Diskusia k téme Europa 2
prosim, kto si spomenie, poradte! Uvedenu relaciu moderovali dvaja moderatori, asi DJi. Neviete nahodou ako sa volali? A bonusova informacia by bola - kde ti dvaja posobia aktualne.....Dakujem za akukolvek clue komukolvek vopred
Ved ja mam novú vežu ! čo si si myslel, že mam rádio ešte z 80-ch rokoch ??? Ja nehovorim že nejde mi europa 2, ale 106.00 mi ruší v mojej izbe ale, 100,9 ide dobre dosť zaujimave čo lebo to ide z Popradu.
Kúp si už konečne nejaké kvalitné rádio, mne hrá v BB všetko dobre. :) A si dokonca ešte vo vyššej nadmorskej výške ako ja.
Tak ako ja nechápem v Bratislave idu Tip-Top rádia s výborným signálom ! Všade,všade a v BB je oničom signál a nie len Europa 2 aj iné. Neviem asi je problem s vysielačom suchá hora - neviem načo dávaju frekvencie so zlým signálom na ,smiech celé !
To je akoby si išiel na rybačku a nemáš udicu ! ! ! Keď si kupuješ rádio alebo vežu tak automaticky treba kúpiť extérnu anténu - prútovú, smerovú alebo kruhový dipól a hlavne do panelákov, kde sú železné výstuže v paneloch. Tú anténu si daj na strechu alebo okno alebo balkón a ak nemáš možnosť tak si ten kruhový dipól polož aspoň na skriňu v izbe a uvidíš o koľko sa ti zlepší signál napríklad túto: https://www.alza.sk/vsesmerovy-kruhovy-dipol-d2408…
Europa 2 ma v BB Zenevsku frekvenciu a urcite pre jednu ulicu so zlym pokrytim sa urcite nebude koordinovat nejaka dalsia.. A podla mna Europa 2 v BB vyborny signal, problem bude skor na prijimaci..
Paťo napiš na mail Europy2 toto nečitaju
Ahojte Europa 2 na slaby singal v BB hlavne na Tatranskej ulici v sásovej :/ v kuchyni je dobrý signal ale v izbe je zly na 106,0 ale 100,9 je dobry signal ako toto nechápem. Spravte stým niečo prosim vás dakujem :)
Som chytil v BA - Dúbravka s RDS. Zaujímavé.
Peto, ak sa mozem opytat, Ty co robis (myslim zamestnanie)? Lebo mas do par sekund prehlad o kazdom jednom radiu, ktore je v eteri ... to predsa nie je mozne stihat sledovat, ci? :D
Neviem čo s tým mali, 100.9-ka išla dobre.
Strašne sa im to seká.
Bardejov 107,1MHz FM zase bez modulácie stále sa to opakuje sporadicky najmenej 3krát v roku to isté dookola
Odkedy hrajú aj české pesničky ? E2-ku počúvam len sporadicky.
Dnes po 12-tej hrali Kryštof - Ty A Já
Ze by ? Alebo sa tam vyzliekla zenska a bolo ju pocut vo vysielani radia ? xD
RVR začala správne konanie voči vysielateľovi EUROPA 2, a.s. (programová služba Europa 2) vo veci možného porušenia 20 ods. 4 ZVR (ochrana maloletých), ku ktorému došlo dňa 9. 7. 2015 o 20:00 hod odvysielaním programu Nočná show Europy 2.
Neznášam výraz zvuková grafika, ale o inom som chcel. V E2 je tuším pravidlo že zvukový obal sa mení raz za dva roky. Dám si tu námahu aby som popočúval a potom možno k tomu niečo napíšem
Rádio Europa 2 má novú zvukovú grafiku, keď od utorka 1. septembra pribudla vo vysielaní sada úplne nových jinglov.
Dnes medzi 6 - 7 len podmaz. Zaregistroval to niekto?
Príjem som testoval na Kúpeľnej ceste pri železničnej zastávke (ako je lavička)..mal som malé prenosné rádio SilverCrest.
Suchá hora (106.0 MHz), Veľká Javorina (98.5 MHz) a Kamzík (104.8 MHz) išli synchrónne. Martinská frekvencia 93.5 MHz (Klačianska Magura) bola oproti týmto trom frekvenciám 2 sekundy napred, čo ma troška prekvapilo.
Inak chytil som tam aj 3 poľské rádiá (Jedynka 91.5 MHz, ZET 95.7 MHz a PR Katowice 103.0 MHz). Ďalej som tam zachytil české rádio Frekvence 1 94.1 MHz.
Z našich tam išlo celkom obstojne WOW na 90.5 MHz. Dosť dobre mi tam išli aj stanice z Námestova (Slovensko 102.4 MHz a Devín 88.7 MHz). Rádiá pre Martin mi hrali všetky. Veľmi slabo som zachytil prievidzskú frekvenciu Vlny 92.9 MHz, zato Lumen z frekvencie 98.1 MHz tam mal výborný signál. Skúšal som tam zachytiť aj novospustenú frekvenciu Bety pre mesto Handlová, signál som však nezachytil, zachytil som 93.9-ku len.
Zaujímavé, že som tam nezachytil ani jedno maďarské rádio..možno keby som mal viac času...
na 106-ke sa momentálne vôbec nevysiela CT-ko v rámci RDS. Na 100.9 MHz ide.
Zas majú v PTY INFO, väčšinou tam býva POP M, ale niekedy tam naskočí INFO.
je to také irš :-) a "odborník" Vančo, ktorý pôsobil v Rádiu FM a jeho práca bola taká "kvalitná" a "kvalifikovaná" že stanica v prieskumoch klesala je tým pravým odborníkom na zlepšenie počúvanosti E2 :-) o ubohosti moderátorskej zostavy a tragickom playliste ani nehovorím. to rádio mohlo byť niekde úplne inde, keby ho od začiatku neviedli pofidérni šuflikanti.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň