Diskusia k téme Licenčné výberové konania
Rekot, neviem na zaklade coho usudzujes, ze Radio Kosice idu do oblasti kde on nieje zaujem a na zaklade coho usudzujes ze radio patri do kosickeho kraja.To je cisty blud a podla mna len Tvoje kvazi urazenie. Netajim, ze radiu Kosice drzim palce, je to snad jedine radio v eteri co som ochotny pocuvat, dobry servis, skveli moderatori, svizne vysielanie, dobre informacie a bezkonkurencke najlepsi dopravny servis pre oblasti , ktore pokryvaju signalom. Pocuvam ho ja, pocuva ho mnoho mojich kolegov, pocut ho v mnohych Kosickych podnikoch - a zacul som ho aj v PO obchodoch. Dost pochybujem, ze Petras by uz pred rokom takto uvazoval ako pises, co vsak nevylucuje to, ze mozno sa nieco v zakulisi udialo. Otazne teraz bude co sa udeje pri jednani s RDT telecom, tj Durisinom, ako za akych podmienok pusti Radio Kosice na svoje koty, kedze nepredpokladam, ze Radio Kosice si bude prekoordinovavat kmitocty niekde inam. A samozrejme druha vec je, ci nato budu mat dost penazi, kedze momentalne ziju hlavne z penazi EHMK2013 -a co bude na buduci rok, kedze reklamy je malo neviem. A len sa ty neboj, 90.4Mhz Presov, rovnako aj Michalovce a mozno aj Trebisov vratia naspat, podla mna urcite. Ak by ostali na kote Straz, tu som dnes skusil 90.8Mhz v Bardejove a hralo to tam velmi pekne a cisto.Duplicit je veru velmi vela, ale rovnake malo aj napr KISS - napr spominany Presov. Ja napr byvam 20km od Kosice zapadne a 91.7Mhz tu nechytim, pocuvam doma vylucne 106.9Mhz. Az niekde po Malu Idu mi v aute hra len 106.9Mhz a ide krasne az po Smolnik, kdezto po 91.7Mhz ani chyru.
Fakt je jeden, ze KISS si za svoju situaciu moze len a len samo.Vid posledny pruser s nacierno umiestnenym vysielacom na bloku v Roznave, az sa nato prislo a museli ho demontovat.
Nechajme sa prekvapit co z toho bude, osobne som cakal, ze frekvencie po KISSe dostane BEST FM, pre mna chvala bohu to nedostali, v Kosiciach vysielaju , vobec ma nezaujali a mam pocit, ze asi ani nikoho, este som ich nikde nepocul vyhravat. Uvidime co prinesie cas.
Myslim si ze radio Kosice ma trochu zivsie vysielanie ako Kiss,skoda ze Kiss takto upadlo.V Presove pocujem hrat radio Kosice castejsie ako ktorekolvek ine.Frekvenciu 90,8 vitam,kedze pekne pokryje dialnicu a 90,4 je slaba.
Kto sa chce rozťahovať rádio Košice a do oblasti kde oň nie je záujem. Kiss nemohol predložiť papiere pretože malo daňovú kontrolu nie je to veľká náhoda, že príde v čase keď rádio potrebuje predĺžiť licenciu . Viem si predstaviť, že takticky ju mohol poslať Marek Petráš aby znemožnil získať licenciu a získať frekvenciu 97.0 a 90,8.Minimálne prešovskú frekvenciu nemal získať pretože pokrýva inú oblasť, rádio je určené pre Košický región a nezaujímalo sa nikdy o Prešov. Chápal som, že žiadali 90,4 aby bolo pokrytie súvislé keď Košičania cestujú do PO ale 90.8 to už prehnali.
Rovnako je sprostosť prideliť 97,0 keď už v zásahu pokrytia tejto frekvencie majú už pokrytie. Ak im chceli prideliť 97,0 tak im mali odobrať 102,7 a 91,0.
Pri takomto rozhodovaní má mať RVR mapy reálneho pokrytia jednotlivých frekvencií alebo priamo vycestovať do danej oblasti a takú blbosť by nespravili.
Každú frekvenciu udeľujú samostatne, rádio Kiss by malo podať odvolanie aspoň na frekvenciu 90,8.
ako sorry, ale mozu si za to len a len oni. nedodane lajstra? roky nerozvysielane frekvencie? take radio malo byt uz davno na smetisku dejin a nie este dostat dalsiu sancu.
O tom pochybujem a aj ak to premenuje noc to nezmeni na kvalite toho daného rádia jedine co sa zmení je názov. A jedine normálne regionálne rádio ktoré sa dá ešte počúvať už nebudeme môcť bez netu počúvať. Je to smutné ze to takto dopadlo :(
Rade sa podaril precedens, pridelila frekvencie existujúceho vysielateľa niekomu inému. Čo ju k tomu viedlo, sa dá veľmi ľahko tušiť. A kto ju k tomu motivoval, je tiež jasné. Lenže na Slovensku korupcia zostáva len v rovine všeobecne známej skutočnosti. A my si len môžeme zaradiť aktérov medzi tých o ktorých vieme, že používajú trestný čin ako metódu svojej práce. Smutné.
Je zaujímavé, že rádio KISS, ktoré ako rádio Kiks začínalo v MI v roku 1993, stratí od augusta budúceho roka MI frekvenciu 97, 0 a tým pádom v Okrese Michalovce a v Okrese Trebišov, nebude mať žiadny signál. Ščobík pokryje iba Okres Snina a Okres Humenné. Stratili silnejšiu frekvenciu v Prešove, ktorá pokrýva aj príľahlé obce na Šariši a tak mu ostala len lokálna frekvencia, ktorá pokryje iba Prešov. Stratili aj Spiš a okolie Tatier. Pár malých frekvencií ich počúvanosť nejak nezvýši. Uvidíme, aké zmeny urobia.
a mozno to premenuje neskor na uspesnu znacku Vychod :) ?
No sú v tej rade normálny??? KISSu odoberu Presov Straž a nechaju mu frekvenciu ktora skoro nic nepokryva (ani ja 8km od PO ju nechytim) a daju ju nejakému zasra*emu Radio Kosice ktoré Prešovčania vôbec nepocuvaju??!! Kde sme jedine normálne regionálne radio ktore malo dobre pokrytie nám zoberú a daju nam nenake Kosice?? Nech sa v tej rade zobudia. A keď sa to rádio vola Košice nech si pekne v tých košiciach aj vysiela ale nech sa netrepe niekde kde nemá čo robiť. Ak chcel ten Petraš celoplošku tak nech tomu da aj správne meno a nie Košice
Ja by som bol rád keby RÁDIO KISS vysielalo ďalej aj zmenilo majiteľa,
a ostatne radia ktoré zanikli zbytočne, by som bol rád keby sa vrátili do éteru.Lebo na slovensku zachviľu nebude vysielať ani jedno rádio
keď sa rádia budu stále rušiť.
Bolo by super keby tie frekvencie po Radiu Kiss pridelili One-ku lebo kiss už teraz stoji za nič a radio one počuvam občas cez net a je to celkom dobre radio
Elán by mal hrať tuším len slovenskú hudbu. :-)
Bolo by fajn,ak by pridelili aspon niektore frekvencie aj radiu Elan,kedze tu nemame ziadne radio s SK-CZ hudbou.Som zvedavy ako to dopadne s Kissom
Vystihol si to spravne,vysielanie na Kisse sa mi teraz zda velmi suche.
Aj ja by som bol rád, keby sa oživilo rádio Východ. Bol som kedysi poslucháčom rádia Kiks, ale ako ho rebrandovali na Kiss, odvtedy je to taká tuctovka bez pridanej hodnoty. A práve regionálky majú prinášať pridanú hodnotu napr. v podobe správ o dianí v danom regióne, proste niečím zaujať, nemôžu byť ako celoplošky, potom jasne strácajú.
Rádio Východ môže ísť iba v tom prípade, ak bude žiadať frekvencie Kissu a ak ich aj získa. A toto zistíme prv ako v zime
Nepojde nahodou po frekvenciach Kissu radio Vychod,ktore sa ma ozivit?Uvidime v zime
som zvedavy , kto.....zeby konecne SRo?
Kotesova, Trencin,Piestany,Zarnovica si skoordinovalo BEST FM
tak Martin a Žilina sú myslím jasné - Anténa hitrádio. Prečo ma to napadlo? Lebo na susednej frekv. 98,8 vysiela Anténa z Ružomberka
Je tu síce aj článok, ale... Ďalšie konanie je vyhlásené :-)
ale aj rada pre nevysielanie ma podiel na tom cirkuse čo sa deje okolo Vivy...
Cudujem sa ze nepresiel projekt radia Elan,vyzeral zaujimavo
ten pan mistrik ci ako sa vola mi pripada ze on chce aby vsetci vysielali aj ked nemaju peniaze na vysielanie a aj ked tam cele roky nebude ziadny program mat radio tak to faj.tak uz viem preco je taky bordel v nasom eteri.mal by tam uz prist niekto kto tam spravi poriadok.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň