Diskusia k téme Rádio Beta
Hlavne že chcú rozšíriť pokrytie aj do ZV, ZH, BB, tiež si myslím že do týchto miest je zbytočne isť.
Rádio Beta je ďalšie z regionálnych rádií, ktoré začína pociťovať problemy s financiami počas krízy COVID-19. Žiada svojích verných poslucháčov ale aj priaznivcov rádií o príspevok na podporu dalšieho vysielania ľubovolnou sumou. Tato zbiera zaroven slúži aj ako nejaký prieskum počuvanosti a verných fanušikov nášho regionálneho rádia..
Tiež si myslím, že ísť do BB je nezmysel. Horná Nitra bola vždy PD, PE a BN, teraz sa im uvoľnili aj TO. BB, BR a čiastočne i ZV (hoci ten už inklinuje k DT, KA či BS) sú samostatný región a tam je šanca na úspech zrejme malá.
Rádio BETA je na regionálne rádio a naše pomery to lepšie, vo väčšine pizzerok, teda keď ešte nebolo zatvorené to bolo pustené v Bojniciach keď sa s pýtaš kde majú budovu, tak ľudia vedia. Je pravda, že je ťažké určiť, či je najpočúvanejšie regionálne rádio na Slovensku ale v Prievidzi určite áno.Len môj názor je, že tie vysielače mimo regiónu sú blbosť, aby si na tom nevylámali zuby, ale držím im palce jedno z mála lokálnych rádií že normálne moderované vysielanie aj cez víkendy normálne aj poobede
áno, napríklad ja. Je to prakticky regionálne rádio, ktoré ma jedinu konkurenciu Wow v porovnaní s ním je omnoho počúvanejšie. Beta má zaujímavý playlist, myslim si že lepši aj ako Best FM, to ale točí najmä skladby 80-90 rokov. Na Bete je počuť tiež skladby z tohto obdobia samozrejme aj novšie aj aktuálne hity. Moderované vysielanie majú tiež pomerne dobre na dnešnu dobu, kedy krachujú aj regionálne rádia v najsilnejšej časti slovenska - Bratislave. Majitel je podnikatel vo viacerých odvetviach, napríklad ma aj realitnu kanceláriu, kde sú navzájom prepojené s rádiom a navzájom sa takto firmy posilňujú. Preto si myslím, že nájde aj spôsob ako zacieliť vysielanie aj v Banskej Bystrici a okolí. Ja som si naopak, že pojdu opačným smerom (do Nitri). V Bete sa teraz chystajú aj nejaké zmeny, spustenie nových programov pre Deti, alebo Rockerov, aktualizácia webu a možno niečo viac. Či je najpočucanejším regionálným rádiom na slovensku to neviem, pravdepodobne ju už predbehlo rádio Košice, možno Trnavské, možno Viva, možno nie. Nemáš to z čoho posúdiť, ale mne celkom sedí a pokiaľ žiješ, alebo ťa zaujíma region v ktorom Beta vysiela, tak sa ti oplatí ju počúvať...
počuva niekto to to rádio.len názor že či je to ozaj tak dobre rádio že sa chváli ako najpočuvanejsie regoinálne rádio na slovensku.
Treba si uvedomiť, že o tieto licencie žiadali vtedy keď nebol žiadny vírus, čiže je veľmi pravdepodobné, že sa rozširovať nebude
Pre veľa staníc bolo takéto nezmyselné rozširovanie začiatkom konca.
Je to aj bližšie k Trenčínu, kde majú vysielač, no ten už skoro vôbec nehrá v Dubnici. Navyše je veľký pohyb medzi týmito mestami, IL okres je veľmi husto obývaný (60 tis. +), mohli radšej pokryť tento smer, ako ísť do BB kraja. A pritom by stačila 1 malá frekvencia.
Planuju dokryt mesta Banska Bystrica, Ziar nad Hronom a Zvolen.
Ani dakovat nebudem, toto maju mat naporiadku automaticky. Keby som to sem nenapisal tak to dodnes nefunguje. Banda jedna.
Rádio Beta oznámilo úpravu programovej štruktúry od 1.4.2020. Zmena nesúvisí so šírením koronavírusu, ale s novým získaným grantom – dôvod zmeny uviedol v liste priamo vysielateľ. Vysielateľ však následne Radu informoval, že k plánovaným zmenám nedôjde v súvislosti so šírením ochorenia a zmeny odložil na neurčito.
V Bete zrejme plánujú rozsiahlejšie zmeny. Plánujú aktualizovať svoju web stránku a pravdepodobne plánuje spustenie dvoch nových relácií jedna detská a druhá rocková.
Musíš sa obrátiť na riaditeľa Koruštu, alebo skôr na Lengharta. Nikto z rádia Beta tu nechodí
Dosť často počúvam Beta Hity 80' a 90' a týmto apelujem na zodpovedných nech všetky pesničky dávajú do rovnakej hlasitosti. Jedna pesnička ide tak že keď dám na maximum ledva počuť a hneď za ňou ide taká ktorá neskutočne hučí. Mám rád toto rádio ale už ma fakt nebaví stále skákať k rádiu a dávať buď VOL + alebo VOL - :(
Ostatné 3 internetové streamy Bety fungujú, Slaďáky už asi skončili.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň