Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

už 2.deň mi nejde TV- anténka nasmerovaná na Detvu, nevie niekto, prečo?

Nepozeral som do mapy, kde sú presne Stankovany, ale ako vieš že nechytáš Ružomberok, resp. Kubín, ktoré sú sfázované na tých istých frekvenciach čo Námestovo Magurka?
Ale ináč máš pravdu, Magurku aj poliakov tam samozrejme chytí, poliakov určite z viacerých vysielačov (len nech nezabudne na MPEG4).

Všimol si niekto, že vedľa vysielača na vrchu Stráž pri Prešove, stojí na vedľajšom nižšom kopci - Lysá Stráž nový vysielač a v noci svieti. Je to nejaká BTS-ka??? A na Kojšovskej holi už blikajú v noci 2 červené výstražné svetlá. Jedno na BTS-ke a druhé nové nainštalované na meteorologickej stanici - ako je ten balón bliká veľmi silné červené svetlo, je to vidieť z diaľky aj 70 km.

Na malú anténku nečakal žiadne zázraky. Ale isto tam chodí aspoň Námestovo-Magurka, tú v pohode chytím aj ja na Liptove a z poľských tam by mali chodiť muxy z Rabky - tie zachytím iba s naskakujúcou kvalitou a odrazom od juhu - ešte som ich nenaskenoval. Alebo ešte v Trstenej prichádza do úvahy aj Zakopane čo je v spoločnej sfn sieti s Rabkou. Blízko je aj lokálny mux z Bobrova.

Do tejto témy takmer vôbec nechodím a priznám sa že príjem cez DVB-T absolútne neriešim, takže k Tvojej otázke vôbec neviem odpovedať. Ináč u nás by bol príjem asi lepší ako v Trstenej, keby pred naším domom nestál iný dom, videl by som vysielač na Magurke priamo

Máš zmapovaný príjem DVB-T v Trstenej a v okolí ? Keď som bol ešte 15. decembra lanského roku v Trstenej, tak tesne za Trstenou. v smere na Poľsko, som nechytil absolútne nič. Ale mal som len malú DVB-T anténku, prijímač Evolve Fantasy.

Už druhý deň nejde vysielač Magurka v Námestovo, hoci pôvodne mali skončiť predvčerom. Aspoň by mohli dať info, že to o dva dni posunú. Majú síce stránky na informácie, ale tam nikdy nič nenapíšu, alebo až potom, keď je to už neaktálne. Majú hrozný prístup k divákom...

Uz ide joj cinema zadarmo pre tych co maju aj ct1 a ct2

zatiaľ nie je a bohvie či sa jej niekedy vôbec dočkáme. Hlavne, že v Plustelke sú hneď 2.

mi ide stabilne dobre.

Lebo už zase K50 mám bez signálu.

prišla do BB silná búrka, po nej som skúsil automatické scanovanie a naladilo mi v dobrej kvalite K50 MUX 1 zo Sitna, predtým ani náznak signálu, zaujímavé. Mám len malú anténku.

V madarsku je uroven volnych programov pod psa. RTL Klub a TV 2 cele doobedie len teleshoppingy a vestice. Verejnopravne programy onicom. Cez den stare serialny ako Komisar REX a ta opica......To este Ukrajina ma lepsu ponuku. 32 programov v 4 muxoch a z toho 2 programy regionalne.
Jedine co v madarsku obdivujem je lokalka Kolcsey TV, ktora vysiela v krasnom HD. 52 Nyiregyhaza a 29 Mateszalka.
Rakusko ma podla mna tiez slabu ponuku ak nepocitam Simpli TV.

Kedy sa konečne rozšíri ponuka voľných programov v DVB-T? Kedy konečne začnú konať inštitúcie ako protimonopólny úrad, regulačný úrad, rada pre vysielanie a retransmisiu . . . (platení zo štátnych peňazí a slúžiaci občanom) ohľadne cien monopolu za šírenie signálu? Kedy konečne bude konkurencieschopný trh a nelikvidačné ceny v DVB-T? Kedy tu konečne bude úroveň počtu programov v DVB-T ako je v Maďarsku, Rakúsku, Česku, Poľsku . . . ? Vrátane prechodu na MPEG-4. Kedy konečne bude DAJTO v DVB-T, keď všetci chcú prijímať cez anténu a nemôžu? Kedy sa všetci zobudia? Cez satelit teraz chceli dať DAJTO do balíčka zadarmo a z DVB-T ho vyhnali (vysokou cenou za šírenie). Veď to nemá logiku!!!

ja netvrdim(aj ked to tak mozno vyplynulo), ze tu cele DVB-T musi byt "free"....PAY TV ako v Madarsku by nebolo zle.
A Plus telka nepokryva cele SK, ako MUXy 2 a 3 .....predpokladal som, ze vsetky 4 MUXy budu celoplosne.

Určite došlo k zlepšeniu ak nepočítam Dajto tak všetky veľké SK TV v DBV-T sú. Vyradenie Dajta jeho sledovanosťou vôbec nepohlo. 80% územia má ešte aj možnosť sledovasnia Plustelky.
keby si naše TV neprehlasovali vysielanie v MPEG 2 oproti plánovanému MPEG4 tak aj HD programov by sme mali viac.
Maďari ani Rakúšania nemajú omnoho viac volných staníc v DVB-T.
Vínimka je ČR . No tam je to skôr o kvantite ako o kvalite + je to dvojnásobný reklamný trh.

ono to co pises o kvalite je pravda, ale tak napis aky konkretny program by ju vylepsil?
vsetko co ja sledujem, a za nieco stoji, je PayTV

ano, kanalov je o nieco viac.....najlepsi je aj tak asi verejnopravny MUX, predtym v analogu mal clovek vacsinou 4.programy STV1,2,TVM a JOJ (nie vsade samozrejme), plud cezhranicny presah...
Dnes sa moze clovek spolahnut len na VP MUX (2.programy) plus privat MUX(TVM,DOMA, JOJ,PLUS,TA3)-to mame 7 programov , plus tam kde je nejaky lokal MUX tak aj NOE,SLAGER a este nejaka lokalka...takze zaokruhlene ich mame dvojnasobok, kedze 1. a 4.MUX nie su celoplosne-a opat cezhranicny presah.....a to nepatrim k TV culilom, len konstatujem....ako v CA mame sice len dva SK MUXy, ale presah z Ceska a Polska to nastastie vynahradzuje :)....ale stale si stojim za tym, ze programova ponuka za moc nestoji....... viac programov nejaku kvalitu neprinieslo

klamal by som, ak by som suhlasil s PALOM v otazke poctu kanalov, oproti analogu ich mam nasobne viac v bezkonkurencne lepsej kvalite (obrazovej)
nejaka umernost je aj v dlzke vysedavania pred telkou, ta sa s nastupom internetu priamoumerne skratila na cielene sledovanie sportovych podujati pripadne dokumentov (pondelkove vynalezy na Dvojke nemaju chybu)
ale ja nie som klasicky peoplemetrovy cumil, len reagujem ze kvantita nastala :)

najhorsia programova ponuka DVBT v Europe......uz len susedne krajiny maju podstatne vacsi programovy vyber...a to bolo reci o kolko viac TV kanalov budeme mat..a mame velke makove.... ako Slager , NOE a nieco podobne veru prinos nie je.....zo 4 MUXOV su celoplosne len dva , regionalne MUXy tiez nic moc....

Towercom posunul na tento rok spustenie jedineho DVB-T2 vysielaca (BA-Kamzik), tak ak sa nakoniec dockas neodkladania spustenia, tak budes na rozdiel odomna v jeho dosahu :)

Ponuka sice o ničom ,ale úsilie nerozvíjať DVB-T /pozemné digitálne vysielanie / zdarne nepoľavuje. A to som sníval o DVB-T2. Ludo zo Senca
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň