Diskusia k téme Rádio Best FM

Kedy Best FM spusti svoje 4 pridelene frekvencie? Obavám sa že nebudú spustene ani v decembri 2025. :D

Best FM nikdy nebude veľkým hráčom na SK trhu a ani priamy konkurent Expresu - na to má dosť zlé pokrytie. Ale ak by pokryli ešte aspoň ďalších 14 miest, mohli by mať počúvanosť okolo 3%, možno aj o kúsok viac...
Tie mestá by mali byť Nové Zámky, Levice, Galanta (frekvencia od SiTy by sa tam hodila), Topoľčany, Prievidza, Martin, Lučenec, Liptovský Mikuláš, Rimavská Sobota, Rožňava, Michalovce, Trebišov, Humenné, Snina.....
Mali by sa orientovať primárne na mestské obyvateľstvo, zredukovať CS tvorbu na minimum, zaviesť moderované vysielanie ráno a popoludní, neskôr pridať víkendy, prestať špekulovať s reláciami o záhradkárstve a motorizme. Samozrejme urobiť novú web stránku, investovať do marketingu a nových vysielačov, najať si odborníka na "klasické hity" aby prepracoval playlist .... ale peniaze, majiteľ ich nemá, takže asi nič......

Jazz laco máš pravdu best fm v súčastnosti by sa mohol stať veľkým hráčom v slovenskom éteri konkurent expresu lenže nato treba peniaze a schopnosti a Netušil ani netuší...

Pochop už konečne jednu vec, chýbajú im peniaze, stratégia, nápady, moderátori, kvalitná hudba, marketing.....
Fungujú len zo zotrvačnosti. Pri kúpe rádia mal mať majiteľ na stole pripravených pol milióna na investície a mal rátať, že sa to nevráti za rok. Možno je medzi kamošmi macher, lebo má dve rádiá......

Takto majú vyzerať tie jingle ako z roku 2022!
A nie sa na to vykašľať a bez nich!!!
Berte si príklad, akčné a sviatočné to musí byť. :)

Asi ešte stále dokončujú sťahovanie.....
Možno sa im tie vianočné jingle vymazali a na nové nemajú, predsa len to stojí nejaké peniažky.....
Ale keby majiteľ zasa niečo založil a dostal by nejaký menší úver, môžu sa pozrieť sem, tu im niečo urobia
Pure Jingles
https://purejingles.com/

Sklamali ste ma a už 2. rok po sebe ste nedali vianočné jingle vo výberoch. Prečo?
Maximálne vianočné prechody a vianočné jingle typu: ,,Po 21:00 na Best FM" a ani žiadne ,, Dobré ráno, dobré ráno s Best Best FM - Šťastné a Veselé!"
Ste na to zabudli?

Minulý týždeň som bol doma a vyletelo z predvoľby na autorádiu. Nahradilo ho rádio Košice.

105,5 BA Petržalka Ide bez RDS. Z 95,6 BA centrum mi auto prepína rovno na 90,6 Dúbravka no tam je aj Rakúske rádio.. bijú sa medzi sebou.

Zdá sa, že rádio Best sa zmenilo na rádio Test.... testovanie trpezlivosti poslucháčov

Výpadok vyše mesiaca, super spôsob ako si získať poslucháča....
Otázka znie, koľko Prešovčanov počas výpadku poslalo Rádio Best do prdele a už si ho nikdy nenaladia.....

Prešov je opäť ON AIR na 94.0 FM od popoludnia tak zapli takže mám 18 rádií Prešove a okolí tak som rád že ide to je to fajne.

V budúcnosti budú samozrejme na volnadiskusia na webnode aj ďalšie app a hry v Java, ale to až neskôr, ale najskôr práve spomínaná Android radio simulator, potom je v pláne aj jedná kartová hra ktorá sa bude dať hrať aj online, ale to je už mimo tému...

Jedná sa totiž o hobby app, nie o komerčný produkt. Vytvorená bude pre systém Android v Java a UI bude v XML myslím.

Ale ešte zatiaľ nie je dokončená dám vedieť kedy bude dostupná, ale vzhľadom na poplatky za registráciu na Google play, nebude dostupná priamo z Google play (nechcem ju robiť ako platenú a nechcem ani aby tam boli reklamy), tak bude dostupná na stiahnutie vo formáte APK z volnadiskusia na webnode, už teraz je tam informácia o tejto app a tam bude dostupná aj na stiahnutie v budúcnosti.

Android radio simulator toto bude riešiť, keď vyjde, samozrejme nebude sa jednať o reálny FM / AM príjem, ale príjem cez internet ale výsledný signál sa bude tváriť ako FM resp AM, výpočet kvality signálu bude pomocou GPS polohy (preto je pre používanie aplikácie potrebné mať aktívnu polohu) podľa virtuálneho umiestnenia tzv vysielačov na mape. Umiestnenie vysielačov na mape by malo reflektovať reálne umiestnenie skutočných vysielačov v teréne. Oproti reálnemu FM príjmu bude rozdiel v tom, že vysielače ktoré šíria Patria / Devín resp Partia / _FM budú v app sa tváriť tak, že šíria Devín resp _FM 24/7 a Patria len v kombinácii Patria /RSI a okrem toho bude dostupná v pásme AM z bývalých vysielačov ktoré sú v reále už vypnuté. Ešte rozdiel bude v rádiu goldies, ktorého frekvencie v app sa budú tváriť ako vypnuté z dôvodu že nemá dostupný stream. Preto sa tomu hovorí simulátor. Android = len pre zariadenia so systémom Android, Radio = bude sa jednať o príjem rozhlasových staníc, Simulator = že sa nejedná o skutočný príjem staníc z FM resp AM ale len o jeho simuláciu, príjem bude cez internet a dopočet signál / šum podľa polohy, preto pre používanie sa vyžaduje aktívne internetové pripojenie a poloha GPS. Naopak nevyžaduje sa mať pripojený headset ktorý obvykle slúži ako anténa, nakoľko sa nejedná o skutočný FM resp AM príjem.

Jasné že mám v av receiver internetovy wifi príjem, ide mi aj o to čaro fm príjmu v aute na rôznych miestach, keď mám povedať radio wien 89.9 ide lepšie ako ich nitrianske prditka 88,2

Oni potrebujú vymeniť celý vysielací reťazec na stožiari. Od SAT prijímača, cez FM vysielač, možno aj antény a koaxiálne káble. To všetko niečo stojí, pri počte vysielačov ktoré majú, sú to peniaze, ktoré majiteľ nemá.....
Otázne je, či Best FM dokáže generovať cash flow, aby mohol priebežne uhrádzať náklady spojené s prevádzkou rádia a vysielacej techniky....
Výsledkom nešťastných rozhodnutí je vysielanie nezmyslov o záhrade a autách (asi Netušilove hobby), zrušenie popoludňajšieho vysielania a silná inšpirácia playlistmi z Vlny a Melody.....

Podľa polohy vypočíta stav signálu danej stanice vo virtuálnom FM resp AM pásme.

A Android radio simulator keď bude, budeš si môcť taktiež vyskúšať. A myslím, že sa možno bude niektorým páčiť, inak netreba sa báť povoliť polohu, ide len o to, že na základe virtuálneho umiestnenia vysielačov na mape sa podľa pol
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň