Diskusia k téme Rádio Best FM

Je na škodu akým smerom to v BEST-ku ide. Okresávanie programu, redukcia počtu moderátorov a redaktorov... aktuálne sa tuším vysiela len ráno tri hodiny a to sa nahrajú nejaké regionálne správy čo nie je zlá myšlienka, ale určite ich treba striedať aj s dennými aktualitami.
Hudobne fajn až na nejaké drobnosti (žiaden VLNA-verklík) moderátori Jano, Ivana a Monika taktiež ok....len stále postrádam tú akcieschopnosť v tom, že v začiatkoch som zachytil, že nový majiteľ má s BEST-kom veľké plány...

Takže treba chvíľku čakať, kým Netušil naškrabe peniaze na opravu vysielača a o dva mesiace to pôjde znova....
Alebo treba niečo založiť, v tom už majú prax a dostanú peniaze ihneď....

ale TN od piatku tiež nejde. TT funguje tak asi stačí keď ide každá druhá

Opäť vypadla táto frekvencia pre Piešťany a okolie.

Fakt, ako vážne? Nemajú ani na toaletný papier v rádiu, kde by asi tam mohli mať aplikáciu. To nie je zadarmo, za to sa platí....

A to si predstav, že ten web dizajnér za to dostal zaplatené. Viac by sa oplatilo rozdať tie peniaze na ulici.....

tak som si po precitani vasej diskusie zo zvedavosti aj ja pozrel stranku radia best fm... no ako nejako by som ju chcel okomentovat, ale neda sa hned, uplne mi vyrazila dych.
to snad musi byt tak schvalne, nie? bud ako recesia. alebo mozno je v nejakej sutazi kde sa vybera stranka s co najviac chybami v kategoriach funkcnost, UX/UI, citatelnost, jednotnost, best practices, ... lebo neexistuje vlastne oblast, v ktorej by bolo na tej stranke nieco spravne.
vykladna skrina gycu, chaosu a kolotocov.
P.S.: a toto je uz u plny total strop :D https://bestfm.sk/pocuvaj-svoje-oblubene-radia-jed…
ten text flaknuty cez obrazok headeru, to biele logo na trosku sivom pozadi pod prvym odstavcom, to prekrytie vrchenho menu... to pouzitie monotype fontu na celu stranku,l kks tolko srandy takto z rana, moze byt! lol

To pozadie nie je až taký problém, je to nejaký vzor bielej a šedej farby. Neviem z akej vzorkovnice toto vybral. Ideálne by bolo, kedy to bolo jednofarebné - napríklad len biela alebo veľmi svetlosivá farba, pôsobilo by to menej rušivo - tak ale zas od Bestu človek nemôže a nesmie čakať zázraky......

A to pozadie? Neviem ci to je akokeby pokrceny papier alebo sadrokarton, ale je to tak rozpixelovane, ze sa na to neda pozerat.

Ty vole - viete ako je pomenovaný titulný obrázok na stránke Bestu? Štyrmi písmenami gggg. Ďalšie obrázky sú pomenované bg-electromusic. To je odkiaľ šlohnuté. Oldies a electromusic - úžasná kombinácia....
Myslím že tvorca stránky sa týmto prepadol niekde na dno.....

Tieto fakty som tu v poslednej dobe kritizoval.veľakrát. Ale webmajster je asi spokojný so svojim produktom.....
Mapa by bola dobrá, ak by tam bolo znázornené grafické pokrytie.

Otvorte si tu stranku na mobile - kvalita uvodneho obrazku je skvela :D. Nechapem ale 2 veci. Preco odstranili mapu s frekvenciami a je tam len tento stlpcovy zoznam? S preco ked je radio, resp jeho logo ladene do cervenociernych farieb tak web je do bielooranzova?

Problém nie je v úprave - v dnešnej dobe to zvládne každý študent strednej školy. Zbytočne si stiahnem z netu WordPress, zbytočne si zakúpim nadstavby, keď nemám ani najmenšie tušenie ako má stránka o rádiu vyzerať a čo má obsahovať.....
Sú tam elementárne chyby, ktoré programátor spáchal. Ten hlavný je viditeľný hneď na úvodnej stránke, keď ju roluješ a zakrýva hornú lištu s odkazmi. Viditeľné je to na banneroch s podujatiami, ktoré sú čiastočne v čiernej farbe a používateľ musí tápať, kam má s myšou kliknúť, pretože nie je nič vidieť. Ďalší problém je v obsahu - nevedia stránku naplniť ničím zmysluplným. Ja som sa zabával, keď som klikol na "O NÁS". Už ten popis aké je Best rádio bol smiešny - to je text, ktorý napísal niekto s IQ menším ako 50 alebo človek ktorý mal zo slohových prác štvorku - to mal riešiť copywriter. Pridanie textu, že sa to dá zachytiť na satelite tam vôbec nepatrí, lebo to malo byť pri frekvenciách. Navyše je to nepodstatná informácia, lebo málokto počúva rádio cez satelit. Ak už chceli byť moderní, tak tam dajú odkaz na aplikácie pre Jablko a Android. Uups, žiadne nemajú, takže nič. Pod tým je obrázok štúdia, ktoré vyrobil niekto na kolene, kúpil najlacnejšie akustické panely v Muzikeri. Ja neviem, ale Netušil musí poznať nejakého interiérového dizajnéra, ktorý mu za fľašku gruzínskeho koňaku poradí....
Ako som napísal, stránka má príliš veľa chýb, ktoré sa neriešia....

Ale veď to vidíš že je to wordpress šablóna. To neni nič komplikované na úpravu. Lebo to sa moc nehráš s kódom.

Nie je to o našich radách, ale o šikovnosti respektíve nešikovnosti tvorcu web stránok. Myslím že do zoznamu svojich referencií rádio Best asi nezaradí, lebo by sa mu každý smial.....
Možno by si dotyčný človek mal zobrať dovolenku a začať chodiť na kurzy grafického dizajnu a tvorby web stránok, aby sa konečne niečo naučil......

No je to škoda. Ten dotyčný si mohol zobrať naše nápady (hlavne tvoje) na "opravu" webu. Možno ten dotyčný má dovolenku :DD

Vidím že akékoľvek úpravy stránky skončili, najbližších 10 rokov tu bude tento nepodarok.....

Takže pozrel som si teraz web stránku tohto rádia a zistil som, že nenastali žiadne zmeny. Teda ak nerátam banner na reklamu v oboch rádiách p. Netušila. Aj ten banner je zaujímavý - očakával by som, že kaď na neho kliknem, otvorí sa sekcia s reklamou - ale nič. Ďalej som očakával, že keď na banneri kliknem na emailové adresy, otvorí sa poštový klient - ale nie. Klikol som aj na dve šípky na koncoch bannera v nádeji že ma to posunie ďalej - ale nie. Profesionalita na poslednom mieste....
Playlist stále nikde....
Asi už nieje z čoho zaplatiť tvorcovi stránok, takže tu bude dlho svietiť tento nedorobok.....

Myslím že tých rád čo zmeniť už dostali veľa. Nemám problém poukázať na ďalšie chyby, včera dal tú námahu a prešiel som kompletne celý web a ľavou zadnou vytiahnem ďalších 10...
Vadí mi že vytiahli nedorobený web a pravdepodobne im ho ani nikto neotestoval. Aj Tvoje návrhy na vytvorenie sekcií Program a Moderátori sú super, problém je, že ich nemajú čím zaplniť....

Spoločnými silami sa dopracujeme postupne k tomu že Best FM bude mať normálny web :DDD

No teda, už tam nie je článok o Sophie Ellis-Bextor, to im človek má po kúskoch diktovať, čo treba zmeniť?
Ujo grafik, pozri sa prosím Ťa aké sú korporátne farby rádia Best FM. Napoviem Ti - je to čierna a červená. Nemal by si pri tvorbe stránky pracovať primárne s týmito dvoma farbami a neťahať tam zbytočne oranžovú?
Ozaj, v sekcii reklamy mi nejako chýba meno a telefón človeka, ktorý je za ňu zodpovedný. Ak chcem inzerovať, ako dlho budem čakať na odozvu z rádia? Akým menom mám osloviť dotyčného obchodného riaditeľa/manažéra/asistenta/agenta?
Rovnako, popracuj prosím Ťa so zoznamom frekvencií, je to akési ploché. Skús pridať aj mapku, bolo by to viac prehľadnejšie.....
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň