Diskusia k téme Rádio Melody
Dnes som to naladil kolegyni v práci, pretože má rada vianočné pesničky a nebola teda z toho nadšená a to je, čo povedať.
Bohužial väčšina hraných vianočných "hitov" sa zredukovala len na tie uvrieskané a tie s rolničkami. A púšťajú ich intenzívne jeden mesiac do roka. Práve preto ich nemôžem zniesť. Je to umelé navodenie atmosféry, ktorá dnes ešte nie je vôbec vianočná. Aj keď nemám nič proti vianočným skladbám mimo obdobie vianoc.
Na druhej strane keď si na vianoce pustím napríklad FMko, je to úplný protipól toho, čo hrá zbytok rádií. Tie songy vôbec nie sú vlezlé. Chápem, že väčšina chce práve tie notoricky známe, ale pre mňa je to rádiové peklo.
Mne osobne vianočná hudba v rádiách nevadí, práve naopak, som jej fanúšik (nielen tej klasickej "gýčovej obohranej" ale aj menej známej, až alternatívnejšej. Vždy ju uvítam, tak ako každé oživenie playlistu počas roka a vždy sledujem ktoré rádio a odkedy dokedy rotuje vianočnú hudbu.
Udivuje ma ako ľuďom vianočné pesničky vadia, že sú otravné a obohrané každý rok. Pritom ide o cca jeden mesiac v roku. A napríklad zvyšných 11 mesiacov im nevadí počúvať každé 3-4 hodiny tú istú pesničku. Pre mňa osobne paradox.
A čo sa týka kroku Melody. Za mňa super, ale myslím, že 24/7 prúd vianočnej hudby v terestriálnom rádiu by stačil až od Mikuláša.
A ďalšia vec, skôr by som prijal vianočnú hudbu aj v čase od Vianoc do Silvestra a nie k 27.12. uťať :)
PS 1: námatovo → námatkovo
PS 2: Nemám nič proti I'm blue, práve naopak, ale všetkého veľa škodí.
S krokom, ktorý spravilo Melody (ak si dobre spomínam, mali to tak aj vlani ešte pod hlavičkou Jemných) síce nesúhlasím, ale na druhej strane musím uznať, že to mohlo byť aj podstatne horšie, minimálne z pohľadu playlistu.
Počuť totiž aj novšie vianočné skladby (námatovo Taylor Swift, Ava Max, Abba), aj tie trochu menej ošúchané (New kids on the block, S Club 7). Snažia sa netočiť jednu pesničku častejšie než 3- až 4-krát za deň, pričom dodržiavajú odstup cca. 6 hodín medzi opakovaniami - pre porovnanie, včera na E2 za celý deň išiel David Guetta & Bebe Rexha: I'm blue 8-krát, odstup medzi opakovaniami aj necelé 3 hodiny. Čo je horšie?
Stručne: (pre mňa) zlý nápad, solídna realizácia
Hrať nonstop tie isté vianočné koledy a klasické odrhovačky od konca novembra do vianoc mi príde dosť uletené. Zaujímalo by ma, kto dokáže mať toto rádio pustené nonstop, aj keď len ako kulisu. Dosť na hlavu.
Ťažko povedať, lebo ani taký Lukáš Pinček, ktorý prišiel ešte do Jemných tuším z Rádia ONE úplne nesedí k cielovke a stále je tam. Uvidíme, či sa rozhodli postaviť všetky bloky na jednom moderátorovi alebo vianočný playlist nebude jedinou novinkou. Myslím, že Martina bola aj v pôvodnej Vive.
Podľa mňa nezapadla do nového komceptu rádia ktoré mieri na poslucháčov 45+.
Ona by sa hodila do rádia ako Európa2.
Je pravda, ze medzi moderatormi uz nie je a v popise ranneho vysielania maju napisane: Začnite svoj deň s hitmi vášho života a s informáciami, ktoré potrebujete. Žiadny stres ale pohoda už od rána. Moderátor Lukáš Pinček vás dobre naladí aj perfektne pripraví na nový deň. To najlepšie z Rána na Melody si môžete vypočuť aj ako podcast.
Mariah Carey - All I want for christmas is you
na pozícii #6...
Teda už to prišlo, Vianoce "sú už tu"...
Už nefiguruje medzi moderátormi.
... a skôr či neskôr sa ľuďom zhnusia tak ako vianočné reklamy /myslím ,že ich začali dávať už začiatkom októbra/ a radšej preladia inam. Zmysel by malo iba vysielanie vianočných piesní od 23. do 26. decembra, nie dlhšie.
No,uz od zajtra budu vianočné pesničky.Deti počúvajú Detské Radio, este ich neomrzelo,ale ked tam ide rozprávka na celú tak vtedy preladuju
po dvoch dňoch budete z toho grcať...
Áno je to oživenie od Bauer média audio Slovakia pre melody ze budu hrat vianočné hity az do Vianoc vkuse a neobmedzené si rád mino z Košíc kedy dame stretko, počúvajú deti tvoje ešte detské rádio aj ty ke, po su rádi 4,5 mesiaca uz vysielaju ich neomrzelo.
Super, určite to bude spestrenie éteru,v tomto období vítam také vianočné Rádio.Bauer to oživil,na Jemnom to stagnovalo.
Podobne to má aj MTV, The Box, Magic a now 90s. Tiež dlho pred vianocami a potom po 26.12 už nič, skôr by to mohlo byť naopak, napríklad od 6.12 (Mikuláš) do 6.1 (traja králi) vrátane...
Za mňa fajn nápad, len mi vadí, že to začnú hrať veľmi skoro pred Vianocami, a potom medzi sviatkami už pomaly žiadne rádio nezahrá vianočnú hudbu, pritom veľa ľudí má ešte vianočnú atmosféru až do Troch kráľov.
Dobre ze mischuls sa vratila do e2 a odpoveda
Na insta ..RM potrebuje hore menovanych..:)
To bude nasup..:) radio na spanie ..:) nebohy
Pan lasica mal aspon vtipne skladby .filan
S razom nech idu za muftym a sa nevracaju..
Aj patejdl je aspon skladal ..tolko odo mna:)
A kzdy zahraje ex frajera tommyho ?;)
Ved to je ta milonova blondyna .a zaroven
Mu da tantiemy;))))
Ak si pamatate tak na okey a kolibe bolo
Pianko 20-05 h a omnoho lepsie nez RM
Ale aj radio Rebecca mala hviezdny prach..
No trebalo mat na to zaludok.:)))
Nic proti RM..i v anglicku je classic fm ale ma svih..z RM ide unavna nasilu ako povedat ? A hlavne salmy ukvileny elan lebo filan nema dost penazi na cesty:) ako to povedat ? A ten vyber ..na vine je programovy ..ano habera fajn ale to vsetklo ..svetjekrasny .sposobuje to je terazky.aky je rozdiel medzi R liptov R melody ? Temer ziaden ..a kila cukru .:) kefysi sa to volalo kuschel rock. Xauko
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň