Diskusia k téme Najhoršie rádio
odcitujem sa: "možno tak nejaku klasiku na rádiu Devín, ale prečo čakať kedy niečo zahrajú ked mám CD. ale aj tak, Pendereckiho, či Ligetiho mi ani tam asi hrať nebudú. a aj Debussyho tak raz za čas. či mýlim sa ? skôr nejaky komunizmus ala Máziková apod, prípadne opäť ako vždy obohraní Bethoven či Mozart. a filmovej hudby sa zrejme nedočkám už vôbec, niečo od Bernarda Herrmanna."
proste ani verejnopravne nestoja za veľa. ale žial tu na slovensku sa ani žiadne nemôže presadiť. vkus slovákov sa odzrkadluje v najpočúvanejších rádiách a v najsledovanejších televíznych programov.
Zaujimavy prispevok. No normalne by podla mna malo byt, ze ak si clovek nevie vybrat z ponuky komercnych radii, tak urcite by si mal vybrat z ponuky verejnopravneho rozhlasu. A zrejme tu je pes zakopany. Devin uz dosahuje nemeratelnych cisel a nech mi nikto nehovori, ze sa u nas nenajde viac "nadsencov" klasiky.
nepočúvam žiadne rádiá. v zamestnaniach všetci počúvali a nadalej stále počúvajú Expres a Fun. za tie roky som sa ich napočúval až až, a jediné čo ma kedy zaujalo bola ranná šou na Funku. ale aj tá už stojí za prd, ako som minule nechtiac počul. Funko pred dávnymi rokmi v minulom storočí bolo ešte znesitelné. žial, to bolo dávno. možno keby som dnes mal 15-20 rokov a v hlave prázdno, bol by som nadšený, ale tak simplexný nie som.
ostatné rádiá ma ničím nezaujali, to sa týka aj Expresu, skrátka nudááááááááááááááá. lenže špeciálne Expres sa mi sprotivil svojou servilnostou a jednotvárnostou a samozejme tým že je nudný ako všetky.
spravodajstvo si radšej prečítam a nie len tak hoc aké, pekne Der Spiegel, BBC apod.
hudbu ktorú hrajú neznesiem, nič mi nehovorí, mám iný vkus. možno tak nejaku klasiku na rádiu Devín, ale prečo čakať kedy niečo zahrajú ked mám CD. ale aj tak, Pendereckiho, či Ligetiho mi ani tam asi hrať nebudú. a aj Debussyho tak raz za čas. či mýlim sa ? skôr nejaky komunizmus ala Máziková apod, prípadne opäť ako vždy obohraní Bethoven či Mozart. a filmovej hudby sa zrejme nedočkám už vôbec, niečo od Bernarda Herrmanna.
hovorené slovo mám v paži. Expresáci sú servilní a jednotvárny, Funkáci sú pre nástročné deti, ostatní sú len slabým odvarom tých dvoch, prípadne majú "sedatívne" účinky.
RADIO EXPRES, SRo, Radio Wow, Fun radio, Radio Zet, Radio Kiss, BBC 2
Náhodou práve počúvam BBC R1, Radio1 (práve hrajú Fleet Foxes - White Winter) , bývam v BA, čiže FM4 chytám a české Expresradio si tiež občas pustím cez internet. :)
Si vedla jak ta jedla... netajim sa tym, ze pocuvam aj FR, ale pocuvam aj ine stanice: FM4, BBC R1, Radio1, prazske Expresradio, ale o tych si ty asi v zivote nepocul, vsakze? :)
Pardon ten nadpis mal byť TO BISCUIT nie to t.
Biscuit je jednoznačne Funradio. Zato, že nadáva na všetky ostné rádiá, možno dostáva nejaké ceny od FUN rádia, alebo mu ich raklamná kampaň s tým chlapíkom, čo hádže laptop zo strechy vymyla mozog :)
1.Caps lock pouzivaju v diskusiach len ti najvacsi burani :)
2.Tvoje prispevky postradaju akukolvek logiku, je to len zmes nesuvislych viet, navyse vobec nereagujes na to, co som napisal, ale ako reakciu na mna napises prispevok uplne odveci :)
3.Kedy konecne pochopis, ze komercne radio je cisty BIZNIS, nic viac a nic menej a jedine, na co sa meria uspech jednotliveho radia su cisla a statistiky :) A ako X, tak aj FR to ocividne zvladaju najlepsie zo vsetkych konkurentov...
Dalej uz nemam s tebou o com diksutovat....
VYJADRUJEŠ SA AKO OBYČAJNÝ POĽUTOVANIA HODNÝ CHUDÁK!
ČÍSLA A ŠTATISTIKY NEZNAMENAJÚ VŠETKO JE TO IBA MONITORING.
KED TY MA OSLOVUJEŠ ZASEKNUTÝM JA TEBA MOZEM AKO
ZAKOMPLEXOVANEHO CHUDAKA ,A INAK NA PRIPOMENUTIE TY SI SPUSTIL TU SERIU NAZÝVOK! NIE JA! NEZHADZUJEM SA NA TAK NÍZKU ÚROVEN AKO TY.
INAK A J.MELODIE SOM POČUVAL A VIEM ZE NEHRAJU NOVINKY A JE TAM ROTACIA HUDBY, ALE NAPOKON SA ZAMERIAVAJU VIES NA AKU HUDBU , NA POMALE ROMANTICKE ,JEMNE MELODIE.
Tak skus pocuvat JM tyzden a uvidis, ze sa aj tam pesnicky opakuju. Logicky, JM oslovuju inu generaciu ako FR, nehraju novinky, preto je tam ta rotacia nastavena inac. Inak staci sa pozriet na cisla, ake FR ma a je jasne, ze ten program nie je nastaveny nahodne :)
Ale "zaseknutemu" je to asi zbytocne vysvetlovat :)
No jasne ze rozhlasova stanica nie je len o hudbe ale aj o inych zlozkach, pravda je ze ani jemne melodie nejako neinformuju a iba hraju hraju a hraju...co sa tyka fun a jemnych melodií tak u mna tam nie je ziadne protirecenie uz z dvovodu toho ze fun je stanica ktora ma okrem dost nezmyselnej programovej štruktury a aj hudby hranej dookola tej istej ako na kolotoči aj ine nedostatky vratane divnych reportazi-omielanych len okolo veci ZO SHOW-BIZNISU, a iných nedostatkov ako džingle strhaného ,nedomysleneho charakteru ! Jemne melodie tiez pravda ani neinformuju o nicom ani programova struktura nie je nejako sumarizovana ,aby posluchacom poskytla viac informacií a vedomosti atd. ALE JA CHCEM POVEDAT ZE TEN UDELOVATEL PRISPEVKU --ROBERT-- NAPISAL ZE JEMNE MELODIE SU NAJHORSIE , ALE NEŠPECIFIKOVAL NIC BLIZSIE K TOMU ZE PREČO....JA SOM SA HO TREBARS V MOJOM PRISPEVKU SPYTAL ZE CI JE TO KVOLI TEJ ROMANTICKEJ POMALEJ HUDBE ? A NEBERIEM TO AKO PROTIRECENIE FAN A J.MELODII,A ANI AKO KOMPARACIU TYCHTO DVOCH STANIC
A radio sa sklada iba z hudby?? Ty sa zase pozeraj na veci menej povrchnejsie.. Hudba je jedna z casti radia, takze hovorit pri radii len o hudbe je demagogia z tvojej strany.. Ved to co si pisal, ze ti vadi v priapade Fun radia, je v principe presne to iste aj na jemnych melodiach... Nie je to protirecenie? Samozrejme pisem to v principe...
JA VIEM SOM VTIPNY CLOVEK ,NETREBA MI TO PRIPOMINAT.
INAK JA ROBERTA NEOBMEDZUJEM A AK PORADNE ČITAŠ ČO POCHYBUJEM, TAK SOM SA HO SPYTAL ŽE ČI KED NEMÁ RÁD ROMANTICKÚ HUDBU TAK MUSI BYT RADIO S ROMANTICKOU HUDBOU TEDA JEMNE MELODIE ZLE RADIO...
BISCUIT......ČITAJ PORADNE :--)
Aha, takze Robert nema pravo tu prezentovat svoj nazor, ale za to ty si ho tu uz prezentoval, fakt si vtipny clovek :)
NEDOVOLÍM SI NEREAGOVAŤ NA TVOJ NÁZOR, NEZNAMENÁ TO ,ŽE TEBE SA NEPÁČI ROMANTICKÁ A POMALÁ HUDBA ŽE AUTOMATICKY JEMNÉ MELODIE MUSIA BYŤ NAJHORŠÍM RÁDIOM!!!
Takze aj ja si dovolim sa uz po X-ty krat opakovat: bezkonkurencne najhorsie su Je__e Melodie, pokial, samozrejme, nepodrobime diskusii samotny fakt, ci sa vobec jedna o radio.
JEDNOZNAČNE NAJHORŠIE JE FUN RÁDIO!
HUDBA OTRASNÁ DOOKOLA TÁ ISTÁ!
SPRAVODAJSTVO JE NA SMIECH!
ZVUČKY A DŽINGLE OTRASNÉ!
PROSTE ODPORÚČAM PRELADIŤ na iné rádio ale určite nie FUN
A TO ŽE AKO TAM HOVOZIA ĽUDIA ŽE SÚ FUN RÁDIO TAK TOTO JE VRCHOL TRÁPNOSTI CELÉHO RÁDIA !!!
Trochu som prekvapeny z tolkej kritiky na radio Expres. To bude asi tym, ze ti najuspesnejsi maju vzdy vela nepriatelov. Ani ja Expres nepovazujem za nejake uzasne radio, ale myslim si, ze na Slovensku mame dost ovela horsich radii. K tym najhorsim sa ani nechcem vyjadrovat, lebo ich vobec nepocuvam, takze by to bolo uplne zbytocne.
Jednoznačne fun rádio.Ich dookola opakovane FUn FUn Fun komu by to nieliylo na nervi
Zober si ze vela ludi pocuva Expres maximalne hodinu denne...tak ani nepostrehnu ze sa tie pesnicky casto opakuju....
Expres - odrhovačky stále dookola tie isté už zopár rokov .Kvôli tomuto asi nebude najpočúvanejší alebo áno? To si môžem pustiť radšej mixér.Skôr kvôli dopr.správam (ale to už je hádam všade ),tak potom vďaka bezproblémovému príjmu po celom SK vzhľadom na sieť vysielačov.
Dobre kazdy mame iny nazor na svoje oblubene radio :)
Expres nevynika hudobnou dramaturgiou....to si aj ja myslim ...hra podobne pesnicky ako ine komercne radia,ale urcite je tych pesniciek menej ako napriklad Jemne Melodie...zober si ze maju do hodiny vstup priblizne 5 krát ...niekedy su vstupy dlhsie ako 2 minuty ..plus spravy,doprava...tych pesniciek je menej ako tam kde preferuju najma hudbu...preco myslis ze hovoria len zvasty??o com by mal podla teba byt vstup?Mne sa napriklad paci to co je vo vstupoch..aj ked niekedy je to fakt o nicom...napriklad vysielanie s Durom Simkom...tam je mnoho zaujimaveho...10 o 10...alebo rozoberaju hlasovanie na otazku ktora je na webe...a mnoho dalsieho...Radio Slovensko je co sa tyka vstupov uplne odlisne od Expresu...ale teda aby som to zhrnul...hovorene slovo a hudba na exprese je asi pre mna to najlepsie co na slovensku je :)
kedyže je expres najhoršie rádio..tak asi by nebolo najpočúvanejšie...
Vieš, nesuhlasím, že expres vyniká hovoreným slovo a už vôbec nie hudobnou dramaturgiou. Ano hovoria, ale nikdy nie k veci, len žvasty a hudba?Mám pocit, že prave expres tlačí maximum hudby a reklamy do jednej hodiny,tak isto ako Funko, Okey či Jemne... V tomto smere vyniká SRO 1, pretože majú myslím si správny pomer hudby a slova, hrajú modernú, ale aj staršiu hudbu, neopakujú dokola a hlavne treba konečne zrúcať predsudky, už to nie je komunistické rádio pre babky demokratky.Ale moderné rádio na úrovni :-)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň