Diskusia k téme DVB-T na Slovensku
to mi je viacmenej jasne :D , ale kedze ta zmluva asi zahrnala pocet sirenych kanalov -cize minimalne styri a podla financnej situacie to asi nebude mozne, tak by to tam mohli vsunut namiesto STV3 a STV4
Zmluva s Towercomom je nevypovedatelna. :D
Nuž, ak by naozaj ostali len 2 programy STV(čo asi aj tak bude), tak by vôbec nebolo odveci tam nahodiť stanice, ktoré vysielajú free do zahraničia:npr.Deutsche Welle,BBC World service(resp.EURONEWS) a TV5 Monde.Aspoň by si ľudia pocvičili cudzie jazyky(nem,,angl.,fra,)-však viac ako 5 TV staníc v MPEG-2 ani nemôže byť a ľudia získajú prístup(tí čo nemajú kábel) k možnosti posluch cudzieho jazyka(hlavne mladší) a ani s právami našírenie by nemusel byť veľký problém, keďže sa jedná o voľne prístupné stanice.V Maďarsku tak ide myslím EURONEWS v 3 verziách.
Ja som sa pokusal v LM naladit nieco a teda dost som sda zapotil a na malu antenku som rovno mohol zabudnut, je to takmer nemozne, to pokrytie je stale mizerne... skoda, aj ked dvbt neponuka zatial dostatok stanic takze neviem ci sa to oplati riesit radsej si sky link zaplatim,,,
Keď budú napr. vo verejnoprávnom muxe pri formáte MPEG-2 len dve stanice STV 1 + STV 2 koľko sa tam ešte zmestí staníc SRo? Proste aký bude pomer, počet: TV / R pri MPEG-2 a aký pri MPEG-4 ? ? ?
mas pravdu i ja v Presove chytam DVB-T na ntb cez malu antenku...
Mne ide DVB-T pri prejazde z Popradu do Humenného cez celý Prešov na malú anténku bez jedného zakockovania, či zamrznutia obrazu.
No, při tvojem nicku mne napadlo, kdoví kam to připojils :-D
Pohraj sa s tým. Daj normálnu pasívnu vonkajšiu anténu vo vertikále, CH 64 a sleduj percentá.
KUPIL SOM V NAY DVB T STRONG
ABSOLUTNE NAHOVNO ZIADEN OBRAZ
SLABY SIGNAL V PRESOVE
NEKUPUJTE JE TO O..B , RADSEJ DVB S.
Je to katastrofa akoze ale ozaj. Kradne sa, kradlo sa.. Same problemy. V televizii STV3 - zrusia, miliony towercomu z stv, rusovce poda, akoze staale volaco. Kazdy den vyplava nieco nove. Uz to podla mna ani ludi nebavi. Najhorsie ale asi je to, ze sa to uz napravit nikdy neda. Aj ti co to napravit chcu, tak aj ti su namoceniv v srackach.. Fakt, na SK je hnus. A aj v tom je rozdiel, ze ak chce niekto ORF kartu z Rakuska, aby ju nejaky Rakusan aktivoval, tak to nikdy nespravi. Rakusania su jednoducho taki. Je to trestne a ani pre znameho neaktivuju kartu. A na SK? Vo vsetkom opak. Pre peniaze vsetko. Fuj. Clovek sa moze hanbit, ze je Slovakom.
http://www.sat-tv-radio.hu/friss-hirek/digitalis-t…
Csávoly a Komádi...
PS: Dal som to sem, snáď to nevadí...
No aj televízia je médium a cez DVB-T sa dajú šíriť aj rádiá.
Páni, nie pani...ako vidím, tak nie každý chápe. :-)))
pani tu ste na radia.sk-nic v zlom
December 2009.DVB-T na Slovensku do konca roka, vypínanie analógu už v budúcom. Nič sa zatiaľ nevyplo. Dokonca sa nevedelo aký štandard sa použije. Všetko sa len utajovalo.
Toto som sem písal už dávno. Celý systém je chybý. Všetko hr hr hr. Towercom je vinný tiež, pretože, začal MUX1 JOJ, JOJ PLUS, STV 123. Oznámil, že keď sa bude niečo meniť, tak budú zákazníci dopredu a včas upovedomení, čo sa vôbec nestalo. Towercom si jednoducho pridal Markízu, vyhodil JOJ PLUS a STV 3, ako keby sa nič nestalo.
Kto tu ide obviňovať STV celá chyba je RVR, TUSR a komponentných.
DVB-T bolo už od začiatku nedoriešené ako môže si televízia vybrať prevádzkovateľa keď od začiatku je určené štátom,že bude prevadzkovateľ DVB-T do roku 2012 bude len Towercom a až po roku 2012 aj iný prevádzkovatelia.Rozhodnutie malo byť také, mali sa stretnúť zástupcovia televízie a preriešiť celý prechod na DVB-T to znamená vybrať si prevadzkovateľa vyriešiť plán vypínania analógu každej TV dátumom a dátumom spustenia DVB-T a to každý jeden vysielač v danej oblasti.Ale keď to tak dopadlo tak mala STV vypnúť analóg už tohto roka a spustiť DVB-T zo vsetých lokalít a anlógove vysielanie ponechať v pásme VHF.Alebo vypnúť analógove vysielače STV2 a na nich spustiť DVB-T s verejnoprávnym multiplexom. Porušený zákon by nebol pretože by boli terestrialne dostupné obe okruhy STV len jeden analógovo a ostatné digitálne.
GE, ST, udáva maximálny výkon vysielača, nie výkon vysielača.
Výkon vysielača udáva GE-84, ST-61, GE-06 (DVB-T). Pri individuálne koordinovaných musia parametre schváliť okolité štáty. Návrh individuálnej koordinácie si robia jednotliví vysielatelia, prípadne Výskumný ústav spojov a potom to dajú schváliť Telekomunikačnému úradu a keď to prejde tak to dajú Rade pre vysielanie... a potom sa aj tak stanovištia prekladajú kde kade dokonca GE-84 a kompetentní o tom ani nevedia ako teraz nedávno E2. Vynikajúco!
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň