Diskusia k téme DVB-T na Slovensku
Vám už drbe asi totálne.Čo má spoločné Towercom s výkonom vysielačou.Niekdo napíše nezmysel,a ostatný sa opičia,bez toho aby trošku aj porozmýšlali-TO JE TYPICKÁ SLOVENSKÁ REALITA !
To je všetko DVB-T Š - nový formát - DVB-T škandál...
V každom národe sa nájde niekto drbnutý, aj u Východniarov, ale aj u Záhorákov.
Ani sa netreba čudovať. Prevadzkovatelom Skylinku ja Towercom, a ten potrebuje predávať satelity, lebo s toho má lepší business. A ked niekto z Towercomu povie v médiách, že Skylink=digitálna tv, tak blbovia z Horného-Dolného mu to zožerú aj s návnadou a ten satelit si kúpia.
Preco davaju vykon vysielacov na tak malu hodnotu? napr. 10KW , ked podla zoznamu z koordinácie Geneva 2006 je hodnota 100KW atd... , sak ked uz spravym nejaky vysielac tak ho dam predca na max. aby som videl ake bude pokrytie a nemusel davat dalsie vysielace zbytocne reps. Tv prevadzace...
Škandalózna zmluva STV -> Twc:
http://medialne.etrend.sk/digitalne-clanky/statna-…
http://medialne.etrend.sk/televizia-clanky/stv-uza…
Bez peňazí, bez kontroly.. úsmev na tvári
+ prečítajte si diskusiu pod vyššie uvedeným článkam.
Nehráme sa na skrývačku, lebo kam sa človek tu na západnom Slovensku pohne, všade je skrytý drbnutý východnár.
ty veľky somár, prečo sa zahoráci nehrajú na skryvačku?
Už kto by takýck kokotov hľadal,
Ja používam *, x, zajko, roman - proste jak mi jeb.e, lebo ja som schizofrenik :o)
Mám v okolí viac dôchodcov a ľudí. Keď im spomínam DVB-T tak sa tvária akoby som ich chcel okradnúť. Však oni uvidia, keď sa bude vypínať analóg a podľa mňa sa to začne už začiatkom roku 2011. Bol by som zvedavý kedy Towercom zverejní kalendár vypínania analógu a zaprevádzania DVB-T pre oblasti Slovenska.
Viem, že je to na Záhorí biedne, no aj iným ľuďom treba DVB-T. Na Záhorí máte celkom dobrý Kahlenberg a Devín.
Pre koho Towercom zapína tie nové vysielače na východe? Pre cigáňov? Všade v Europe sa najprv pokrývajú najhustejšie zaludnené oblasti a potom ostatné menej osídlené. Prečo je na slovensku všetko naopak?
...čiže zase vlastne samé "atraktívne" lokality:
http://medialne.etrend.sk/digitalne-spravy/doma-jo…
http://medialne.etrend.sk/digitalne-spravy/doma-jo…
to sa teda zase vyznamenali...
Ja by som začal najprv s vypínaním vykrývačov. Ak by sa vyplo C 55, Hybe, Markíza, tak by sa na Zámčisko mohlo dať DVB-T s 50 kW V. To isté CH 24, vypnúť STV 2, Vyšné Hágy. Aby obyvatelia obcí nestratili signál, tak urobiť DVB-T opakovače Hybe a Vyšné Hágy. Na CH 54, SM nie je čo riešiť.
Malo sa to riešiť tak, že kým sa bude DVB-T pararelne vysielať s analógom, mali sa dočasne Mux 1, 2, verejnoprávny umiestniť na tzv. vrchné kanále č. 61 - 69. Týchto kanálov je k dispozícii 69. teoreticky 23 kanálov pre Mux 1, 23 kanálov pre Mux 2, 23 kanálov pre Mux verejnoprávny :o) A ešte by sa prideli nejaké nevyužívané napr. 54. kanál Bardejov - Magura atď. Proste dočasne to mali nejako efektívne vyriešiť. Lebo toto, čo sa teraz deje je plátanie a riadny "mišung".
Co sa lahko moze stat, kedze nemaju peniaze na vysielanie vsetkych troch okruhov.
Ďalšie multiplexy možno skôr ako si vieme predstaviť. Ak by prešlo aby STV nemusela analógovo terestriálne využívať 2 okruhy to by znamenalo uvoľnenie množstvo frekvencii po STV2. Tým by sa mohla pohnúť digitalizácia do predu.
Towercom uvádza na svojej stránke tieto pripravované:
26. kanál - Dolný Kubín (VP)
33. kanál - Veľký Krtíš (VP)
27. + 54. kanál - Hnúšťa (MUX 2 + VP)
27. + 54. kanál - Revúca (MUX 2 + VP)
26. kanál - Martin (VP)
57. kanál - Uhrovec (VP)
Tiež nechápem, veď 26. kanál Dolný Kubín je v blízkosti analógového vysielača Námestovo - Magurka 26. kanál. A aj pre Magurku plánujú DVB-T na 26. kanáli. To vypnú analóg? Viete niečo o tom? A detto 57 Uhrovec, 57 Prievidza bude rušiť 57 Trenčín - Nad oborou. Prievidza 52 verzus Krížava 52. Veľký Krtíš 33 verzus Blatný vrch 33. Medzev, Krompachy 25, 59 verzus Dubník 25, 59. Slovensko bude mať novú technológiu: A-DVB-T - mix analógu a digitálu.
Malé DVB-T vysielače napriek opačnéj polarite"útočia"na veľké analogove vysielače.Zrejme sa nájdu miesta,kde to bude rušiť analogovu JOJku 52 žilina,57 Trenčín.
Mna len zaujima, ako sa bude riesit subeh DVB-T z PD a analogu zo ZA na 52 k... Ak ma zrak neklame, z mesta je na Martinky vyhlad a teda bude priamy kontakt vysielacov...
SB CH 54 zase nič a to môže ísť aj 50 kW V. No bude to riadny mišung analógu a DVB-T. Veď už aj teraz je v okolí Nitry na CH 21. Towercom písal, že dokedy sa nebude vypínať analóg tak sa nemusí prechádzať na DVB-T. Vidím. Prepáčte, že tu toľko vypisuje, ale už ma to nasralo.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň