Diskusia k téme Ktore radio zabija slovensku hudbu?
Co konkretne priniesli. Novy styl moderovania ktory bol dovtedy velke tabu. Jingle ktore ma najkvalitnejsie na celom slovensku , nejlepsi technici (ktori su mimochodom velmi znami DJ) dopravny servis priniesli(hlavne ze ex ma "najlepsi" dopr servis) , preferuju slovensku hudbu (ku prikladu relacia Made in Czechoslovakia nedela 10:00-12:00 stavim sa ze by ste nepoznali ani jednu desatinu tych songov) a ich moderatori su jednoducho to najlepsie co je v slovenskom eteri , urcite by si ich TV nevyberali len tak , pre srandu ..... tak chlapci pocuvajte dalej to vase radio ktore kazdeho kopiruje (SRo - hodinovy jingel , Fun radio - jedine radio ktore davalo do zaciatku urcitych songov spievane jingle .... a zrazu 12 to uz nevadi lebo to uz ma aj Ex) Takze chlapci zobudte a este na margo tych expr moderatorov urobil expr velku chybu ze stiahlo Martina , ktory ako jediny z nich je pocuvatelny .... vsak oni to mozno raz zistia ....
Radio Expres je zas otcom kvalitnej hudby - nehra nic len preto ze je kvalitne....
Samozrejme, že Rádio Expres :-)
Zabíjak slovenskej hudby ...
Zato SRo je jej otec, samé súťaže - minulý rok relácia Hudobný duel, tento rok zas relácia Neznámi :-)
Je pekne ze v "inteligencne nizko polozenej obci" je najviac velkych firiem a tym padom aj najviac dobrych manazerov, ale OK. Co konkretne myslis co by sa k nam dostalo az za 20 rokov (mozno preafektovanych moderatorov, ale tych nepotrebujem). Hra otrasnu hudbu (vacsina piesni je rychla) a ma najpreafektovanejsich moderatorov na slovensko. Neviem kam sa hrabu na Nora Dolinskeho, Mata Fencaka... Jediny normalny moderator FUN je Pyco. Fujku nemam co zavidiet. Fakt
Co konkretne noveho k nam donieslo? Niekedy hrali vacsinou poriadnu hudbu. Teraz je to bohuzial jedna z 4 pesniciek. Poriadnu hudbu hra akurat FM aj to len vecer.
Aj tak zavidis fun radiu (neviem o akom fuj to hovoris - mozno tak u vas v nizko inteligencne polozenej obci ho tak volate), lebo je to radio ktore prinieslo do eteru vela noveho co by sa dostalo k nam niekedy az o 20 rokov... a hra poriadnu hudbu a ma najlepsich moderatorov na slovensku... za co hovori aj posledny prieskum
Nemate pocuvat FUN...
Aj ked po Vasom nazore ze Koncek ma naj album vlastne mate - patrite inteligencne do rovnakej skupiny ako FUJRADIO
Mili moj zlaty!
Plne s Tebou suhlasim, ze i ostatni SuperStaristi maju vcelku fajnu hudbu a nie su vo FUN tak tlaceni! Napr. nedoceneny Kotula - album je jeden z najlepsich, ktori Star vydali! Alebo Black P, dost dobre songy..... No je to skoda!
Ahoj!
Určite Fan radio, pretože hraje len toho trápneho Bezdedu a Predná mi už riadne ide na city z tou jej pesničkou "Len Ty smieš". Myslím si, že aj iní superstáristi majú dobré pesničky, ktoré ignorujú.
Presne vies ake myslim.. a inak fakt nechapem tejto debate. Komercne radia su na to aby ZARABALI a nie aby PODPOROVALI NEKVALITNE piesne len preto ze su SLOVENSKE... TAK TO POCHOPTE
FujRadio? take na slovensku nepoznam....
Presne takto to funguje v Okey a inych zapadakovoch... Jediny nezavisli su FujRadio a Expres lebo maju servis nie od vydavatelstiev...
Na tom, co pises su zavisle lokalky, nie velke stanice...
o vsetkom rozhoduje vydavatelstvo ktore im dodava hudbu pripadne bartruju a za to potom tlacia toho ci oneho interpreta. Ziadnemu radiu sa asi neoplati pustit piesen z roku 85 aj ked je dobra. Ked im nakazu ze maju do dna pustit 300krat MIKLU tak to musia urobit aby stupol predaj a hlavne aby mali od vydavatelstiev dalsiu hudbu do buducna. Predpokladam ze oni si CD nekupuju aby mohli pustit pesnicku v radiu. Moj nazor. Je to KSEFT
Keď tak po tom túžíš,tak prosím
d/Kvalitná hudba bez rozdielu žánru prežije a brak vtichosti zanikne
a/Slovenská hudba nie je iba to čo práve (napr.dnes) vysielajú rádia,
ale všetko čo kedy na slovensku vzniklo.
b/Slovenskú hudbu zabíjaju všetky média,ktoré ju nevysielajú a to
z rôzných dôvodov,či už osobných,alebo komerčných.
c/Nemienim odsudzovať jednotlivé žánre hudby iba preto,že mne nie sú po chuti,alebo ma jednoducho neoslovujú.
moze byt...ine pocuva cielovka napr 14-29 a ine 45 a vyssie... Jedna pocuva Paru, u duhej je in Kája Gott:)
Pre staršiu pani je hit Diridonda a najlepší spevák Karol Konárik alebo Robo Kazík. Pre strednú generáciu sú hity Elánu, Meky Žbirka a tak. Pre mladých môže byť hit aj tá Para. Takže ak sa para chytá v skupine od 14 do 29 rokov, tak 29 - 79 je viac tých čo ju vyslovene neznášajú. Je to pochopiteľné. Ani ty by si asi nebol nadšený, ak by na diske púšťali repete, ošúchaný megamix Zahoď starosti, Modern talking a tak.
Ako moze byt hit pre cielovu skupinu? Bud to je hit, alebo neni hit.. Spolu sa to neda...
Para - Ked ta stretnem je hit, ale nie pre cielovu skupinu poluchacov Radia Expres, tych oslovis radsej Elanom. Vzdy je to aj o tom, aku mas cielovu skupinu a pre koho vysielas... V kazdom radiu hraju inu skupinu hitov.
Ale preco by mal Expres hrat NEKVALITNU slovensku hudbu len preto aby mohol povedat ze hra SK hudbu? Expres ma callouty a keby sa ta piesen ludom pacila (ja povazujem za kvalitne to co sa paci vacsine a o tomto debatovat nebude) tak ju urcite zahraju...
Keby hral zle tak asi neni najpocuvanejsi...
A inak Para - Ked ta stretnem nebola hit nikdy! Je vela ludi ktory tu piesen maju radi ale este viac ju neznasa a na to treba brat ohlad (a mat callouty).
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň