Diskusia k téme Rádio Viva

Čo sa týka noviniek, tak je dobré, že Viva nie je ako ostatné rádiá a nehrá len to overené. Podľa mňa rádiá by mali ponúkať široký výber hudby aby poslucháči poznali aj iné veci. Takisto aj vo večerných DJ setoch či vo Flashbacku je super, že sa hrajú také piesne, ktoré inde nie. Toto ani netreba meniť. Nech sa Viva aj naďalej odlišuje od ostatných a nesplýva s davom, lebo tým by stratila na svojej jedinečnosti.

Od septembra sme sa vratili k formatu 50/50. Flashback zostal tiez. Myslim ze hrame uz dost veci 90 / 2000. Sme jedine radio, ktore pravidelne kazdy tyzden zaraduje cerstve novinky do vysielania. Ostatne velke radia idu logicky po istote a zaraduju ich ako cerstve az ked sa ukaze vo svete, ze budu hity. Neviem ci to na nas niekdo oceni , kedze 90% ludi chce pocuvat co uz poznaju. :(
Ked mate moznost ziskat exkluzivne 2-3 dni cerstve remixy najlepsich DJov sveta, tak to sa neodmieta. Hrame ich vecer po 20.00, kde aj tak 90% tradicnych posluchacov sleduje telku. Je to special pre specialnu klientelu, ktora mozno tradicne ani vivu nepocuva. Reakcie posluchacov su zatial velmi pozitivne.
Ako multiregionalne radio nemame vela moznosti ako zaujat len ked sa odlisime.
Sledujem vasu diskusiu o e2 . Ja to vidim tak, ze to, ze priblizia formaty k X , moze mat aj vyhodu sirsieho publika a ked prepnut tak na ine radio tej istej siete, aby poculo tu istu reklamu kdekolvek je. Co vy na to?

SiTy zaspalo dobu.. Hudobne aj jinglami..
Práveže Viva hrá aktuálne hity a cez víkend aktuálne mixy od zahr.DJ na rozdiel od SiTy.
Oldies formát zabrala Vlna , ktorá je v tom úspešná a Best FM , kde je omnoho lepší hud. výber no pokrytie je zase omnoho slabšie.

Viem, poznám tú reláciu, je fakt dobrá, ale starú Vivu nič nenahradí. Proste Viva je Viva.

Počúvaj Trnavske rádio a máš po probléme. Je tam 1:1 aj 90ky piatok od 21 do polnoci.

Súhlasím, aj mňa veľmi trápi, že Viva už nie je tá čo bola predtým aj tie staré jingle mi tiež veľmi chýbajú, preto vždy počúvam Flashback. Aj dnes pôjde. Už sa teším. Je pravda, že staré jingle sa už tomuto formátu nehodia, ale aj tak si myslím, že je ich strašná škoda aj celej zmeny takého jedinečného rádia na rádio, ktoré je podobné ostatným. Vivu som počúval vždy z toho dôvodu, že bola iná ako ostatné rádiá a bolo jediné skutočne počúvateľné aj pre tých, ktorí rádio počúvajú viac hodín denne. Teraz už prakticky stratila svoj pôvodný význam, ale je dobré, že tu je, lebo Bratislava potrebuje svoje vlastné rádio. To zas Viva robí dobre, treba uznať. Tie tanečné sety sú dobrá vec, lebo ak hrá súčasnú hudbu, tak je potrebné aby mala aj taký program. Rádio Sity je trocha iný formát. Ja len s nostalgiou spomínam na éru "Najlepšia hudba všetkých čias", pretože to bola najlepšia doba. Na druhej strane zas chápem aj to, že sa rádio vydalo týmto smerom, keďže chce osloviť mladých. No napríklad ja som ročník 2000, ale mňa práve to oldies (50. až 90. roky) bavilo najviac. Toto už moc nie, ale zato rád počúvam Vivu aj cez deň nielen Flashback. Už som to dávnejšie písal, že by bola najlepšia kombinácia starej a novej hudby v pomerne 1:1 ako to bolo okolo roku 2017. Keďže je metropolitné rádio konkrétne pre Bratislavu a okolie, tak kvôli tomu by mohlo byť pre všetky vekové kategórie. Neviem či si takto zlepšilo vo svojej počúvanosti ale ja si myslím, že sa asi len vymenila veková štruktúra.

Zaujímalo by ma prečo sa Viva chce "porovnávať" zo Sity, ktoré je známe že hrá DJ sety. Ja si myslím že Viva by sa mala iným smerom uberať. Viva má veľký potenciál len si myslím že sa vybrala na zlú kolaj. Chýba jej aj dobrý marketing aby sa stále dostávala do povedomia. Škoda tých starých jinglov.
Zaujimali by ma aj iné názori tu diskutujúcich čo si o tom myslia.

Ani to moc vysoko nemôže ísť lebo bude vznikať echo zo 101,0 NR ktorá hraje v pohode od Serede.

To o čom meleš, veď to sú výšky objektov. Ivanko to môže dať aj do výšky len 50 metrov.

niečo vykopíroval z tabuliek, ešte k tomu z televíznych. Ivanovi vôbec nepomohol. Pretože nevie, že Jožko vybavil menej ako 50m výšky a smerom na JZ-J-JV menej ako 10W výkonu. S takými parametrami nepokryje Trnavu ani z tej ŽOSky, nieto ešte z atómky.

Veď nech 101,0 MHz v Trnave dá Ivanko na druhý komín:
Trnava - Koniarekova ul. 19 - ŽOS - Železničné opravovne a strojárne - komín, 151 + 110 m
alebo na:
Jaslovské Bohunice - Atómová elektráreň - SHMÚ - stožiar, 175 + 200 m

nie je doma a tak k nej pristupujú - ževraj ju nepustili na komín, kde mala koordináciu - to sa dalo čakať. Následne to odflákol až dodr___ konzultant - asi preto, že mal na udici dve väčšie ryby (z toho mu jedna medzičsom zdochla)

Co sa tyka TT. Stale komunikujeme s TU na nasom PP. Musime cakat. Skrina aj technika v nej aj tunel su sprevadzkovane. 360 stream mame ako backup ak spadne tunel. Preto ho nezverejnujeme. :) ale tento to asi nebude. Ked som ho skusal hralo tam nieco ine ako vysielanie.

Ak sa niekto neunuva si stream vypocut, tak tu potom trepe taketo debiliny.

Pôvodná Viva ešte z čias pred Vlnou ako multiregionálka bola fajn

To nemá nič spoločné s vivou. Zato že je stream na sepii neznamená že to aj Viva vysiela. Je tam kopu rádií

Ja by som si tipol že to je špeciálny stream pre povedzme prevádzky obchodov. Napadlo mi to, lebo pár rokov dozadu (neviem ako dnes) v DM drogérii v Auparku hralo nejaké "špeciálne" Rádio Jemné. Iba hudba, bez moderovania a so staršími jinglami ako tie ktoré v tom čase bežne používali v éteri.

Uplne jednoducho, otvoril som si v prehliadaci adresu: http://stream.sepia.sk:8000

Ako si prišiel na ten stream? Na stránkach rádia nie je o tom nijaká zmienka. Bolo by ináč zaujímavé vedieť, čo tým vlastne rádio sleduje, či si niečo skúšajú alebo čo a prečo tento stream vôbec nemajú na svojom webe

Mate pridelenu frekvenciu dlhsie nez Trnavske radio a to uz vysiela.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň