Diskusia k téme Výpadky rádií
Co je ale horsie, zacinam mat pocit, ze aj office@rada-rtv.sk je strata casu...
Skusal som ich kontaktovat cez formular na ich webe (aj ked Vivu primarne nepocuvam), zial bez odpovede.
Ak uz DK frekvenciu neplanuju vyuzivat, nevidim dovod aby ju mali nadalej pridelenu. Lenze v tomto je nasa rada nejak velmi benevolentna.
pre Pali_
Aký pán taký krám... úplný amaterizmus
Vive teraz nejde na Orave ani jeden vysielac - DK aj TS su vypnute. Az mam pocit, ze ked im hrozilo odnatie niektorych nespustenych frekvencii, tak jednoducho premiestnili tieto vysielace do novych lokalit, aby to tie frekvencie neprisli. V tomto je to s Vivou katastrofa.
CZ stanice idú aj dole v PP. Ak nie je kolízia ide Radhošť a Hošťálkovice.
cca mesiac už nefunguje vysielač radia ONE 92,3 Levice.....a doteraz mám pocit, že viac nefungoval ako fungoval....
Je to možné, predsa Štrbské má už dobrú nadmorskú výšku. Minule som bol na výstupe na vrchu "Kopa" - to je vrch hneď pred nami. Má 1100 m a tiež tam vynikajúco hralo kopec staníc, inak v údolí ťažko zachytiteľných.
Jih 88,9 MHz Babí lom ide krásne na Štrbskom Plese.
Už radšej nebudem nič písať po nočnej, lebo píšem potom sprostosti. Pravdaže Rádio Jih vysiela na 88,9 a Impulz z Ostravy je na 89,0.
Nič ďalšie nepočuť na 107,2. Musel by som pobehať s anténou. Už som spojazdnil 6-prvkovú, len nemám na ňu držiak, tak je len položená na komíne smerom na západ. Na 6-prvkovú mi idú lepšie stanice z pásma do 100 Mhz. Nad 100 Mhz sa mi zdá, že ide rovnako ako 2-prvková. Prekvapil ma príjem Rádia Jih na 89,9 z Hodonína - ide čisté mono. Na 90,0 slabo Ostrava, keď príde vlna tak aj čisté mono, predtým som Ostravu ani nezachytil. Čisto mi teraz ide aj Jeseník na 98,2. Tiež ma prekvapil príjem 90,3 PR3 z vysielača Opole (v smere príjmu vrch). Signál je ale silne sporadický. Normálne nie je ani počuť túto stanicu (rušenie 90,4 Rabka,Brno 90,3 Zlín), ale keď príde vlna, tak dokonca ide aj s RDS.
A ešte aktuálne k téme: od včera nevysiela ani Frontinus na 96,2. Počuť tam Jemné Melódie z Lipt. Mikuláša.
Neskúšal si chytať 107,2 MHz Maryju Święty Krzyż, alebo 107,3 MHz Hey Zámčisko?
Rada by sa mala pozrieť na frekvenciu rádia Viva 87,9 Dolný Kubín. Nevysiela už pekne dlho. Už hádam od začiatku júla, potom ku koncu júla išlo pár dní a znova je ticho.
Taktiež nevysiela Hit FM z Martina na 107,2. Žeby došli nervy aj niekomu inému ako len zamestnancom?
Lehota je síce 30 dní, ale odoberú ju len v prípade ak je jediná.
Neviete niekto, aka je lehota nevyuzivania pri uz spustenej frekvencii, po ktorej moze RVR vysielatela / drzitela danej frekvencie upozornit na jej nevyuzivanie (ako krok predchadzajuci jej naslednemu odnatiu) ?
Včera Viva v BB na 106.6 nešla ešte okolo 17-ej, potom som skúšal až dnes ráno a už išla..
Zda sa, ze Viva ma najhorsiu siet vysielacov. Vsetky tie mensie vysielace vypadavaju, resp. su spustane sporadicky, zrejme aby im neboli odnate...
Vysielače Viva a Kiss majú najčastejšie a najdlhšie trvajúce výpadky (Nitra, Prievidza, Lučenec, Michalovce, Snina...) Nedávno vypadol, že vraj aj Stropkov raz Viva, potom Stropkov.
Výpadok trvajúci už asi 2 týždne (už to ani nepočítam).
Tak dnes som sa (na moje male prekvapenie) dockal odpovede od p. Schmidta z Expres Netu. Na vysielace Radia_FM prevadzkovane ich spolocnostou vraj nemaju dohodnuty obchodny vztah na poskytovanie sluzby vysielania dynamickeho RT. Na zmene obchodnych podmienok sa pracuje.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň