Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku
DAB+ vysielač 7B Lysá hora vysiela vertikálnou polarizáciou, ale nie je umiestnený na vysielači České Rádiokomunikace, ale na meteostanici a smerové antény sú otočené na Frenštát pod Radhoštem, takže preto to nechytíte na Slovensku, resp. len slabo zachytený signál.
V Taliansku je povinnosť, že všetky radiopríjmače predané po 1. 1. 2020 musia mať intergrované DAB radio.
Zdroj: http://digitalradio.it/
Naozaj chytas Hostalkovice cez Tatry? Nie je to skor Tlusta hora?
Lysá hora sa ani nepinkne. Hošťálkovice idú pekne. Ide tiež Krížava, Chorągwica a Przehyba.
Hrá i v Lučenci pri železničnej stanici na 4 štvorčeky.
Prijímač Sencor SRD 6400 DAB+
K výpadku sa vyjadril pán Juraj Oravec z Výskumného ústavu spojov v Banskej Bystrici.
Juraj Oravec: Krátkodobý výpadok elektriky spôsobil vypadnutie počítača.
Tiez som podtradal signal v SI na12A .Uz som planoval pozriet antenu nastreche. Paradoxne 12A z Krizavy bezi bez vypadkov ale 12C kamzik ani tuk len nejaky naznak a to zo smerovou antenou.Kedy planuju anteny na kamziku rozsirit na viac smerov netusim ale uz by sa aj patrilo
Teraz som pozeral silu signalu ,je to na12C,v zozname vysielacov to este nie zmenene.12A vcera vykazoval vypadky signalu.
Len sa mi zda horsi signal, viac kolise. Lokalita Prievidza, externa antena, tesco dr1403
Vysialac Krizava bol preladeny z frekvncie 12A na12C.
Žilina Krížava dnes 29.5.2019 nefunguje?
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň