Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Ešte 24. novembra minulého roka som testoval príjem DVB-T, lokalita Zvončeková ulica (pole). TV Evolve Fantasy, plus DVB-T anténka.
Pochytal som hneď niekoľko kanálov, z celoplošných multiplexov to bol K21 (MUX4), K22 (MUX4), K25 (MUX3 VER), K50 (MUX1), K57 (MUX1), K59 (MUX2)
Ešte som zachytil 2 regionálne multiplexy: K41 (SLAGR TV, TV Z, Noe TV, Country No.1, TV Zemplin)
K55 (TV Na a/Musicbox, SLAGR TV)
Pozn.: Na K41 v dobe testovania na predvoľbe "TV Z" bola Šlágr TV a zase na predvoľbe "SLAGR TV" bola TV Z, už to opravili ?
Inak v Košiciach má veľmi silný signál Kossuth Rádió (MR1) na 90.2 MHz.

Opäť vysiela iba Zemplín, Šlágr, Noe. Country/Písnička bola odstránená kvôli sekaniu v streame.

Pri pouziti 45 db zosilnovaca SWA 9701.

Tu na tejto stránke sa pri vyhľadávaní vľavo dá zaškrtnúť pri kolónke zisk až 51 dB, tak možno sú aj antény s takýmto ziskom: http://shop.emos.sk/kategorie/anteny-a-vf-technika…

Len nech pribúdajú lokálne stanice, držím im palce, dajú sa pozerať, sú tam väčšinou užitočné info a zaujímavé správy. Ja síce pozerám tv minimálne, ale ked už niečo pozerám , tak sú to na 80 % lokálky.

Uz vysiela sama v Muxe na 31. Dosah je v meste vyborny.

Ja chytam cely Tokaj. Porubka okres HE.

med na med, striebro na striebro, LOL
jasne ze 44 dB antena + 44 dB antena = 88 dB superantena :)

S akým najväčším zosilnením v dB pri TV anténach typu SITO ste sa stretli? V obchode mi raz predavač vravel, že najsilnejší predzosilňovač, ktorý mali v anténe SITO bol 44 dB. Že išlo o najvýkonnejšiu anténu SITO, bola to tuším ASTA.
A ako sa spájajú dve antény SITO? Pri koncovke adaptéra sa spojí koaxiál - medený drôt s medeným a strieborné vonkajšie pletivo nad alobalom s pletivom?

Nuž Avis 32 k išiel až do januára v pohodke na Mokrohájskej ul. a posledné mesiace nič... v Lamači bez šance na signál, ale tu aspoň išiel bez problémov k 55 - škoda tých neopravených antén.

zabudol som na antenu,pouzivam plzenske sito so zosilovacom rtv trencin 15db,ale rovnake vysledky dosahuje aj polske sito,testovali sme s kamaratom quidom samozrejme so symetrizacnym clenom v jednej aj druhej antene

som z michaloviec a prijimam madarov z vysielacov Tokaj k26,35,31,43,60 vsetky okrem k60 sa pohybuju uroven cca 90,kvalita 100,k60 je slaby cca 10 uroven,kvalita 100,ale stabilne,potom vysielac fehergyarmat k24,38,41,58,ale prijimam ich iba vecer,vtedy sa mi nacitaju,najsilnejsi je k41,potom 58,24,38 kanal je ruseny ukraincami analog,co sa tyka poliakov,mam naznaky odrazoveho signalu sucha gora k32,52,ale neviem to nacitat,cakam na vypnutie ukrainskeho kanala persij na k34,ktory rusi poliakov z vysielaca krynica jaworzyna na k34,v juni sa uvidi,ale je to slaby vykon vysielaca a je to daleko,polske radia idu vyborne niektore aj s RDS

Prijíma niekto maďarské alebo poľské DVB-T v týchto miestach: Košice, Prešov, Michalovce, Humenné, Vranov, Bardejov? (prípadne aj iné okolité miesta) Ak áno napíšte: 1. - Na akú anténu - SITO, kanálová, pásmová... (ak viete aj zisk dB + s predzosilňovačom alebo bez), 2. - Na akých kanáloch prijímate a z akých vysielačov, 3. - Koľko percent signálu ukazuje prijímač na jednotlivých kanáloch.

chytá minimum ludí. Dobre pokrytá Bratislava je z k 55 Kamzík 1kW /ZSTV Mux/ ,ktorý je však pre zničené antény stále off od polovičky cca. konca Decembra.

Tak Avis sa nakoniec so Slovak sportom nedohodol.
Co sa tyka vysielaca BA 32, tak problem je hlavne v tom, ze na 32 vysiela Sopron mux s vykonom 80 kW.

Sam som hlasil Towercomu skutocnost, ze v okoli Sabinova sa stala 59 nepozeratelna na viacerych miestach, takze hlasene to mali. Tvaria sa, ze je vsetko ok, ale to je tak ako keby som Ta presviecal, ze 25 W ziarovka je 100 W.

Urcite chytas Aggtelek, nie Miskolc.
Hovorca Suran minule skonstatoval, ze sa budu navysovat vykony este v 2015. Udajde sa uplne konci ochrana pre analog v okolitych statoch. Nieco na tom bude, lebo UA vypne v lete analog.

Lebo na Šibenej hore máš vysielač určený len pre Prešov presne na tých istých kanáloch ako ide Dubník. Ale mimo Prešova je to katastrofa. Lepšie chytám Maďarov z Miškolca ako Dubník cca 20 km vzdušnou čiarou. U rodičov som otočil anténu na Bardejov a šľape to ako hodinky.

57k aj 22k v Prešove v bytovke na prostejovskej ide na prútovú anténu.

Pocuj vsak antena ti spracuje akykolvek vykon jej je jedno co do nej das to ti odvysiela

Hlavným problémom vysielača Dubník je, že nejde na plný výkon, lebo tiete slabé výkony nie sú antény schopné spracovať a dochádza ku kockovaniu resp. do čiernej obrazovky. Pokiaš viem, tak v Prešove a okolí je obrovský problém naladiť aj k.22 a k.57 na čo regulačný úrad reaguje tak, že tieto kanály ani nie sú určené pre územie Prešova a Košíc ale pre Michalovce a že takéto slabe výkony si požiadal prevádzkovateľ vysielacích zariadení TWC. Tak nech na Dubník láskavo dajú kanály pre MUX 1 a 4 určené pre Košice a Prešov a s riadnými vyžiarenými výkonmi 50 alebo 100 kW výkonmi ako v Česku

...ani tuto nám nejde táto televízia. Avšak sa ju dá naladiť, ale stále vypisuje "žiadna služba"

V ktorých lokálnych mpx bude vysielať tvZ ? V Avise, že vraj už nie.

To bude určite rušenie 4G /LTE/ sieťami,ktoré sa teraz výrazne rozširujú.

ja mám rovnaký problém už cca. týždeň (severne od Prešova), písal som do Towercomu a prišla mi odpoveď: "Dobrý deň, prezistil som, ale nemáme hlásené žiadne poruchy ani odstávky. Nespustili v vašom okolí mobilný operátor základňovú stanicu LTE? Tá by mohla rušiť. Ak nie skúste programy znovu naladiť."
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň