Diskusia k téme Rádio Best FM
Ale to už dávno sa dal dotyčný preč. Tak asi 3-mesiac tam už nebol po veľkom hejte :D
Všimol som si teraz, že z ich web stránky zmizol názov firmy ktorá to zrealizovala. Pánovi webmasterovi asi vadilo, že je považovaný za neschopného.....
Zatiaľ od začiatku výpadku som nepostrehol aby bola zapnutá m. Čiže skôr ešte stále, ako O5.
To naozaj Netušil kupuje Západoslovenskú Televíziu? Ak je to pravda tak o nedlho mediálny magnát Netušil skonči ako Soukup.
Nábytkársky magnát zhasol, nastupuje mediálny magnát Oldřich Rezeš.....
Ak je to pravda, tak súčasný majiteľ sa dobre rehoce nad tým ako zarobí na ľudskej hlúposti.....
Dlží kade chodí, ale zároveň kupuje Západoslovenskú Televíziu.
Julo Matúš alias Python vysielal počas troch rokov Párty Night v Rádiu Best. Prikladám aj odkaz na všetkých 123 častí
https://www.mixcloud.com/BESTFM/playlists/julo-ali…
Možno by stálo za to pouvažovať, či by sa nemohol vrátiť a oživiť to tam. Skúsenosti má bohaté.....
Navyše ako tak pozerám, v obchodnom registri sa zmenilo, komu je podiel v rádiu Best a SiTy založený. Je to nejaká SANI HOLDINGS LIMITED z Gibraltáru. To je asi tak dôveryhodné ako podomový predajca hrncov.....
Navyše nie je schopný uhradiť štátu sumu 877.14€, pričom niektoré sumy tam visia už 16 mesiacov. V prípade rádia SiTy ešte neodviedol daň vo výške 1709€.
Ak sa pozriem na ďalšiu Netušilovu firmu CASA MIA Nábytok, tak je dlžný Sociálnej Posisťovni, Všeobecnej Zdravotnej Poisťovni, Union a Finančnej správe. V podstate každá firma kde má prsty niečo dlží štátu.....
Pretože si myslel že luskne prstami a inzerenti sa budú do rádia hrnúť a bude zarábať veľké peniaze. Nevedel že na manažovanie rádia sú potrební ľudia, ktorí tomu rozumejú a budú pre rádio naplno žiť.....
Zatiaľ sa nič z toho nesplnilo......
Potom je zvláštne prečo kupoval dve rádia, keď ani jedno nevie manažovať a ani ich nevie ako si spomínal - posunúť dopredu.
Žilinská frekvencia rádia Best FM 98 MHz je už plne funkčná (stream už opäť ide).
A ešte som zabudol dodať, potrebuje zlepšiť pokrytie s vysielačmi v Galante, Nových Zámkoch, Leviciach, Zvolene, Prievidzi, Martine, Liptovskom Mikuláši, Lučenec, Rimavská Sobota, Rožňava. Humenné a Michalovce.....
Len dodám toľko, že majiteľ išiel do projektu nepripravený a neobklopil sa správnymi ľuďmi...
Navyše sa mu čudujem, pretože má vyštudovanú EUBA odbor financie a ekonomika, a vraj má skúsenosti s risk manažmentom. S takýmito vedomosťami mal za rok rádio posunúť výrazne dopredu, ale ako keby mu zámerne radili zle --- fakt neviem kde sa zasekol.....
Kks normallne som zmenil na teba názor ???? že sa s tebou dá normálne komunikovať. Vidieť že sa asi vyznáš do týchto vecí asi viac než ja ????
Ale vratim sa k téme. Je to škoda, že toto rádio ide dole vodou. Ale nikto z nás nevidí do tohto radia ake budú ďalšie plány. Môžme len dúfam že sa to zlepší.
Existuje také niečo ako biznis plán, kde si zistím akú cieľovú skupinu chcem osloviť, akú hudbu chcem hrať, aké relácie chcem spustiť (v prvej etape rannú a poobednú), ako majú komunikovať moderátori, aby oslovili tých ľudí, ktorých potrebuje. Ďalej potrebujem mať presný rozpočet potrebný na reštart rádia, ktorý dopodrobna zahŕňa všetky náklady. Jeden známy mal záujem o kúpu rádia (ešte pred siedmimi rokmi, ale nevyšlo mu to) a videl som takéto niečo spracované a malo to asi 30 strán. Nový majiteľ nič z toho nemal pripravené - maximálne v Exceli jednu jednoduchú tabuľku s desiatimi položkami. Netušil vlastní toto rádio už vyše roka a neurobil nič, okrem budovania obchodného tímu a spustenia dvoch relácií, (o záhradkárstve a motorizme - neviem, asi jeho hobby) ktoré len žerú peniaze a neprinášajú nič. Ďalej doslova žiadal ľudí tu v diskusií o stretnutie, kde mu mali povedať nápady, čo treba urobiť. Tam bola vidieť tá bezradnosť, že nevie ako ďalej...
Majiteľ nemá kapitál, voľné peniaze, ktoré môže položiť na stôl a budovať rádio s tým že tie peniaze sa nevrátia za dva, ale približne za päť rokov
To že chýba marketing a spolu s tým aj budovanie značky radšej pomlčím
Na to, aby prežilo toto rádio, potrebuje minimálne ročné tržby okolo 750 tisíc eur a najväčšie náklady sú mzdové, ktoré spotrebujú polovicu príjmov - pri počte 15 ľudí, ktorí sú potrební na prevádzku rádia. Avšak s takýmto programom aký Best má, to nedosiahne nikdy. Samozrejme, tie tržby musia každoročne narastať.....
Ako nerozumiem tomu z ekonomického pohľadu že kúpim si druhé rádio a nerobím kvázi rýchlo nejaké úpravy aby mi mohlo zarábať. Máš pravdu že na to treba financie ale predsa s tým ho už kupujem a mám pripravený finančný kapitál na tieto veci. Či kúpim rádio a potom zisťujem čo všetko potrebuje ? O tom že treba zmeniť web ani nemusíme hovoriť lebo to je tragédia sama o sebe. Viem o čom hovorím/e mám vyštudovanú školu tohto zamerania. Marketing chýba úplne tomuto rádiu. Ja by som zrušil celé SiTy ako je a rozbehol poriadne Best FM.
Veď koľko máme celoplošných oldies rádii na SR ? Čo viem tak Rádio Vlna a Best FM. Ak som nejaké zabudol doplňte ma pls. Potom tu máme ostatné rádia ako Expres, Funradio, Europa 2 atď. čo hrajú to isté dokolečka. Tak preto si myslím že Best FM by potrebovalo poriadne nakopnúť.
Rádio SiTy vlastnia už dlho, takže tam tie procesy fungujú lepšie - nehovorím že super, ale fungujú. Navyše do SiTy sa nalievajú peniaze z Netušilových poisťovacích firiem v podobe reklamy a predpokladám že budúci rok to tak bude fungovať aj v Beste....
Ak by sa Bestu venovali na 100%, museli by do rádia viac investovať. Tam treba veľmi veľa vecí zmeniť - vyriešiť si problémy s vysielačmi, aby neustále nevypadávali, vybudovať silný tím moderátorov na ráno a poobede. Ďalej by tam miesto programového riaditeľa mal byť spomínaný Content/Brand Manager, ktorý by si každý deň sadol so spomínanými moderátormi a riešil s nimi pozitíva ale aj negatíva čo boli v reláciach. Mali by sa konečne začať venovať vizuálu rádia od web stránky, marketingu až po nové jingle....
Toto všetko si však vyžaduje peniaze, a tie majiteľ nemá.....
Zdieľam tvoj názor. Žeby sa mali venovať jednému rádiu na 100% ako dvom a každému po 50%. Potom to takto celé dopadne. Ale neviem prečo mám taký pocit že aj tak sa Rádiu SiTy venujú o niečo viac ako Best FM. Neviem aký máš na to ty názor ?
Z ekonomického hľadiska má väčší význam rádio Best. Tu by bolo vhodné, aby Galantská frekvencia rádia SiTy prešla do Bestu...
Možno namiesto dvoch nedorobkov by úplne stačilo 1 rádio, ktorému by sa venovali na 100%.....
Tiež si nemyslím, že ide o bežný výpadok. Neviem, či si spomínate ale rádio SiTy sa svojho času tiež pokúšalo o expanziu.
Čo ak chce o ,,mĺkve" frekvencie požiadať práve rádio SiTy?
Peniaze na modernizáciu vysielačov nie sú a asi ani na údržbu.....
Problémom je že Netušil nie je v balíku a nemá voľný kapitál na investície. Očakával že Best bude akýsi zlatý somárik, ktorý mu bude sypať peniaze, no nemal víziu a pochybujem že má nejaký biznis plán, o mappying study ani nehovorím, možno namiesto programového riaditeľa je treba angažovať profesionálneho brand/content manažéra......
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň