Diskusia k téme Výpadky rádií
Dnes popoludní a večer boli výpadky na satelite Astra (neviem presne, ktoré číslo satelitu to presne je) z ktorého vysiela veľká časť SK a CZ televíznych a rozhlasových kanálov. Asi mal problémy nejaký konkrétny transportér - niektoré programy totiž išli úplne normálne s veľmi dobrým signálom a vypadnutá bola len časť (prevažne slovenské programy). Výpadky boli často nárazové - z veľmi dobrého signálu na nulu, takže to nebolo spôsobené lokálnym počasím.
A teraz aby som sa dostal k veci - počas týchto výpadkov sa dalo u nás na dolnej Orave pekne odsledovať, ktoré rádio má ako poriešenú distribúciu signálu na vysielače.
- Viva: počas výpadkov bol hluchý dolnokubínsky (87.90 MHz) aj martinský vysielač (104.90) - oba len nosná frekv.,
- pri dolnokubínskom vysielači Rádia_FM som pri začiatku výpadku zaznamenal len akési chvíľkové seknutie streamu, ale po ňom vysielač pokračoval normálne v plnej prevádzke ďalej - zjavne má Towercom vyriešenú aj alternatívnu distribúciu (okrem satelitu),
- Expres (95.40), ktorý berie signál z Thoru, šiel normálne ďalej.
V tejto súvislosti sa už tak trochu teším na letné búrky u nás, keď si budem môcť odsledovať, ako sú na takéto situácie prevádzkovatelia vysielačov na takéto situácie pripravení (už som dávno nepočul expresácky automat :)
frekvenia 92,3 MHz Levice aktualne OFF uvidíme na koľko
Nejde ani Rock 94.7, Best FM 95.6 a Expres 96.5 MHz.
Na 90.5 MHz je teraz výpadok ONE-ka.
Co sa tyka signalu ten je dost silny, ale problem je v spoji PE-PD a koli nemu to sumi. Viem ze technici objednali neake nove veci a cakaju kym pridu, takze vedia o tom a riesia to.
Radio Wow v Prievidzi na 90,5 ma zly signal,jednak v samotnom meste a mimo mesta po par km sa uz signal takmer uplne strati,akosi ten problem s tymto vysielacom stale nevedia vyriesit.
Funguje tu v BB teraz iba stream BEST FM.
treba pozriet http://www.towercom.sk/sk/rozhlasove-vysielanie.ph…
pozorujem výpadok SRo 1 (90.1 MHz) a SRo 2 (101.5 MHz) Banská Bystrica, zaujímavé, že všetky ostatné Rádiá zo Suchej idú..
to nemaju generator? ale asi sa im ho nechcelo trepat na strechu koli dvom hodinam :-)
a je to jasné - odstávka v Žiline a tak martinský vysiela to čo zachytí. Toto má Frontinus na stránke: Z dôvodu revízie elektrického zariadenia bude v stredu 5.9.2012 prerušené vysielanie nášho rádia v čase od 8.00 do 10:50 hod.
U mňa momentálne z tejto frekvencie počuť nekvalitne Frekvence 1. Napadlo ma, že v Žiline majú asi výpadok frekvencie 104,6 a tak martinský vysielač vysiela prijímaný signál z vedľajšej frekvencie 104,5 F1 Brno-Kojál. Aj z jinglu bolo počuť, že ide o verziu F1 z južnej moravy. Vyskúšajte aj vy ak ste v dosahu 96,2.
Výpadok z toho istého vysielača, vysiela sa nosná a aj RDS..signalizácia STEREO.
Majú výpadok..je tam nosná bez RDS a signalizácia STEREO.
http://www.power.szm.com/TV_flash.htm
Tu sa píše, že DVB-T vysielač bude na tom istom mieste kde má vysielač aj Rádio 7, Rádio 7 nejde už aspoň 2 dni a je dosť možné, že to má s tým súvis.
zdravim neviem ci sa mi to zda ale po vcerajsom rannom vypadku 99.2 nejak slabsi vykon ma niekto podobnu skusenost?
V BB na 107.7 je aktuálne ticho, bez RDS.
Dnes okolo 19.40 som zapol rádio a na 106,2 mal ČRo 1 - Radiožurnál iba nosnú s RDS (Hodonín - Babí lom - ostatné stanice odtiaľ fungovali). Skúsil som iné vysielače ktoré mi hrajú: Kojál 95,1 to isté, ale Zlín 99,5 hral! Z Kojálu pritom všetko ostatné OK!
BL nabehol o 19.45, Kojál o 19.56
Dosť je k tomu ohlasov na Facebooku Rádia Expres..pokiaľ viem, tak len BA frekvencia neberie signál zo satelitu, tá asi išla. Stream bol podľa ohlasov poslucháčov v poriadku. :-) A terestriálne vysielanie dali do poriadku podľa FB medzi 09:00 a 10:00.
Lumen z Martinskej frekvencie je ticho už zo 3 dni. Pritom frekvencia funguje aj spolu s RDS.
No express 6.7.2012 od 5.15 hod ticho na satelite a samozrejme aj na vysielačoch čo balujú signál zo sat Thor 0,8 W
106.9 Mhz Skalica ticho
Ako tam pozeram do studia (WebCam_FM), Netia sa nam restartuje. O chvilu to snad bude ok. Len skoda toho Wilsonicu, ktory je jednou z mojich naj relacii_FM. :/
Dolny Kubin to iste. Preto, lebo to je vypadok v studiu. Momentalne ci hra, tak to je ten automat, co naskoci po cca. 5 minutach ticha. Tradicny playlist (The Roots ft. John Legend - The Fire). Po polnoci zo stvrtka na piatok to bolo to iste (to ale technik Gabo nieco riesil s mixpultom).
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň