Diskusia k téme Výpadky rádií
Pred par tyzdnami som siel trasu Nitra - Ziar nad Hronom a vysledok bol: 90.6 Nitra hralo bez RDS, 99.6 Zlate Moravce OK, 92.3 Levice OK, 95.0 Nova Bana ticho len nosna, 99.6 Zarnovica OFF, 91.4 Ziar uplne slabucky signal, naladitelny len pod vysielacom. Cize zo 6 vysielacov na trase len 2 v poriadku, cele zle. Ocividne to ale zodpovednych netrapi. Este im aj Zilinu pridelia, aby mohli nevysielat...
Prevádzka rádii je potom len fraška keď sa takto pristupuje či už k programu, sieti vysielačov / nefungujuce vysielače, dlhodobo nerozvysielané frekvencie ZC, RK, BR, ZV, LM/ a celkovej komunikacii smerom von....otázkou zostáva k čomu je celé toto divadielko dobré?? :)
Mne teda nejde ani Rockova Republika v BB na 88.6MHz
Zostáva roky nezodpovedana otazka, pre koho (a vobec preco) (ne)vysiela siet tychto ONYCH radii. V pripade retra neexistuje ani 1 moderovany blok, ziadna pridana hodnota rozhlasoveho vysielania, cisty net stream. Jednotka sa pysi nemoderovanym ranom, co dokonca povazuje za konkurencnu vyhodu. Jednotka rock sa ako-tak snazi, asi najviac zo vsetkych okruhov. Pri takomto nastaveni ani neprekvapuje, ze maju nejakych posluchacov v pecku a mesacny vypadok v krajskom meste nikoho kompetentneho netankuje. Tak uz sa len pytam - z coho sa da zaplatit prevadzka 28 (!!!) vysielacov pri takto pasivnom a nezaujimavom vysielani? Ine radia vysielaju v porovnani s nimi vacsi objem reklamy a to bojuju s existenciou. To predsa nedava logiku.
Taktiež aj levická frekvencia rádia ONE je už pár dní vypnutá, ale je to už pomaly bežná prax ako často vypadáva uvedená frekvencia.... preto sa mi to ani nechce stále sem vypisovať :)
Aktualne nam nejdu 3 stanice: o chvilku to bude mesiac, co nejde 94.7 Retro, pekne dlho tiez nejde 90.5 ONE (aktualne tyzden, predtym par dni islo a predtym 2 tyzdne nic) a najnovsie ani 88.6 Rockova Republika.
Freq. 104.60 MHz, je tam len nosná...
Ahojte, už minimálne druhý deň nejde 90,6 (bestfm) a ani 106,1 (rocková republika) BA Dúbravka. ...92,3 ide.
Tu je internetový stream Rádia One Retro: http://217.75.92.14:8000/retro
Ahoj peťo z Bystrice volal som do rádia one Retro a hovorili o probléme na vysielači Banskej Bystrici a tak isto aj Ružomberok aj Brezno je problem a tak už pripravjú a spustenie vysielača,ahoj..
akú malú počúvanosť majú...
Cakal som 2 tyzdne, ci sa vobec niekto ozve ohladom vypadku "radia" retro v BB... ak teda vysielanie nikomu nechyba, tak predsa len upozornujem na fakt, ze uz viac ako 2 tyzdne frekvencia mlci...
Nejde ani teraz..to je NONSENS.
Už O5 fachčí..
vypadok vysielaca to asi nebol, ale ...kazdy kto ma v NR smerom na Lupku terennu prekazku, popr. nema smerovu externu antenu a je vystaveny agresivnym signalom z panelaku NaHuorke ma s Lumenom v NR problem. Zhora sa tlaci agresivna VLNA, zdola E2 a v stredu dopol hral medzi nimi miesto Lumenu RadioNiederOesterreich. Vykon Lupky nemuoze konkurovat tlaku agresivnej VLNY a E2 z oboch stran
Tak Aligator je uz treti den off.
Aktualne nejdu tieto 2 stanice v Banskej Bystrici na frekvenciach 90,5 resp 94,7 MHz.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň