Diskusia k téme Rádio Melody

Myslim si ze zmenit toto radio na melody nebol dobry napad… radio jemne malo v priemere pocuvanost 14,5% (zdroj: https://www.radia.sk/pocuvanost/radioprojekt/4503_… ) a po rebrandingu ma dnes len 12,5% (zdroj: https://www.radia.sk/pocuvanost/radioprojekt/4893_… ) co je cca 60000 posluchacov. No neviem ci sa im to vyplatilo.

Mimochodom, vsimli ste si ze po rebrandingu radia jemne na melody neskoncil stream jemne chillout? Skusil som ho zapnut asi 3 tyzdne dozadu na radia.sk a isiel…

Dnes okolo 10:40 išla pesnička Smokie - Living Next Door To Alice, zrazu chvíľu bolo ticho, dali jingel Melody a zas pustili tú istú pesničku od Smokie...

Aj na iných freq.?
Išla akurát pesnička od IMT Smile...

Vianocne obdobie trva do troch kralov. Televizie neseknu od 27.12. vysielanie na bezny cezrocny format a vysielaju vysielanie s vianocnu tematikou dalej.

Keď sa človek všimne a pocuva melody ráno tak 40percent z ranného bloku hrajú od polnoci 4rana tie isté pesničky od toho interpreta je to o ničom

Dva dni po Stedrom dni je uz po VIanociach a teda po nakupnej horucke. Vsetko je to komercia.

Napríklad aj holandské Sky Radio sa štyri týždne pred vianocami premenovalo na Vianočné rádio. Spojili sa aj s Disney a dá sa vyhrať trojdenný zájazd do Disneylandu v Paríži....

Moderátori? Ved to je samohrajka, s vynimkou tych dvoch ráno a jedného osamelého popoludní... skor chudaci ludia, že im neprepína z toho.
Tiež nelogické, že od polovice novembra pomaly hraju vianočné, ale 2 dni po Štedrom dni to seknú a už ani chýru po vianociach...

To je na prášky takto skoro a dlho hrať LEN vianočné piesne. Chudáci moderátori.

No ak by sa Expres plesol po vrecku a zaplatil by pár moderátorov z Vlny pre Melody, upravil programovú štruktúru, mohol by zaútočiť na vyššie pozície a Vlnu zadupať niekde pod zem.....

Moja manka má práveže rada tie víkendy keď hrajú len ČS piesne :D
Inak pre mňa je toto rádio dvojička mimoriadne otravnej Vlny, keďže tak 80% playlistu sa suverénne kryje.

Už 20. novembra od rána spúšťame špeciálne vysielanie. Až do 26. decembra vám budeme z rádia Melody hrať tie najlepšie vianočné piesne, a to každý deň – 24 hodín, 7 dní v týždni-
až vás z toho drbne.
Kedysi som toto rádio sem tam počúval, ale po čs víkendoch a tomto čo tu teraz predvádzajú vymazávam s predvolieb...

Vyše mesiaca? Je to o cca. týždeň dlhšie než vlani, podľa mňa je to pridlho, veď nadchádzajúci týždeň ešte nie je ani adventný. Na druhej strane Melody pri tematickom hraní (česká a slovenská produkcia) vo všeobecnosti rado nasádza dlhé súvislé bloky, čo mi vo všeobecnosti príliš nevyhovuje.
Mne sa páčila vlaňajšia stratégia jednej nemeckej lokálky, ktorá mala v adventnom období vianočne ladené vysielanie a zároveň výnimočný stream č. 2, kam presunuli bežnú hudbu, a každý si tak mohol vybrať.

Bauer sa uchádzal o tri frekvencie, jedna bola BA 97.6MHz
Bauer odkúpil webovú doménu, značku, logo a zvukový obal od spoločnosti, ktorá prevádzkovala Anténu Rock....

Trocha tam máš nepresnosti. Bauer nikdy nekúpil Anténa Rock. Toto rádio generovalo veľké straty, čo bol dôsledok toho, že mali 4 výkonné ženevské frekvencie, ktoré z reklamy nevedeli utiahnuť. Keď J&T rozpredávali svoje rádiové impérium, tak Európu 2 a Jemné odpredali Baueru a Vlnu Fun rádiu. Ako som už spomenul, zadlženú Anténu Rock nikto nechcel, tak požiadali Radu pre Mediálne Služby o odobratie licencie a spoločnosť sa poslala do likvidácie. Neskôr bolo vyhlásené výberové konanie a Bauer sa uchádzal o dve frekvencie pre Rádio Rock - BA a Trenčín. Zvyšné frekvencie získalo napríklad Melody, E2 alebo Dobré Rádio.....

ahoj marpoloma ty si od nových zámkov ja to viem viac o všetkych rádia jemne čo sú teraz melody je od 1.10.2021 pod bauer média slovakia a jemne sa zmenili od 5.4.2022 na rádio melody, medzi tým expres kúpil rádio anténa rock čo je rádio rock spustili vysielanie od 19.9.2022 a bola pridelená frekvencia 23.3.2022 a vyhlásené výberové konanie bolo 26.1.2022 museli pripraviť techniku aj kúpiť namontovať a dali žiadosť na regulačný úrad od 4.7.2022 a 19.9.2022 dostali prevádzkové povolenie a vtedy spustili vysielanie do fm pasma pre BT-TN na 100,3 do konca apríla aj devinska nová ves ktorá bola pridelená 21.9.2022 aj rada im schválila na digitál v priebehu minulého roka cez leto licenciu na DAB vysielalo na 8 frekvenciách a januári spustili dubník na 10C 213,360 MHz a ten rok apríli Borský Mikuláš 5D 187.072 MHz. takže je to spolu 10 frekvencie cez DAB tak to to pebiehálo.

Presne tak ako hovoris. Radsej som mal stare je**e ako tieto melody ktore su kopia vlny…

Jemné hrali voľakedy pohodovú hudbu ... ale prešli na oldies a konkurujú Vlne....
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň