Diskusia k téme DVB-T na Slovensku
“Keďže sme vysielanie televízie Dajto obohatili o množstvo atraktívnych športových prenosov a filmov, chceme čo najväčšiemu počtu divákov umožniť ich sledovanie,” uviedol pri príležitosti spustenia Dajto v DVB-T Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza. O dlhodobej stratégii sa rozhodne na budúci rok.
No hej to je samozrejme argument, že teraz je sviatok, to beriem, ale narážal som na celkovú komunikáciu hociakých zmien za dobu odkedy spravujú u nás DVB-T.
komunikácia je asi preto na bode mrazu, lebo teraz bolo prakticky 4 dni voľno od 29. do 1. 9. Zamestnanci firiem, podnikov si väčšinou berú na ten jeden prac. deň medzi sviatkami voľná, takže to bude asi preto
Konečne už nebudú všetci vyplakávať, že im chýba Dajto zadarmo v DVB-T aj napriek tomu, že na tej stanici ani nič poriadne nedávajú. Druhotriedne zahraničné seriály, reprízy trápnych show ako napríklad Farma a trápne sitcomy, kde sa smeje len ten nahratý hlas ale v skutočnosti je to trápne a vôbec to nie je smiešne.
Myslím komunikovanie Towercomu, aj keď práve túto informáciu mohla vo vlastnom záujme avizovať aj Markíza.
Len škoda, že zatiaľ nevieme viac prečo a poprípade na ako dlho. Celkovo je komunikačné správanie smerom k verejnosti až zarážajúco slabé až nijaké.
Opäť vysiela v DVB-T v prvom multiplexe.
Od 01. septembra 2015 bude preladený DVB-T vysielač Mux miestny
v Banskej Bystrici z frekvencie K56 na nový 44. kanál UHF.
Hej prechádzajú na DVBT2(bavime sa o Muxe A a B), ale postupne. Zatiaľ sa jedná len o Stajersko a myslim Voralbergsko. Vieden bude medzi poslednymi koncom roku 2016. Kazdopadne to bude tazko dostupne, lebo dekodovanie sa bude viazat na udanie rakuskej adresy, takze slovak legalne ma minimalne šance. Stale je otvorena moznost, ze Orf 1 a 2 ostanu nekodovane v DVBT(1), ale iba SD verzie.
Podla mojich starych informacii mali Rakusania prejst definitivne na DVB-T2, nesledujem DVB-T asi rok, ale zrejme sa nemylim. Rakuske DVB-T2 v testoch bolo platene, su tam aj Pro Sieben Austria HD, RTL HD a vsetko co pozname na satelite Astra 19,2°E. DVB-T2 hlasili v Rakusku ze bude pre Slovensko nedostupne. Este nevieme ako dopadne aj to ceske DVB-T2.
Caute, uz par dni mi nefunguju rakuske kanaly cez DVB-T, nevie niekto nahodou dovod?
v LM pribudli v dvb-t:TV LIPTOV,NOE,LUX,šlágr a športová SPARTAK TV HD
Posledné 2 roky bola odkódovaná koncom októbra na viac dní, som zvedavý ako to bude tento rok. .-. (-:
už 2.deň mi nejde TV- anténka nasmerovaná na Detvu, nevie niekto, prečo?
Nepozeral som do mapy, kde sú presne Stankovany, ale ako vieš že nechytáš Ružomberok, resp. Kubín, ktoré sú sfázované na tých istých frekvenciach čo Námestovo Magurka?
Ale ináč máš pravdu, Magurku aj poliakov tam samozrejme chytí, poliakov určite z viacerých vysielačov (len nech nezabudne na MPEG4).
Všimol si niekto, že vedľa vysielača na vrchu Stráž pri Prešove, stojí na vedľajšom nižšom kopci - Lysá Stráž nový vysielač a v noci svieti. Je to nejaká BTS-ka??? A na Kojšovskej holi už blikajú v noci 2 červené výstražné svetlá. Jedno na BTS-ke a druhé nové nainštalované na meteorologickej stanici - ako je ten balón bliká veľmi silné červené svetlo, je to vidieť z diaľky aj 70 km.
Na malú anténku nečakal žiadne zázraky. Ale isto tam chodí aspoň Námestovo-Magurka, tú v pohode chytím aj ja na Liptove a z poľských tam by mali chodiť muxy z Rabky - tie zachytím iba s naskakujúcou kvalitou a odrazom od juhu - ešte som ich nenaskenoval. Alebo ešte v Trstenej prichádza do úvahy aj Zakopane čo je v spoločnej sfn sieti s Rabkou. Blízko je aj lokálny mux z Bobrova.
Do tejto témy takmer vôbec nechodím a priznám sa že príjem cez DVB-T absolútne neriešim, takže k Tvojej otázke vôbec neviem odpovedať. Ináč u nás by bol príjem asi lepší ako v Trstenej, keby pred naším domom nestál iný dom, videl by som vysielač na Magurke priamo
Máš zmapovaný príjem DVB-T v Trstenej a v okolí ? Keď som bol ešte 15. decembra lanského roku v Trstenej, tak tesne za Trstenou. v smere na Poľsko, som nechytil absolútne nič. Ale mal som len malú DVB-T anténku, prijímač Evolve Fantasy.
Už druhý deň nejde vysielač Magurka v Námestovo, hoci pôvodne mali skončiť predvčerom. Aspoň by mohli dať info, že to o dva dni posunú. Majú síce stránky na informácie, ale tam nikdy nič nenapíšu, alebo až potom, keď je to už neaktálne. Majú hrozný prístup k divákom...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň