Diskusia k téme Rádio Viva

hlavne že expanzia sektárských rádií ako je Radio Maria Radio 7 ti nevadí

Nic z toho nebude, su to len zbytocne mokre sny majitela.

JAN1 Súhlasím. Stará Viva bola najlepšia. Hrala najlepší oldies, ale nechýbali ani nové veci.
Power309 To už prečo by si nechcel Vivu so starým formátom?
Som za návrat starej Vivy s oldies hudbou, pôvodnými jinglami a všetkým ostatným, lebo ešte v roku 2014 keď sa Viva vrátila späť do éteru ako metropolitné rádio, tak mala v pláne, že bude pokračovať v pôvodnom projekte a spraví všetko čo je možné, aby mohla vysielať na celom území Slovenska ako predtým. Vtedy sa to zdalo nereálne, keďže neboli voľné frekvencie, ale teraz je to tu. Ak získa frekvencie a bude pokračovať v súčasnom formáte, tak sa tiež poteším. Už som si aj tak zvykol na novú Vivu a zmieril som sa aj s tým, že Viva je už iná. Čo je ale isté, že potom už určite nebude iba metropolitným rádiom, dokonca ani rádiom západného Slovenska, takže sa rádio bude musieť znovu zmeniť alebo upraviť.

A pre mňa zase nemá cenu napr.taky Expres.Moze to byť stokrát profesionálne nastavené radio,ale jednoducho proste nemôžem si pomôcť,ale niečo mi na ňom vadí.Nezapnem ho skoro,jak je rok dlhý.Jedine naňho natrafím,ak scanujem pásmo.

Stará viva BOLA FAJN TOTO čO HRAJú TERAZ NEMá šANCU USPIEť AKO CELOPLOšKA!

Držím im palce,nech niečo získajú.Len ako píšeš,že by to bolo ako kedysi,keby získali všetky frekvencie.Len nezabúdaj,že už to nieje pôvodná Viva.Ja by som nebol proti celoplosnej Vive,ale s takým formátom ako teraz.A nie zo starým.

Držím Vive palce. Dúfam, že získa všetkých 16 frekvencií. Bude opäť celoplošné rádio, tak ako to má byť. :-)

V Istanbule nedavno doslo ku konsolidacii vsetkcyh VKV vysielacov na cca 30 stoziaroch do noveho vysielaceho strediska. Explicitne sa tam uvadza aj spektralna cistota. Ma to jedineho prevadzkovatela, takze jednotlive radia si tam nemozu robit, co sa im zachce.

Podľa mňa nekvalitné rádio s tým bude mať vždy problém a kvalitne tunery nemajú problém z rozsahom medzi radiami 0,2 MHz.Napr,keď si pozrieš FM Scan a pozrieš si rádia v takom Istanbule,tak majú plné pásmo a ich rozdiel je len 0,2MHz a pochybujem že majú nejakú normu dBr 0.

Expres neprekracuje dbrko. Treba si to zmerat a zistite opak. To ze hucia, este neznamena, ze to prekracuju, ked ostatne signaly maju potlacene. Maju to dobre vymyslene. A Viva ide okolo 1,5 dbr. Mpxko ma svoje pravidla, ako sa meria. Ak to klesne na -0,08 pri hovorenom slove, to este neznamena, ze tak idu celkovo.

Dobré je to na to, že v preplnenom pásme sú od seba oddelené blízke frekvecnie a nerušia sa navzájom.
Zmerať to neviem, ale je mi jasné, že Expres to prehuluje, lebo hrá hlasnejšie ako zvyšok sveta.

Dovolím si otázku.Co s toho máte? Načo je vôbec dobré,aby dBr bolo na nule.Zbytocne niektoré rádia len majú problém z hlasitosťou a pri slabšom príjme sa len zvýšil na niektorých prijímačoch šum.Madari napr.vobec nemajú dBr na nule a čo teraz.

Nové meranie VIVA Trnava: -0.08 dBr

Teraz to vypadá ako by si bol zanietene Viva alebo priamo z Viva a mal to už nachystané lebo zaujímavé že akurát dnes nameral keď teraz začalo o vive že prekračujeme.u6 ti neskryjes že Viva 5o riadne prevyšuje a to vidieť najmä podľa dosahu frekvencii.to neskryjes.ale chápem.nejako musíš branit

Zdravím všetkých priaznivcom dodržiavania normy 0 dBr !
Priatelia, máme tu výsledky dlho očakávanej súťaže, takže poďme na tóoooo:
Zlatú medailu získava Rádiooooooooo Expres s výsledkom +0,48 dBr
Na druhom mieste sa umiestnilo Ráaaaaaaadiooooo Vivaaaaa s výsledkom +0,30 dBr
Bronzovú medailu získava Trnavskéeeeeeee Rádio s výsledkom +0,19 dBr
Zemiakovú získava Ráaaaaaaaadiooooooo ÉEEEEEter s výsledkom +0,12 dBr
A teraz k tým ozajstným víťazom:
funradio -0,35 dBr
bestfm -0,44 dBr
Meranie bolo uskutočnené dnes. Hodnoty sú orientačné nakoľko prebiehalo len 10minút pre každé rádio. V čase merania hrala na každom z rádii IBA hudba.

Nech to vadí kompetentným ... Nie? Keď dokáže dbr držať na uzde Fun, Expres, Trnavské atď ..

Vadí keď môžu druhý dodržovať.este tak aeeter a best fm nie.ale Viva pravidelne a všetky zvyšuje výkon svojvolne

Slovensko tiež v peaku strieľa za +2 dbr a to pravidelne a čo.... Čo je koho do toho, veď to nikomu nevadí :D :D

Ak spravne rozumiem, je to "plus minus". Ano? Cize tomu nerozumiem... :-/
Ze Ivanko porusuje legislativu, to ma nijako neprekvapuje - ved aj anteny vraj otaca opacnym smerom nez ma povolene; vykony su tiez podozrivo silne.
Ale tomu "PREKRACOVANIU normy o plus MINUS" fakt nerozumiem... :-)

A prečo to píšete tu?
To je na úrovni "nadávam na vládu, ale len s kamarátmi u piva".
Keď máš presné čísla, šup s nimi tam kde sa o to dokážu postarať.
Hint: tu to nie je.

Merania tazko mohli ukazat, ze neprekracuju normu. Treba si to pomerat este raz a dozvies sa, ze ukazuju prekracovanie normy MPX +- 3 dBr.

Ja by som ti poradil.ked chces odpoveď tak si tu nedávaj zložité otázky keď si nevieš ani sám sebe odpovedať keďže si tu sám píšeš aj idpovedas

Davidko, milacik… ja sa tu na nieco pytam nie teba ale ludi z radia. Tato problematika ma zaujima. Keby prekracovali normu, tak sa na to nepytam, pretoze je otazka je zodpovedana. Ale meriania ukazali ze normu neprekracuju. Takze tym to nebude…
Pri pridavani prispevkov je na formulari take “zaskrtavacie” policko ze “nie som robot” ale davam navrh na vylepsie tohoto formulara, aby tvorcovia webu porozmyslali nad dalsim polickom, ktore by bolo povinne akurat slovo robot nahradili inym slovom, ktore sa mu velmi podoba.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň