Diskusia k téme Výpadky rádií
Na Facebooku_FM niekto spominal (a vcera som sa o tom presvedcil na vlastne usi), ze vysielac Radia_FM v Martine (91.80) ma v poslednej dobe vypadky streamu. Vie niekto (kedze ako dolnokubincan to doma nemam ako otestovat, kedze u nas vysiela FMko na blizkej 91.70), ci uz doslo k naprave? (info som do rozhlasu uz posunul)
Inak mi pride divne, ak v dobe telemetrie (Expres net ju tam hadam ma) nepridu na takyto vypadok v priebehu par hodin.
Ak by im neplatili, tak to by ich mohli rovno vypnut, ci?
E2 ide z ineho satelitu, tak mozno maju na nich dalsiu/inu parabolu, ktora je mozno umiestnena nejak lepsie (pokial to E2 neberie balom, ale to asi nie).
Asi ostatné stanice im platia a Viva nie, tak im neodhrnuli sneh zo satelitnej antény. Kedysi im to tiež tak blblo, ako keď nám nakydá snehu na parabolu. Vkuse vypadávali, ale zaujímavé, že Europa 2 z rovnakej kóty hrala normálne.
Viva je u nas v DK (87.90) od popoludnia opat nahodena. MT (104.90) vyzera, ze je este stale hluchy.
K tym vypadnutym vysielacom Vivy - vraj vsetky vypadky eviduju a na naprave sa pracuje, ale ze pocasie a tak. To je take ich standardne blabla, nic konrektne, takze uvidime.
U nas v DK je Viva vypadnuta uz od stvrtka 9.2., kedy este ziadna zalaha snehu u nas nebola. Takze vidim to tak, ze tam pes (aspon co sa Kuzminova tyka) zakopany nebude. Inak nedavno v rozhovore (cast z neho paste-ol Peter do vlakna Radio Viva) tvrdili, ze vysielacia technika ma v roku 2012 prejst rozsiahlou obnovou. Tak snad s tym uz nieco spravia, lebo miestami to uz s ich (ne)dostupnostou je riadna tragikomedia. :/
no aj cadciansky vysielac po stvrtkovej snehovej nadielke je off..aj ked EXPRES aj _FMko idu v pohode. vsetky 3 spravuje EXPRESNET
Uplynul uz viac ako tyzden (od stvrtka 9.2.) a dolnokubinsky vysielac Vivy (87.90 MHz) napriek tomu, ze som ich mailom o vypadku informoval, je stale hluchy. Naviac dnes som zistil, ze aj ich martinsky vysielac na 104.90 je (neviem presne od kedy) tak isto hluchy. Taktiez len nosna a RDS, ale bez audio streamu.
majú nejaké problémy, teraz sa zas odmlčali, ale len na chvíľu. Podľa toho playlistu to vyzerá tak, že zo štúdia nič nešlo vyše hodinu.
Staci ak si pustite stream a pozriete playlist hranych skladieb a zistite, ze je zbytocne teraz pisat na akom vysielaci je vypadok, ked nevysielaju zo studia ziaden signal.. A nosne frekvencie im idu, takze vysielace slapu.
aktuálne výpadok FUN-ka.
Dnes večer dlhší výpadok Funradio 94.3 v Bratislave.
Na 87.90 MHz vypadok (neviem presne odkedy, kedze Vivu ladim skor prilezitostne). Vysielac ide, ale vysiela len nosnu frekv. bez streamu.
ty si dobrý retard..v BB mali vypadok pretože tam kľakla elektrická sieť..
Menované rádiá sú stále vypadnuté v BB.
fuuha...to tam máte až takú zlú situáciu?aspoň vidno (ne)kvalitu distribučných trás pri takýchto vysielačoch,resp. rádiách...
Aktualne v BB kvoli problemom so snehom nefunguju: HitFM, one, Rock, BestFM, Radio7. Vcera na striedacku Viva, dnes uz OK.
na Laskomeri je údržbové odstavenie vysielačov SRo od polnoci do 5 rána.
102.0 Devín a 105.4 FM aktuálne vypadnuté..alternatívou je 102.6 (Devín) zo Sitna a 104.3 (FM) z Kráľovej hole..
Neviem prečo je výpadok, ale Expres z tej istej kóty je v poriadku.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň