Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku
Odporúčam si teraz sadnúť k príjmačom a ladiť, mne na View quest Retro Mini na obyčajný teleskop v Bernolákove chytá Viedeňský, Bratislavský aj Nitriansky mux na plný signál :)
Stanica Europa 2 - pridaná do Muxu. SUPER :)
ORF nebude vysielať v DAB+ http://www.parabola.cz/zpravicky/26969/orf-bude-bo…
Toto rádio Philips ma super zvuk vrátane basov ak to niekomu pomôže https://www.datart.sk/Stolny-radioprijimac-PHILIPS…
Boli to Talianske stanice z mediálneho domu RTL. Boli to rádia, kde sa nerozprávalo, len 24 hod. hrala hudba. Myslím, že to boli stanice RTL GROVE a RTL BEST MUSIC.
Ja som napriklad zistil, ze v ponuke ceskeho televizneho UPC balicka je mozne naladit okolo 100 radiostanic, okrem ceskych aj slovenskych, nememeckych a inych zahr. radii. Kym na slovensku UPC ponuka len okolo 10...., a Len slovenske....
hlavne dušenú kapustu si nedávaj, donesú ti úplne inú zeleninu :)
ČR má so SR nadštandardné vzťahy.. :) Čeština a slovenčina sú najpodobnejšie jazyky sveta.
Nieco podobne funguje v oblasti tv vysielania v ramci DVB-T, kde vysiela Ceska televize (ČT) oba svoje programy. Takze preco nie aj ceske radia. V Cesku zase funguju (fugovali?) nejake talianske radia v DAB sieti.
Viete ako sa povie na slovensku po slovensky a striktne sa to aj dodržiava. Aj keď by bolo dobré objavovať v DAB étery aj iné ako slovenské rádia.
Má niekto prijímač AUNA Stepford? Zaujíma ma funkcia hlasitého odposluchu, ako to funguje?
Noooo, v takom pripade by som mozno pouvazoval aj nad DAB prijimacom ;)
Kto neskoro chodí, sám sebe škodí.
Bolo by super keby sa AVIS dohodol s ČRo 1 a šíril by ČRo 1 Radiožurnál cez ich DAB+ vysielače.
to isté si myslím aj ja,2KW vysielač na Heringeši je len priemer,poliaci majú DAB vysielace s výkonom 10kW,už teraz som skeptický.A to ešte predpokladam že zaserú Slovensko množstvami frekvencií,nie jak Slovinci ktorí použili na všetkých svojich 8-mich vysielačoch len jednu 10D!!!
No keď to bude tak ako s DVB-T tak dovi, dopo, dopi...
Zatial je to len v stave testovania v Nitre. Uvidi sa ci vobec bude o to zaujem a kde a podla toho sa bude postupovat dalej. Ak radia nebudu mat zaujem tak logicky sa to Avisu neoplati.
Dobrý deň, plánuje Avis spustiť nejaký DAB+ vysielač pre Trenčín a okolie?
Dnes večer (22.10.2016) "No service available" - nemáte niekto info, čo sa deje?
však v Leviciach ti musi fungovať vysielač Zobor
V tomto momente sa este nevie, zatial je prvy vysielac v testovacom rezime co sa tyka vysielania aj technologie. Ak o to bude seriozny zaujem a oplati sa to tak moze byt vysielacov aj viac, no a samozrejme ak nebude problem s pridelinim frekvencii..
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň