Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku
dnes ako pozeram sa namiesto radia Pyramída objavilo rádio Patria RSI 112kbps.. ja by som asi radsej tu Pyramidu :)
31.12.2016 sa mi podarilo naladiť na 10D Slovinský mux MULTIPLEX R1, pri hoteli Relax hotel Skalka ( cca 1180m.n.m ) na teleskop tesco radia.
Taktiež 12C z Blavy a Budapešť-ský mux na 11D.
Brúsil som si zuby na české DAB, no bez úspechu.
O pár dní skor sa mi na kopci Ragáč, pri Hajnáčke ( za Filakovom ), podarilo chytiť jak mux z Blavy, tak ak ten Košický.
Ďalej niekolko Polských mux-ov ( 10B RDN MUX , Szczawnica/G.Prehyba ).
Na kóte Karanč ( Šiatorská Bukovinka / Somoskóujfalu došlo pri inverzii k prebitiu Muxu z Budapešti, muxom z Viedne .
Neviete prosim, ze ci pri cestovani z Ba do BB sa autoradio preladi automaticky tak, ako u FM? To by bola paradicka pocuvat Radio_FM celu cestu v DAB.
super, skusal som.. tesco radio, bez problemov ide aj v panelaku na sklopenu antenu, super!
Náš priaznivec z VÚS Banská Bystrica nám oznamuje, že pravdepodobne na budúci týždeň začne vysielanie v Banskej Bystrici (Laskomer, iný operátor Panský Diel) a tak do pol roka by mohlo byť aj v Žiline (lokalita ešte nie je známa, možno Krížava, možno aj nie).
Zdroj: http://1url.cz/HtlmB
V Trenčíne sa dá naladiť bratislavský multiplex na 12C bez problémov. Anténa 12 prvková log-per., anténny zosil 20 dB 4 m nad zemou, 220 m n.m., dokola paneláky.
V multiplexe Towercomu sa u Radia Slovensko a Radia_FM odnes zobrazuje nazov a interpret prave prehravanej sklafby
Slováci chtějí řádné digitální vysílání rádia spustit nejpozději do čtyř let
http://www.rozhlas.cz/digital/digital/_zprava/slov…
Liptáci márne čakajú na dab+?
Prijímače pripravené, éter hluchý :)
Potvrdzujem, príjem 11D muxu je bez chýb. Práve počúvam Rádio Technikum :) (Hama DIT2000)
V Trenčíne som dnes ráno bez problémov naladil rakúsky vysielač aj bratislavský. Log-per. anténa, zisk cca 6 dB, prijímač Onkyo T4030
Aj nastala nejaka zmena alebo to len proste vypadlo?
Nitra je už opäť ON, môžeš si skúsiť opäť naskenovať DAB+ kanál 11C
Bude to asi tým, že nejde DAB+ vysielač v NR. V NZ som dnes chytal len Kamzík, zo Zoboru ani mäkké f
dostal dom malé DAB+ radio pod stromček. pred vianocami mi išlo, ale teraz mi keď dám scan vypisuje service not available, teda že nie je k dispozícii. nevite niekto poradiť? bývam v okolí Nitry.
netrpezlivo čakám na spustenie Laskomera - K 12A..
DAB funguje mal som ho pustene dnes v aute od rana ;)
Dnes rano ked som cestoval do prace mi nefungovalo DAB z Kamzika. Je pravda, ze som nespustil nove vyhladavanie (ak nahodou menili pozicie vramci muxu). Neviete ci to uz funguje? Ak ano, doslo k zmenam?
DVB-T na Slovensku už je teraz mrtve,výkony po ničom,pokrytie o ničom,programová ponuka o ničom.Jedine čo stojí za niečo sú poľské DVB-T multipexy ktoré na rozdiel od Maďarska nekodujú a programy sú super,ktorým sa dá aj rozumieť
Tie radia v dvbt su vypnute uz asi polroka na celom slovensku. Dali tam hd tv. Aj tak to nikto nepocuval.
Na vých.slovensku už Towercom vypol v DVB-T signál slovenských rádií!
Nie je nič horšie, ako dať spravovať DVB-T súkromnej firme Korbačku a spol.! Lajdáci!
Teraz v decembri bude u všetkých 13-tich polských vysielačov DAB+zmenená frekvencia https://satkurier.pl/news/154109/zmiany-parametrow…
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň