Diskusia k téme Rádio Košice
Neviem preco presuvaju zenevske frekvencie,potom je v tom chaos.
97MHz je prebratá z domovskej ge84 kóta TREBIŠOV 10 kW správne by mala byť na sile Bánovce n/Ondavou
a doma počúva len rádio Košice. :)
Môj osobný názor je taký, že nemala im byť pridelená 97,0. Určite zo Strážskeho nepokryjú toľko čo z Hôrky. V Strážskom mala byť skoordinovaná nejaká 500W frekvencia s obmedzením na juh. Myslím, že s koordináciou by tam nebol taký problém lebo v ostatných smeroch terénny profil nepustí. Škoda tam bolo dať tú výkonnú frekvenciu. Ale to je zas chyba našej profesionálnej RVR ktorá odoberie jednému rádiu čím mu spraví dieru v pokrytí a pridelia rádiu ktoré má už danú oblasť pokrytú.
Myslim ze mas uplnu pravdu ze 102,7 si nedaju.To bola len moja filozoficka uvaha,kedze sa radio sirava vyjadrilo ze chce prejst aj na FM,pise sa to aj tu na radiach.
tak mne sa podarilo naladiť v okolí MI rádio Košice na 4 frekvenciách. 97,0, 102,7, 90,8 a trebišovskej frekvencii 91,0. Niektoré rádia majú problém získať, či skoordinovať frekvencie a niekto využíva celé frekvenčné spektrum.
Mino, nemyslím si, že by 102,7 pustili. Išli by proti sebe ak by na tú frekvenciu pustili konkurenciu, zvlášť keď jej dosah je celkom slušný, dá sa počúvať aj v Strážskom, Humennom. Hoci ja sám by som privítal viac regionálnych rádií. Je to bieda na východe. Teraz po rozšírení rádia Košice je to už lepšie, ale napr. rádio KISS nevyužíva tú šancu, že má silnú frekvenciu pre Sninu a okolie, teda aj pre HE 95,9. Tu by bol konkurenčný boj s rádiom Košice, obzvlášť, keď východne od HE, rádio Košice nemá frekvenciu, signál.
Myslim si ze aspon 102,7 by malo mat radio sirava
Tak v Michalovciach je to skutočne trojduplicita...:-) Som zvedavý, či dajú do jarného výberového konania aj nejakú frekvenciu pre Sninu, alebo Medzilaborce.
V michalovciach sa mi podarilo radio kosice naladit na frekvencii 90,8 97 a 102,7 aj s rds.
No je možné, že idú slabším výkonom ako je maximálne povolený a tým pádom nepokrývajú to územie, čo niekedy z tejto frekvencie pokrývalo rádio KISS.
no mne vo Vranove sa na frekvencii 97,0 nedarí naladiť radio Košice
Rádio Košice včera oficialne v spravodajstve sa pochválilo so spustením frekvencií 90,8 a 97,0.
Idú cez FM normálne obidva kanály? Cez stream jeden kanál ide veľmi sladučko
Len nechápem, že nové frekvencie ešte neodpromovalo samotné rádio Košice vo svojom vysielaní, pričom pri ostatných frekvenciách hneď v deň ich zapnutia a potom ďalších pár dní to promovali. A teraz záhadné ticho.
VT pokryva celkom dobre 97. 91 TV a 102,7 MI ostali.
Mne v HE ide stale najlepsie 102,7. Teraz bolo tropo a do 97 sa mi pchala Kralova Hola, Regina BB a Pro FM Baia Mare na 96,9 oboje.
Čo deklarovali pri získaní frekvencií, tak tieto frekvencie si nechajú, lebo dobre pokrývajú trebišov aj michalovce, a frekvencie 90.8 a 97.0 pokryjú hlavne okolité obce a ďalšie mestá ako Bardejov, Vranov n.T. a Humenné. Mám pocit, že v najbližšom čase vznikne rádio Východ, pochybujem že by takúto sieť budovali pre mestské rádio, zvlášť keď už pokrývajú veľkú časť Prešovského kraja.
Ako to je s vyššie uvedenými frekvenciami? Sú vypnuté alebo máme ďalšiu duplicitu?
Quido, mal si pravdu, pre toto územie východne od Humenného bude potrebná ďalšia frekvencia, zrejme v Snine, teda ak vôbec rádio Košice plánuje ďalšie rozšírenie. Ak by sa rozvysielalo Kiss rádio, tak by sme tu mali regionálne rádio na 95,9, len kto vie, ako to vyzerá s ich plánmi.
Hovoril som, ze to v Kamenici nepojde. Posudzujem podla 88,5 Twist, ktory isiel takisto z Chemka a v Kamenici bola bieda. V HE ide 97 super.
Redakcia: Preco to mate zaznacene ako Horka?
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň