Diskusia k téme Rádio Best FM
Juraj Gejdoš pracuje aj pre Impuls a Frekvence 1..niekedy ho počuť v správach. Máva správy zo Slovenska.
Hej má nahraté. Odjakživa. Respektíve ráno mávali naživo keď ich čítala Ľubka.
Je to aj počuť. Hlasy správarov majú iný zvuk ako živé vysielanie. Nikdy nehovoria presný čas a niekoľko krát za deň celý blok aktualizujú. Správari si to zrejme nahrajú niekde u seba a pošlú do štúdia. Minimálne o jednom z nich (J. Gejdoš) viem že pravdepodobne sa ani nenachádza v BA a súčasne nahráva správy aj pre SiTy a myslím ešte nejaké regionálne rádio.
Anténa Rock má prednahrate správy a počasie ? Veď poskytuju aj hadam aktuálny dopravný servis, nie?
Presne tak ani ja nechápem načo dávajú počasie každých 15 minút. Aj ja som bol rád, že sa ich konečne zbavili, ale bohužiaľ teraz to ide znova. Je to dosť otravné. Je to prehnané aj smiešne. A hlavná vec, že cez víkend vôbec nič. Celý spravodajský systém je prevrátený. Ani správy by nemuseli dávať každú polhodinu, ale stačilo by len každú hodinu. Jedine dopravný servis čo už nemajú je až taký dôležitý aby sa dával každú pol hodinu. Dalo by sa to určite aj nejako lepšie spraviť. To počasie možno len dali do počítača aby sa to opakovalo tak často, ale zbytočne. Okrem toho webová stránka, ktorá sa tu nedávno spomínala, že sa obnoví, tak ešte stále nič. Sú tam už roky neaktuálne veci. Napríklad podľa tohoto Petra Podkonická moderuje aj na Vlne aj na Best FM a podobné veci. A takisto dávnejšie tu bola aj nejaká komunikácia medzi vedením a tu diskutujúcimi, ale teraz sa už aj na to kašle. Jediné dobré čo tu zostalo je hudba. To je to, čo ešte drží rádio.
Ahoj Peter.Vysielac je myslim si na klokocine a frekvencia je 88.2.Je take sekanie po cca 10tich sekundach.Tie frekvencie co si mi pisal,chytim ale sumia.Tak ich mam na mone lebo spominana frekvencia 88.20 sa neda moc pocuvat.
Neviem načo znovu dávajú počasie o štvrť a trištvrte po celý deň. Konečne sa ho zbavili a zas ho vrátili. Nie aby radšej úplne skončili s tými nahratými neaktuálnymi správami, ešte vrátia to zbytočné počasie každých 15 minút...
Keď už silou mocou chcú správy, fajn riešenie by bolo preberať správy z Antény Rock. Tiež sú nahraté ale aspoň aktualizované. A nie tak často.
Ahoj mato z NR presove ide výborné best fm na 94,0 aj 93,8 a odpis mi tam seka a ostatné vysielače idu pohode a dobre.
Dailytunes sa normálne refreshnu akonáhle nabehne signal
A na internete to ide OK? Ak áno, tak stačí kúpiť internetové rádio (napríklad Sencor SIR 5000WDB a bude po probléme s vysielačmi), ale je to len pre domácnosť, v aute tento problém asi nevyriešiš, iba žeby mobilné dáta a autorádio s AUX alebo Bluetooth. A dáta môžu byť už od 14€ neobmedzené, alebo 11GB aj za 10€, alebo od o2 radosť za 20€, len to má aj volania a to je už asi moc pre dáta do autorádia, najhoršie na to je, že pri strate signálu je potrebné resetnúť stream, nenašiel sa nikto schopný, kto by urobil aplikáciu, ktorá to vie automaticky refreshnúť, keď sa to sekne a to dookola, až kým sa nepodarí alebo užívateľ to nestopne, normálne internetové rádio to dokáže refreshovať dookola, kým nenabehne, prečo by nemohla aj appka? A ešte za volantom to refreshovať je o to väčší problém...
Ja som pisal maily najprv na technikovi a potom aj Kalnemu ohladne vysielaca v Nr,no zial bez odpovede a napravy.Mam rad to radio,ale takto sa pocuvat neda.Ako tu pisu akokeby sa zasekavalo.Skoda.
Web a aplikácia Radia.sk
https://www.radia.sk/pocuvanost/radia-sk/dni/2020-…
1. Rádio Expres
2. Fun Rádio
3. Rádio Slovensko
4. Rádio Vlna
5. Europa 2
6. Rádio Jemné
7. Rádio Anténa Rock
8. Rádio Best FM
...
Čo je ale isté, že by s Best FM trebalo niečo spraviť a nenechať ho skrachovať. Nezaslúži si to. Je to len čisto nedocenené rádio, ktoré by potrebovalo len trocha "života". Najlepšie by bolo vrátiť späť Rádio Best. Nechápem prečo ho ešte vtedy R. T. Lehotský predal, keď teraz znovu ide v podstate do toho istého projektu s názvom Rádio Goldies, síce len regionálne, ale postupne sa budú frekvencie rozširovať a v podstate to bude to isté rádio, len bez 80. rokov. Mohol si nechať Rádio Best a teraz by nebolo len zbytočne celé skomplikované, no ale uvidíme čo z toho bude. Možno sa mu teraz bude viac dariť. Bodaj by.
Myslím, že práve investor by tomu pomohol, nakoľko financie by umožnili reštart. Mohlo by sa rozšíriť spravodajstvo, obnoviť moderované vysielanie a spropagovať rádio. Pokrytie si myslím že má celkom slušné, vysiela vo väčšine dôležitých miest a tak má dosah na veľmi slušnú časť populácie. Iste, dalo by sa vymeniť niekoľko frekvencií + zabojovať o nové - tuším práve Best kedysi vrátil MT i PD frekvencie (čo je plus cca 150 000 obyv.), no súčasné pokrytie je dobrým základom. Skôr je to o tej slabej - či nateraz žiadnej propagácii, pretože hudobne patrí Best k tomu lepšiemu v našom éteri.
Počúvanosť rádia je 0,5%, čím je štrnástou najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou.
Ak dobre viem, tak Best FM je iba 14. najpočúvanejšie a tým je v podstate najmenej počúvané zo všetkých celoplošných slovenských rádií. Ťažko povedať presné čísla, keďže už 5 rokov sa pre takéto nízke počúvanosti nerobia prieskumy. Ale čo je isté, je to, že určite nie je v prvej desiatke najpočúvanejších rádií. Ja som presvedčený, že veľa ľudí ani nevie, že vôbec takéto super rádio existuje, žiaľ. A takisto si myslím, že hocikto by si to rádio kúpil, tak by s ním veľmi nepohol v počúvanosti, lebo Best FM už raz zmenilo majiteľa a je tu dokopy už takmer 13 rokov a stále sa drží na tom istom mieste vzadu. Jediné čo by pomohlo by boli silnejšie frekvencie.
Vidite a stale je Best FM v prvej 10 tke najpocuvanejsich radii. Cize asi vedia co robia.
Mohlo by ich kupit Dobre Radio.
Najma popoludnajsie vysielanie maju fantasticke.
Vo vysielačoch treba občas vymeniť napr. výkonové - koncové tranzistory...
Viete niekto, prečo má Best FM neustále problémy s vysielačmi ? Aj keď je to už v podstate mŕtve rádio, jedine čo to ovláda je počítač. Aj tak nevidím dôvod na to aby im vysielače vypadali každy týždeň. Čo tu čítam, tak toto rádio nemá mesiac čo by aspoň 2 vysielače nešli.
Ahojte na 99,7 uplny vypadok, znie to ako keby tam bolo nieco zaseknute.
V Nitre neustale vypadky,vobec sa neda pocuvat!Uz som v juni pisal mail technikovi a nic.Asi pred 3 dna som pisal panovi Kalnemu a ziadna naprava a ani ziadna komunikacia!Je to smutne,ze takto ignoruju svojich posluchacov!Mato z Nitry.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň