Diskusia k téme Rádio Beta
Tvoje informácie sú veľmi nepresné. Ale na to sme si tu už všetci zvykli.
ste chceli napísať?
Pokiaľ je mi známe, Žilina žiada 6 000 € ročne. Od súkromných, zo štátneho si berie 200 000 € ročne.
Ak regionálne rádio pri svojich mesačných nákladoch prekračujúcich niekoľko tisíc už nemá 200€ na kľúčový systém, ktorý obhospodaruje celé vysielanie, od plánovania hudby, cez predaj reklamy, CRM, až po odbavenie, tak má veľmi zle nastavený biznis plán. To je ako keby futbalový klub pri všetkých tých nákladoch na hráčov a realizačný tím už nemal na trénera. S tým systémom totiž kupuješ aj veľkú časť know-how, pomocou ktorého sa dá riadiť workflow a všetky procesy v rádiu. V konečnom dôsledku môžeš ešte 200€ ušetriť.
Poviem vam to chlapci nasledovne. Kupa Jazleru je jednorazova, v nej mate tusim moznost troch aktualizacii, ale za EPOS, Cartmaster a podobne, sa mesacne plati minimalne 200€. Zalezi od konfiguracie. A teraz otazka. Kolko regionalok si moze dovolit platit mesacne za soft, ked moze mat uzivatelsky a hlavne funkcny soft za jednorazovu platbu cca 800€? Asi netreba vela premyslat. Ze? Navyse, ak Jezler dobre nastastavis, nema problem s nicim. Skor sa stava, ze porucha je na strane WIN. Horsie, ak je to WIN10. Takze byt vami, zkludnim hormmon a nehadam sa tu pre blbosti.
Toľko stojí zázračné vedro, ktoré v prípade zatekania strechy tento problém navždy vyrieši.
Toľko stojí zázračná krabička, ktorá v prípade problému s playout PC tento automaticky reštartuje.
Existujú aj SW riešenia.
Záleží od konfigurácie systému a chyby, ktorú je potrebné napraviť.
Tak prechodu na Jazler hovorím downgrade :) Aj keď dnes už ani CartMaster nepatrí k tomu najlepšiemu, čo trh ponúka. Ale stále je to lepšie riešenie ako Jazler.
Rádio Yes vo svojich začiatkoch používalo Cartmaster (vtedy to bolo na väčšine český rádii a aj na slovenskom rádiu Max).
Predpokladám, že bývalé rádio Yes tiež používalo Jazler. Pri všetkej úcte k starobylým Grékom, tento systém sa ani zďaleka nedá nazvať profi riešením.
nezhadujem to ani na program ani na windows. :) Len som chcel poukázať že v lokálnych rádiach je to celkom bežný jav. Tiež som zachytil taketo sekanie neraz ešte na bývalom rádiu Yes (dnešné Topoľčany), kde sa dokonca raz zasekla skladba a vo vysielaní bolo počuť zvučku jak keď sa kedysi vypínal starý Windows XP.. (po 15. min obnovili vysielanie)
Toto by som nezhadzoval na Windows, ak tam nemajú ešte Windows 3.11 :) Toto je problém Jazlera, ktorého stabilita a spoľahlivosť sú povestné.
stáva sa im to pomerne často. Minulý rok som to spozoroval v noci medzi 21'00 - 22'00 sa tento problem vyskytol a trval až do polnoci kedy sa skončila relácia ,,Hudba 80. a 90. rokov"
1) Windows (aka Losedown$) nikdy nesklame - rovnako tak ani SW na ňom bežiaci. Problémy toho "operačného" (skôr PATOLOGICKÉHO) "systému" s manažmentom pamäte sú povestnými.
2) MÔJho NAPODOBŇOVATĽa rozpoznáte ľahko: NEOVLÁDA GRAMATIKU.
Zamrzol im vysielací program,reštartovali pc a problém bol vyriešený...
Okolo 06:20 tam bolo počuť toto: https://vocaroo.com/1a7pmWK474Fp
Potom keď som skúšal stream okolo 07:05, tak to už išlo.
Toto čo tu ten človek predvádza je doslova šírenie poplašnej správy.
To sa zial plnia kvoty hranosti slovenskej hudby.
Práve ide relácia 80s and 90s, kde pravdepodobne omylom odznela pieseň od Gladiátora - Možno to chce čas (2018)
Ja by som skôr tipol, že po prvých dňoch nevyzbierali dokopy nič, a tak sa zľakli vlastného, ako to nazvali - "prieskumu počúvanosti"...
zaujimavé, diki. Pretože tento oznam zaznel aj zopar krát vo vysielaní
Pytal som sa na tu ziadost o pomoc a vraj pripravuju novy web, prepojeny s vysielacim programom, ktory testovali a ked nahadzovali naspat stary web, tak omylom zapli pripraveny prispevok. Udajne, ze to mali nachystane davno, ze keby bolo naozaj zle a inspirovali sa Vivou. Preto sa to tam ohrialo asi 36 hodin a hned to stiahli.
Práve som sa chystal prispieť a podporiť vysielanie, ale informácia zmyzla z oficiálnej stránky rádia ani nie po týždny.. zvláštne
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň