Diskusia k téme Licenčné výberové konania
tie tvoje vylevy nemaju hlavu ani patu, nemam velmi chut na takych exotov ako ty reagovat, ale ked uz si sa opytal, tak odpoved je ziadne nove radia do Kosic nepridu. Kosicku 93.1 si skoordinovalo Radio Sport.
Ty už dlho nevieš čo píšeš. Naše východniarske radia sú kvalitnejšie ako ostatne reg. radia napr. Frontinus alebo Beta ....atď. . Opäť píšem že neuznávam rádio KE lebo sa trepe kde ho netreba. Ale kvalita radia KE je naozaj dobra možno jedno z najkvalitnejších regionálnych rádii na SK. A keď sa reg. radia podľa teba nedaju počúvať tak ich nepočúvaj a pusť si hudbu cez Deezer alebo počúvaj nejakú celoplošku a nepíš bludy čo neni pravda :/
Viete, ktoré rádiá prídu do Košíc? Dajte mi prosím vedieť
Podľa zoznamu rádií som rád, že Rádio ONE Retro začne skoro vysielať. Dúfam, že fm dostanú, pretože môžu byť lepší ako východniarske rádiá dokopy.Nech mi východniari odpustia, ale tieto teraz rádiá košice a spol. sa nedajú počúvať.Sem tam počúvam, viem čo píšem.
No ja si myslim že o tu frekvenciu bude mať zaujem Rockova republika , a mohlo by aj One Rock , No ale nechajme sa prekvapiť
tak na tú čadcu som fakt že zvedavý.....treba asi napísať aj do RTVS.Ak by sa prihlasili, tak si myslím, že by ju aj dostali oni.Čo by som privítal,
prešov dostal 92,0 FM som rád že dostala tu frekvenciu,ešte nie je známe aká tam bude stanica až 15.4. budeme vidieť čo tam bude a 12.5.budeme vedieť ako sa rozhodne a neskôr ja výsledky budú,
dovi
Vie niekto, či dostal východ nejakú frekvenciu alebo nie. Dík
Som zvedavý, kto si koordinuje Bratislavu na 90.1
Linka nefunguje, info je aj na webe RVR:
Som strašne zvedavý, či sa do konania o 107.5 prihlási RTVS. Aspoň uvidíme, či naozaj chcú vysielať v CA, alebo či ich výhovorky o nedostatku frekvencií sú len kecy.
tu je od včera vecera zverejnené frekvencie do jarného konania 2014
http://www.power.szm.com/spravy/spravy_new.htm
tie tri 106.. to bude určite Rocková Republika, lebo v Čadci je 106.4 a Zvolen 88.1 bude asi Best fm lebo Žarnovici je tiež 88.1
1.Nie
2.Neviem odpovedať
3.Ano aj nie
4.Ano aj nie
1. ich prekvapilo, ze musia poziadat o znovuobnovenie licencie ked im povodna konci? ANO/NIE?
2. trvala danova kontrola 30 dni, ktore dostali na predlozenie papierov ktore mali mat uz vopred pripravene? ANO/NIE?
3. je to podstatne? ANO/NIE?
4. je irelevantne ci je to 100 kW na kopci alebo 1 W v udoli pod zeleznou strechou. blokovali (=poziadali o nu a nevyuzivali dlhsie nez je bezna doba potrebna na spustenie)? ANO/NIE?I
Toto licenčné výberové konanie pekvapilo aj mňa.Držal som palce Rádiu One nech mu daju frekvenciu.
* Rádio Košice nemusí 97 MHz vysielať z RDT Hôrky, kľudne to môžu spustiť z vlastného vysielača na SILE v Michalovciach alebo to dajú na kótu Ge84 na EXPRES NET na SILO v Bánovciach nad Bebravou a spustia to na plné pecky na 10 kW a pokryjú celý južný Zemplín a v MI si nechajú 102.7, lebo MI je mierne v dolinke, kde TV-SILO už ide slabšie
* A prešovskú 90.8 môžu spustiť z Lysej a môžu tam dať okolo 8 kW. Rovnako ako E2 vysiela na 103.7 s výkonom 8 kW, obe frekvencie sú povodne z Bardejov-Magura
* A Levoča 92.6 sa dá spustiť aj z Mariánskej hory alebo z nejakého okolitého kopca, nemusí to ísť z RDT Brezová
Toto riešenie vyzerá ako najideálnejšie, keď chcú ísť z vlastných vysielačov s minimálnymi nákladmi. Neviem odborníci aký máte na to názor... vyjadrite sa...
Na nepridelenie 90.8 a 97.0 pre KISS tu nenadava kazdy, ale len jeden jediny clovek. Zvysni ludia co zaregistruju zmenu bud preladia, alebo ostanu pocuvat Radio KE - k horsiemu isto nepojdu ak nepreladia.
Opat sa budem opakovat - ale k Tvojim bodom 1 a 2 - ludia z pozadia radia KISS velmi doho dopredu vedeli kedy im konci licencia, velmi dobre vedeli kedy a s akymi dokladmi maju poziadat o pridelenie. Ze ich v tej dobe mala nejaka kontrola je uplne jedno. Mali sa proste nato pripravit, dostali este aj dodatocnych 30 dni a i tak nedodali vobec nic. Je to z ich strany proste lajdactvo, chyba. Alebo... a to mozno suvisi s bodom 3 - ale to je len moja mienka - KIKS a KISS - novy je tam akurat Bartos - zvysok ludi ostal, ostali koty, ostalo studio v Jumbe v KE. Zmenil sa nazov, trosku pomenil nazov a to je vsetko.Chcem verit, ze zakulisie nebude ine - kedze Bartos sa okrem ineho mota aj okolo Vivy, a viacero kot na vychode zdiela prave Viva s Kissom - a vlastnikom je Durisin z RDT- a s VIVOu je to vselijake... Osobne neverim v ciste pozadie toho co KISSaci urobili...alebo potom je ten Bartos strasny debil, neviem.
No a ze 200W nieje lukrativna frekvencia..., pred rokmi nebola, silne frekvencie su davno minute a dnes su radia vdacne aj za tych 200W co spominas. Dnes uz aj tych 200W maju kdekade problem vobec skoordinovat.Keby to tak nebolo tak by nebolo tolko zaujemcov o tie frekvencie po KISSe...
Ak ich nikto mimo KE nepocuva tak preco tu každý nadáva na nepridelenie 90,8 Prešov a 97,0 Michalovce.
Ak by nechceli vysielať tak by už neziadali o licenciu.
Je to súkromné rádio tak nemôže si dovoliť sa zadlžovať, a musí mať plán smerovania vysielania s istou licenciou na niekoľko rokov dopredu.
1 nemohli ich dať pretože v tom čase ich mala kontrola
2 ak by ich mali tak by ich dali
3 Kiks nie je Kiss
4 No ano blokovali lukratívne frekvencie 200W v lukratívnych lokalitách :D
Pravdepodobne ešte zdegradujú tie frekvencie pretože RDT si za využívanie objektov dá dobre zaplatiť.
A tak sa môže stať, že budú vysielať na nich len z nejakých budov alebo z vysielača poskytovateľa lokálnych služieb a vtedy to bude blokovanie frekvencie.
Nezufajte ze radio Kosice je aj za mestom Kosice.Zoberte si take byvale radio Zilina neskor Zet,terjsie sever s frekvenciou 94,5 a pokryvalo uzemie az po Poprad,kazdemu to vyhovovalo a bolo to oblubene radio.Rovnako aj radio Nitra neskor hviezda
tu predsa vobec nie je o com sa dohadovat.
1. nemali prichystane papiere
2. nedodali ich ani na poziadanie
3. z byvaleho kiksu ostalo len torzo, bez napadu, bez pridanej hodnoty
4. dlhodobo sa smiali rade do tvare, blokovali frekvencie
z toho dovodu by vobec dalsiu sancu nemali dostavat a mali skoncit na smetisku dejin. alebo max. s jednou frekvenciou v KE, aj tak ich nikto mimo KE nepocuva.
Ako je mi z vás smiešne :D Absolutne nič proti radiu košice nemam len keby ,,nebrali,, frekvenciu radiu ktore počuvam (a aj mnohym inym len nie každy kto počuva nejake radio tu píše). Nech si skoordinuju svoju a nech vysielaju ale ja nebudem mocť teraz počuvať Radio Kiss iba cez net a FM nič lebo nechytim ten vysielač 104.1 ale ano uznavam že aj kiss urobilo chybu lebo ak by minule doložili všetky papiere tak by neprišli o nič . A troška pochopte aj vy ak by zobrali radiu ktore počuvate frekveciu tak by ste boli kus nasraty . A nemienim sa tu z nikym hadať ja som proste povedal svoj nazor na vec a to je všetko a na ďalšie debilne komentare už nebudem radšej reagovať :/ Proste pochopte je to môj nazor a hotovo
chvilu som pocuval kiss a nic z medzilaboriec a stropkova som nepocul. takze chvilku skusim byt radikalny ako ty:
Už to pochop že ta frekvencia ktorú majú 104,5 im úplne stačí , nech pokryje tu diaľnicu od košíc do PO a to je všetko a načo sa trepú niekde kde ich nechceme pochybujem že niekto smerom z Medzilaboriec ich bude počúvať maximálne tak košičania ktorý idú z Ukrajiny a veľa ich nieje (a aj to polovica počúva Expres) tak načo to ??? A ja si radšej vypočujem Expres ako nejaké pomýene Rádio Kiss a myslím že aj mnohý iný ľudia . Tam nech si nechajú totu frekveciu 104,5 čo pokryje mesto kde sídlia a to im stačí nech sa netrepú tam kde ich nechcú. Kým sa nevnucovali takym spôsobom nič som proti nemal ale teraz sa mi maximálne zhnusili. A ty na tom že chcú pokryť Medzilaborce čo z Košicami nemá absolutne nič spoločne nevidíš nič nelogicke ???? Otvor oči OMG . A prečo mi vadí že Kiss vysiela v Medzilaborciach lebo tu nemajú čo robiť. A nie nitrianske One a bratislavske Best mi nevadí lebo viem že oni by sa nezaujímali len o KE ale určite by to vysielanie prispôsobili i tým iným lokalitám (raz som si len zo zvedavosti pustil radio Kiss a úprimne okrem dopravy nijaké iné informácie ako o Medzilaborciach som nepostrehol.
nechal som to aj s chybami, pre istotu :-D
Kto to hovorí o názve? Ja hovorím že obsahovo je určený pre Košice. Chvíľu som ti rádio počúval a nič z Prešova okrem dopravného servisu nepočul. Názov mi absolútne nevadí.
Ty si preco stale myslis, ze nazov radia ma limitovat jeho rozsah pokrytia a expanzie?! Mas to dobre pomylene! Rádio Devín má podľa teba hrať iba v Devíne, Kosice v Kosiciach, Presov v Presove a Sever... na severnom pole?! Keby si mal kvalitny tuner, tak chytis aj madarske, polske a ukrajinske radia a okrem Presova, Kosic, Devina aj Sport (preco vysiela hudbu, ked ma len sport?!) ci Europu...
Pozrite je to môj nazor . Proste si len myslim že ak si raz niekto urobi radio za učelom vysielania pre jedno mesto ( Radio KE , Radio PO ...) tak by mal v tom meste vysielať a nechapem prečo sa trepe niekde inde to je môj nazor na vec . Keď predpokladal že bude chcieť expandovať aj do inych miest prečo tomu neprispôsoby aj to vysielanie ???
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň