Diskusia k téme Rádio Šírava
Je jedno kto to prevadzkuje,v každom prípade je to celkom v poho Rádio a aj také mesto ako Michalovce si Rádio zaslúžia.
Prečo taká nevraživosť?
Myslím, že to čo prisľúbili rvr tak aj splnili. Majú rozvysielane všetky frekvencie. Na rozdiel od Kissu z dvoch frekvencii vysiela iba na jednej a o programovom páde ani nehovorím.
Keby si poznal tých dvoch vychcancov, tak by si tú poslednú vetu v živote nenapísal, ver tomu...
Žeby skrytá reklama? :-)
Ale ako vidím, už je to opravené.
Potvrdzujem,Kosice už ficia a dokonca som siravu počúval miestami aj na diaľnici z Košic do Presova.Na sekcove sa mi tam prebijali Poliaci s Lumenom na 92,9.Prajem Rádiu Sirava veľa úspechov.
Humenné 98.1 vysiela už aj RDS. Máte niekto skúsenosti či už je to synchrónne s ostatnými vysielačmi? Inak dnes je tam len nosná, asi nejaký výpadok pri včerajšom hustom snežení. Neviete niekto či sa koordinujú aj ďalšie vysielače v iných lokalitách (napr. Snina, Vranov), alebo je to nateraz všetko?
Počúval som 4 pesničky, ani jedna nebola na konci mixovaná dobre. Všetky uťaté v strede slova. Neviem, či to mixujú manuálne (pôsobí to ako zlá regionálka z 90. rokov), alebo to majú zle nastavené, alebo nemajú soft, ktorý by to umožňoval nastaviť lepšie, ale pôsobí to veľmi amatérsky.
Trebišov je mestský úrad. Balluje sa 93,9 MHz Michalovce. Humenné je silo Družstevná, tam je stream a robila to Delta. Inak všimnite si, že 89,7 MHz a 93,9 MHz majú rozdielny radiotext. RADIO ZO SRDCA ZEMPLINA. HRAME HUDBU, KTORU MATE RADI. Niekedy mala 93,9 MHz WWW.RADIOSIRAVA.SK.
Trebišov je podľa všetkého ball Michaloviec. Je synchrónny. Humenné je RDS vypnuté zámerne kvôli omeškaniu streamu, takisto sa pripravuje ball, kvôli synchrónu. Pochybujem, že 93,9 MHz prejde pre Vranov nad Topľou kvôli Best FM. Vyzerá to trochu amatérsky, ale majú super playlist.
Na humenskej frekvencii 98.1 chyba RDS, vysiela sa mono už asi 2 týždne. Neviem ci je to zámer alebo najprv spustia všetky frekvencie a potom ich zladia, zosynchronizuju.
na danej frekvencii už hrá Rádio *SIRAVA*
Keby si tých vychcancov poznal, tak by si v živote nenapísal to, čo si napísal...
FM tak ja tomu projektu verím, určite nie je ľahké v dnešnej dobe rozbiehať regionálne rádio. Ja som rad za každú regionalku lebo na SK je ten trh dosť zdeformovany tým koľko je tu celoplosnych rádií s odpajanou reklamou a potom je o to ťažšie presadiť sa regionálnemu rádiu. Rádio Šírava ide pekne postupne, koordinuje frekvencie, čiže je len otázka času kedy bude mat aj slušné čísla počúvanosti. FM nebuď už tak na všetko negatívne naladený a pekné Vianoce všetkým.
FM - 93.9 nevrátili kvôli tomu ze tuto frekvenciu presúvajú do Vranova nad Topľou co deklarovali aj pri vypočutí pred RVR. Čiže pre Michalovce ostáva iba 89.7. Ak ešte popracuju na vysielaní tak môžu byť dobrou náhradou za bývalé rádio KIKS a byť najpocuvanejsi na Zemplíne a možno časom aj na celom východnom Slovensku.
Parazitné frekvencie je potrebné hlásiť na Regulačný úrad.
A krem toho z akého dôvodu nebola Rade pre vysielanie a retransmisiu vrátená po pridelení 89,7 MHz paralelná frekvencia 93,9 MHz pre Michalovce ?
Plytvanie frekvenčným spektrom. Voči zodpovedným by mali byť vyvodené dôsledky !
Asi to ešte nastavujú lebo sú neustále výpadky 10 sekundové tak hádam to doladia nie ako na Skyradiu 95.0 HE kde to rok robilo pazvuky. Niekedy mám pocit že niektoré vysielače hlavne regionálnych rádií nastavujú hochstapleri, možno sa mýlim ale tak to niekedy vyznieva keď si rádio naladíte a tam rôzne chyby. Verím že Rádio Šírava ma len profesionálov.
Zatiaľ strašné omeškanie oproti Michalovciam. AF teda otras. A Pitralon 98,1 MHz ide ako parazitná frekvencia z hotela Družba odkedy ide duálne 89,7 MHz aj 93,9 MHz. Zlý alebo žiadny filter a matematika. 93,9 - 89,7 je 4,2. 93,9 + 4,2 je 98,1. Za Dodom v Michalovciach je to také silné, že dáva RDS. A ide to pol roka.
Práve teraz spustili frekvenciu pre Humenné a okolie 98.1 FM. Signál o.k. aj v Kamenici nad Cirochou
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň