Diskusia k téme Fun Rádio
sa mi lubi to pomenovanie ze komercny gigant hehe ale mas inak pravdu
eeee si trochu pozadu uz sa tu o tom dost popisalo a trochu sme sa posunuli dalej
Dobre, akceptujem Tvoj nazor. Kazdemu sa paci nieco ine. Akurat si ale myslim, ze vysielat pre nejaku hrstku nadsenocv, ku ktorej _Fm stale viac speje si nemoze dovolit ani okruh verejnopravneho radia, nieto este komercny gigant ako Fun.
Juj, veď ale flamewar som nechcela, pán nestranný. Moja reakcia bola na hudbu. Ja som len rada, že tu je rádio, ktoré mi prináša naozaj novú hudbu a nie iba deklarovanú stokrát za hodinu opakovaným sloganom, ktorý sa nedá nevšimnúť aj cestou v trolejbuse. Polemizovať o 50 Cent.ovy i Tiestovi sa dá. Rovnako ako o počúvanosti i o pokrytí kedysi a teraz. Ale myslím že by to tu na radia.sk bola iba planá búrka v nočníku. Mne vyhovuje aktuálne FM.ko. Nie to staršie. Mnohým z tejto diskusie zasa naopak. To je fajn. Nemáme socializmus našťastie, aby sa všetci tvárili, že sú nadšení a spokojní. :-) Tak len toľko som chcela k asi už zbytočnej diskusii.
No pozeram, ze netolerantnost a nadradenost podaktorych posluchacov _FM stale pretrvava.
A ty sa necuduj ze tu strielas somariny ze okrem chrenka a mirgovej tu nic nevzniklo , ked pocuvas FUJ Radio
hehe ved _FM sa este stale hlada, tolko krat uz vystriedali riaditelov a kazdy urcuje niečo ine tak sa ani necudujte ze sa kazdy polrok niečo meni a potom tak aj vyzera pocuvanost.
ale presumne sa radsej do diskusie o _FMku toto je o FUNku
Tak tvrdis, ze _FM treba pocuvat a nie pri nom prisluchovo zehlit. Tak mi prosim vysvetli, preco tam zaviedli 6-hodinovy denny nemoderovany blok prave po vzore Fun. Zeby sa uz aj ono stavalo prisluchove?
A takisto tiez tvrdis, ze si nevies predstavit, ako hra _FM nalesteny party hip-hop vedla Babyshambles alebo Radiohead. Zaujimave, ze v oktobri min. roka to robilo s 50 Centom, ktory de facto vystupoval aj na ich narodeninovej party.
Ale veď mne je úplne jedno, čo hrá fun a kde to hrá a aký je jeho zámer. :-) Vyrastala som na ňom a už dávno ho nepočúvam. Reagovala som len na ukážkovú nevedomosť, ktorej je aj toto rádio strojcom. Jasné, že pre jeho poslucháčov nová slovenská hudba nie je. FM.ko má podľa mňa tú istú úlohu ako napr. STV 2. Prináša novú hudbu a neustále ďaľšiu objavuje, rieši kultúru, šport, atď. To rádio treba počúvať, nie príposluchovo pri ňom žehliť. Tak ako s dvojkou STV. Markíza môže hrať v krčme, ale dvojku musíš sledovať a aj premýšľať. - - Čo je objavné na klasickom štýle progressive? Veď to je masovka ako vyšitá. Nehrajú ju ani porovnateľne formátované rádiá v zahraničí s výnimkou svojich večerných DJ setov. Okrem toho si pamätám, že Milan aj s Haverlíkom boli viackrát hosťami v 4 elementoch. - - A ako sa posunulo funko, tak sa posúva každé iné rádio u nás. Neviem si teraz predstaviť na FM Tiesta vedľa Babyshambles alebo Radiohead alebo Bonobo alebo alebo alebo. Rovnako ako naleštený párty hiphop - to už podľa mňa patrí do EHR rádia. - - Toľko o hudbe. Nie o rádiách. Len o hudbe. Komu čo vyhovuje, nech si počúva. Ale nech pri hľadaní novej domácej hudby používa aspoň google alebo myspace ak už nie rádio. :-P
Layla, ja by som skor povedal, ze tu nejde o nahananie oveciek, ale Fun jednoducho nema moc na vyber. Konkurencia je silna a pri pocuvani toho, aky humus svojim posluchacom serviruju napr. taky Expres alebo Viva mi vychadza, ze Fun sice hra mainstreamovy pop, ale aspon sa snazi vyberat z neho to zaujimavejsie. Inak kapely ako Lavagance ci Peoples sa vo vysielani vyskytuju, aj ked samozrejme nie tak casto ako Desmod ci Cmorik.A prave preto na internete zriadili streamy, ktore budu ponukat odlisnu hudbu ako materska stanica.
Inak ked uz si tu spomenula, ze Lieskovskeho nemoze hrat Radio_FM, lebo to nezapada do jeho formatu, tak mi vysvetli, preco pred 2 a 3 rokmi si na oslavu pozyvali Van Dyka a Tiesta a zrazu su tito interpreti na ciernej listine. Zeby preto, lebo Balaz povedal, ze je to shit? Ak je to pravda, potom sa vobec necudujem tak masivnemu odlivu posluchacov od _FM.
viem napr aj to ze videoklip Dominiky Mirgovej ktory mal premieru na stranke FUNka mal včera premieru aj na MTV. :)
no dik teda:) ja len viem ze komercny interpreti napr. teraz hraju na Domaši na koncerte ktore podporuje FUNko :)
Tak to sa ti teraz podarilo urobit dobru reklamu Funradiu. Vlastne si tym ukazal, ze taky typicky posluchac Funradia pozna z novej slvenskej hudby akurat tak Chrenka a Mirgovu:-) Tak sa teda aj nadalej mozes tesit, aku vysoku pocuvanost ma radio, z ktoreho sa skoro nic nedozvies.
Andy, spomenúť nie je to isté ako hrať a aktívne podporovať. Rovnako ako je rozdiel medzi internetovým funkom pre 200 poslucháčov a funkom v éteri. Aj FM má špecializované streamy - webcasty, takže neporovnávam. Komerčné záujmy nepustia a to čo je kvalitné, spravidla nie je masovka, takže funko chápem. Nechápem však ľudí, ktorí bez váhania povedia, že sa na Slovensku nič nedeje v oblasti hudby, keď sa deje, akurát je to zámerne mimo záujmu komerčných rádií. Elenya je dobrá vec, ale myslím, že trošku koliduje s formátom. Rovnako ako FM nehrá Erica Prydza alebo Tiesta alebo Digweeda, kam so všetkou cťou bez hanenia Milana zaraďujem. Na tanečnú hudbu má špeciál 4 Elements. Ale to sme odbočili od domácej hudby. Slovenská hudba nemusí znieť lacno slovensky a FM takú hrá. A pritom je to prakticky príjemná pop music, akurát o nej poslucháči iných rádií začnú tušiť tak o pár rokov.
s tym by som nesuhlasil ze komercene radia nehrau alebo nepoznaju spominane skupiny ako Diego, Sako atd. Len ich nepoznaju ale verim tomu ze ich zacnu hrat budu musiet. Ale napr. FUNko ich sleduje ak si niekedy pocuvala fun in czechoslovakia tak tam o nich aj hovoria co planuju atd alebo funko davalo odovzdavanie aurelov aj tam bolo dost alternativnych skupin spomenutych. Ale napr. si myslim ze FUNko by mohlo hrat tie alternativnejsie skupiny na svojom internetovom radiu venovanom slovenskej hudbu. Ale napr. aj _FM by mohlo hrat napr Milana Lieskovskeho nemyslis ? alebo zato ze je z komercenho radia tak nie ?
Práve tie nižšie spomínane od Matweja sú skoro až pop music. Vrátane Lavagance, ktorých FM.ko objavilo. To, že ich fun nehrá je čistá komerčná vypočítavosť na naháňanie si ovečiek. Áno, ovečiek. Pretože poslucháčovi funka stačí to, čo mu 5x denne tlačí do uší. 5-6 miestnych pop interpretov a potom vzniká dojem, že u nás je uhorka. Ja tvrdím, že nie je. Je iba lenivosť ľudí skúsiť niečo nové. Tu je malý blog, ak môžem - o novej domácej hudbe. Poslucháčom funka možno otvorí uši, aj keď pochybujem. Tí z _FM klikať nemusia...
http://blog.masmedialka.net/phpBB3/blog.php/?p=104
Funko jedine co knemu mozem prirovnat - Hrozny zvuk, opakovana hudba a niekedy je horsie ako DEVIN. Nebolo by vobec zle keby :-D OFF
Nie všetko čo sa hráva na _FM je hrateľné vo Funku..
ok tak sorry, ja velmi _fm nepocuvam iba obcas
andy, to snad nemyslis vazne? preco kvoli novej hudbe funko? skus si pobrowsovat, co nove sa tu urodilo. vsetko vydarene veci hrane radiom fm a chvalene kritikmi. napr: swan bride, you coco, vec, modre hory, tomas sloboda, puding pani elvisovej, kasioboy atd atd atd. to je tak, ked komercne radia len ten desmod a obohratu paru...
funko by sa mohlo krotit s hranim pesnicky Abstinent!!! stacilo mi minule leto aj s Horkyze Slyze a rotuju to aj toto leto a dost casto ale zas treba uznat toto leto je uhorkova sezona na nasej domacej scene okrem mirgovej a chrenka sa tu nič nedeje noveho.
mozno to prinesie ovovcie v podobe zvysenej pocuvanosti
Pri partnerstve s takýmto programom si myslím že je mínus to, že sa v rádiu cez deň nemoderuje, v Exprese by sa o tom rozprávalo 3 krát za hodinu vo vstupoch, Funko to má z tohto hľadiska ťažšie vzbudiť o program taký záujem ako to dokážu na Exprese. Verím však, že vo Funku vedia ako s partnerstvom naložiť a podarí sa im to lepšie ako pri Superstar 2 kde mali okrem vydarených remixoch toho pomenej, ako v prvej a tretej sérii Expres.. Snáď to prinesie ovocie..
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň