moderátori. ktorí berú plat za občasné kecnutie....
Melody je príkladom ako zničiť jednu dobrú FM sieť.....
Z Rádia Melody sa stane vianočné rádio. Už v piatok. Pre mňa osobne to nie je to čo mi vyhovuje, ale sú určite ľudia, pre ktorých to je to pravé.
https://www.facebook.com/share/15EZBhHqqQ/
https://www.radia.sk/pesnicky/87071_olympic-bon-so… , mame tu pesničku Olympic a spieva Čech Francúzsku pesničku je to pravda a overené dajte vedieť.
Posudzuješ rádio Vlna podľa sloganu "Hity overené časom". Playlist obidvoch rádií sa dosť prekrýva, najmä čo sa týka CS skladieb. Ani jedno nie je klasické oldies rádio, sú to skôr šláger rádiá, ktoré sa vezú na vlne retra a spomienok na komunizmus.....
Myslím že Melody nie je čisté oldies rádio na rozdiel od Vlny. Hrajú dosť skladieb, ktoré by som do oldies nezaradil. Hrajú jednoducho hity vášho života, kde je vysoký podiel oldies. Nie sú to všetko hity overené časom, ako na Vlne
Po 14:30 išlo Baroko, potom na pár sekúnd pustili Moonlight Shadow, zas pokračovalo Baroko a potom pustili celé Moonlight Shadow.
Pardon, moc skoro som pozeral playlist, nahodili to az v polke pesnicky :D A nechapem preco to hraju v oldies radiu, ja som myslel ze je to nejaka chyba (pomylenie radii), ale podla playlistu melody hra tuto pesnicku pravidelne od 05.04.2022, cize od zaciatku radia
Co robila na melody pesnicka od ponk: cover me in sunshine? Playlist radia.sk vykazuje nieco ine, ale v skutocnosti to islo do eteru oldies radia…
Málo bi sa tó prejmenovať ták jako tó ňékedy volaly člóveki v dyskujšn - Ťeplé melodyje.
Asi majú názov zaregistrovaný a načo ho meniť, keď už je zaužívaný......
Uz som to tu vela krat pisal, ale ked uz sme tu hovorili o jemnych, by ma zaujimalo preco a ako ide stale stream jemne chillout…
Pardon, jemne mali moderovane aj doobedie do konca roka 2021, tak mohli by urobit vysielanie cez pracovne dni od 6 do 9, potom od 9 do 12 a potom od 14 do 18 a cez vikendy od 8 do 12 a potom od 13 do 17 a od 17 do 20 by boli tie cz sk pesnicky, ak ich velmi chcu…
Suhlasim. Bauer si mal uvedomit, ze na slovensku treba prist s niecim novym, ved celoplosnych radii je tu len par. Bauer namiesto toho pretransformuje na dalsiu samohrajku ktora vysiela oldies namiesto formatu jemnych, ktore malo vyriesene aspon to vikendove vysielanie, moderovane cez pracovne dni bolo rovnako ako teraz na melody. Od rebrandu klesla pocuvanost na 2%, co predstavuje 60000 posluchacov. No neviem ci sa to vyplatilo…
Možno keby sa Melody vrátila na svoj pôvodný formát Jemné Melódie a vhodne by to doplnila moderovanými blokmi, poľahky by predbehla Vlnu......
Melody klesa pravidelne este ako jemne myslim od zmeny playlistu v 2013… e2 sa dostala na stvrte miesto lebo vyuzila pokles jemnych a reginy a vlna vyuzila pokles jemnych… preto je melody tam kde je
Oni kopírujú český Blaník, tam je tiež veľa českej hudby (rovnako ako Vlna) akurát s tým rozdielom že v Čechách sa dostal Blaník na druhé miesto zatiaľ čo na Slovensku sa neposúvajú nikam - raz je to o pár desatín percenta lepšie a raz horšie.....
To sa snazia cez vikendy akoze vratit radio hey? Viem ze to je uz dlhsie, ale 6-20 cez vikendy je podla mna vela. Ved uz na best fm kazdemu vadil 18-22 cs odvar. Podla mna to mali urobit ako expres, iba rano od 6 do cca max 9
Kedze ty si takyto informacny o tomto, bude aj specialne vysielanie ako bolo na vlne ci sutaz ako minuly rok?
Napisal som: zmena playlistu ani nie, pretoze podla mna hraju lepsi playlist ako vlna ale skor mi to pripomina best fm, ktory ma len dvoch spravarov… casom som si uvedomil ze som povedal uplnu blbost, pretoze tie nonstop cz-sk pesnicky sa nedaju pocuvat… kebyze jemne alebo melody tak urcite jemne…
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň