Diskusia k téme Rádio Regina
Škoda, že Rádio Regina nie je len čisto na oldies formát, ale hrajú aj folklórnu hudbu, venujú sa aj menšinám, náboženským programom a majú príliš veľa hovoreného slova. Takéto veci by stačili, keby boli len na Rádiu Patria. Veď predsa na to je to rádio určené. Mohlo by to byť v štýle ako to majú Rakúšania - Rádio Niederösterreich alebo Wien. Bolo by to skvelé, lebo zas na druhej strane na Regine majú dobrý playlist, lebo majú nízke rotácie. Takže dalo by sa to tak spraviť a bolo by jedno isté rádio, ktoré nikdy nezanikne, nestratí licenciu a pod.
Áno, potvrdzujem, včera mala 100,1 MHz nejaké problémy, lebo rádio v robote (stará Tesla) okolo poludnia dosť často odlaďovala cez AFC a signál vypadával.
vcera mala regina krizava niekolko kratkych vypadkov, mozno nieco ako sa hovori, pojalo
Správy na Rádiu regina (východ) v pracovné dni:
6:00 pôvodne z SRO1 - nové vlastne správy r regina (spoločne pre všetky)
Sobota
9:00 pôvodne z SRO1 - nové vlastné správy (spoločne)
10:00 pôvodne z SRO1 - nové vlastné správy (spoločne)
Správy zo SRO1 sú zachované v pracovné dni o 5:00 a rádiožurnály o 7:00 a 12:00 a cez víkend v sobotu o 6:00 a rádiožurnál o 12:00 a popoludní o 15:00 a 17:00 a v nedeľu o 6:00 a vybrané týždne aj 9:00 ako preberajú sv omšu z SRO1 a potom ešte rádiožurnál o 12:00 a správy popoludní o 15:00 a 17:00. K zmene došlo od Septembra.
Dnes ráno som si v pri ceste autobusom všimol, že PS je iba " REGINA " namiesto "REGINA S" (Krížava). To sa nejako strieda pri spoločnom a regionálnom vysielaní (ale v sobotu ráno by mali vysielať regióny), alebo majú chybu na RDS kóderi?
Lebo v Hráme jubilantom z KE nehrajú Jakublbca a podobné kreatúry a moderátori sú celkom dobrí, nie jak na E2, Jeblych či Exprese :-)
Asi preto má Regina KE najväčšiu počúvanosť lebo asi sa ľuďom páčia Hudobné pozdravy z KE:
ja som na západe, a reginu počúvam dosť často, a ak som v aute cez pracovný čas, tak po rannom fun rádiu ladím po 10. hodine reginu tiež - s programom som spokojný, detto s moderátormi.
Chcem sa spýtať fanúšikov a poslucháčov rádií Regina, prečo práve Regna Východ ma najvačšiu počúvanosť. To cely východ počuva Reginu, alebo Vychodny blok počuvate aj ludia zo zapadneho a stredneho slovenska.
Pracovné dni:
Správy s Rádio Slovensko (spoločné): 5:00, 6:00
Spoločné správy Regina (všetky verzie): 8:00, 16:00, 21:00
Rádiožurnál (spoločne s rádiom Slovensko): 7:00, 12:00
Žurnál rádia Regina (spoločný): 17:00
Dni pracovného voľna:
Správy spoločné s rádiom slovensko: 6:00, 8:00, 9:00, 10:00, 15:00, 17:00
Spoločné správy Regina: 7:00
Rádiožurnál (spoločne s rádiom Slovensko): 12:00
Dni pracovného pokoja:
Správy spoločné s rádiom Slovensko: 6:00, 9:00, 15:00, 17:00
Rádiožurnál (spoločne s rádiom Slovensko): 12:00
Asi toľko k spravodajstvu - niekto tu spomínal, že preberajú z RS, majú svoje a tiež vysielajú aj regionálne, ale nepopísal podrobnejšie, tak som to tu napísal ja aj s presnými vysielacími časmi.
Tiež počúvam Reginu (aj SRO) a to mám 24. Najviac asi Hráme jubilantom a Zahrajte mi túto a potom rádiožurnály (zhodné s SRO1) a tiež niekedy rozhlasovú hry...
Regina sice je určena pre staršich ludi a ja som mlady a počuvam to zo srandy ale fakt dobre tam hraju, najme jubilantom aspoň u nas na vychode :-) Stale lepše ako Jeble, Expres, E2 atd.
Inak počuvam Funko a Antenu Rock a sem tam Vlnu
Najkrajšie hudobné návraty a nezabudnuteľné životné príbehy.
Obsah – rebríček 10 hitov /5 domácich, 5 zahraničných/, ktorý zostavujú poslucháči Rádia Regina.
Forma hlasovania – mail. Každý kto sa chce zapojiť do hlasovania, napíše mailom jednu slovenskú a jednu zahraničnú pieseň, ktorá sa mu z ponuky najviac páčila. Na základe Vašich hlasov štyri skladby v rebríčku vymeníme. Uzávierka hlasovania bude vždy najbližšiu stredu do 12.00. Poslucháč, ktorý sa zapojí do hlasovania je automaticky zaradený do žrebovania o cenu týždňa. Vždy v úvode relácie moderátor odmení jedného poslucháča z minulotýždňového vydania.
Relácia obsahuje zaujímavé pravidelné i nepravidelné rubriky.
Hudobná encyklopédia – len aby sa nezabudlo.
Každý týždeň pripomienka zaujímavej hudobnej osobnosti alebo udalosti.
Vtedy a dnes. - v prípade nového hitu interpreta, ktorý mal hity už pred mnohými rokmi vzniká priestor na dve skladby vedľa seba.
Pozdrav na diaľku – ak máte niekoho, kto Vám je veľmi blízky a teraz je od Vás ďaleko, pošlite mu pozdrav na diaľku. Pošlite mu pesničku, ktorá Vás poteší a zároveň prepojí.
To je Váš rytmus – priestor pre Vaše hudobné tipy.
Autor a moderátor: Ľuboš Černák
Reláciu vysielajú všetky tri Rádiá Regina
Vysiela sa: nedeľa 16:00 - 17:00
ved ja viem ze su tu ale aby som si ju al mohol prehrat :)
Priamo na tejto stránke to máš uvedené.
https://www.radia.sk/radia/regina-vychod/playlist
na regine hraju pesnicky ktore na internete nenajdem podla interpreta a nazvu pesnicky, proste su len v rtvs ,
,neexistuje neaky archiv ktory je ulozeny aj z piesnami ?? Dakujem
Bibiana Ond... je Záhoráčka ze Skalice, preto ten čechizmus, oni sú už akoby "čechule"
To je bratislavský slang :) Nebuď úzkoprsý, každý je len človek a môže sa mýliť... Mne skrúca uši nesprávne používanie L a Ľ - napríklad "do škoĽi, DonovaĽi, dvaja maĽí..., a naopak ako chLeba, cibuLa, soL" a pod. Úroveň ovládania správnej výslovnosti u moderátorov sa dlhodobo znižuje a keďže na vedúcich pozíciach sú často burani s výrazným prízvukom (často "blaváci z východu"), túto vec neriešia. Práve Regina mi však príde ako stanica s najlepšími moderátormi.
minule som v správach započul Trenčínsky kraj, namiesto Trenčiansky kraj..asi na Rádiu Slovensko..
Pred par minutami na tomto radiu pani Bib.ana Ond.ejkova hlasila hlasila dopravne informacie a pouzila slovo ,, zacpane,, to je CESKE slovo a nie SLOVENSKE. Ako moze jedna modratorka vo verejnopravnom mediu toto povedat. A toto nebolo po 1 krat co puzila bud ceske alebo ine slangove slovo. Laskavo s tym nieco spravte !
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň