Diskusia k téme Rádio Vlna
nič sa nebude meniť, prečo by sa aj malo. Už ti to písali v druhom vlákne. Prečo by menili rotácie keď im stale rastú čísla počuvanosti. Vlna predbehla minimálne raz bývalu Vivu. Ľudia si ju obľúbili, čísla idú hore, výnosy z reklamu rastú tiež. Nie je najmenší dôvod meniť playlist či rotácie. Ano, nedá sa počúvať každy deň (aspoň u mňa) ale to radio nie je ani na to formátované. Naopak keď sa pozriem na Jemné, ktoré sú tu (zda sa mi) 14 rokov počuvanosť im klesá a rotacie/playlist stále nemenia, tak rátam že to bude časom aj s Vlnou.
Momentálne je vo vyberovom konaní mnoho frekfencii tak by mohol vzniknúť nový projekt, okrem ,,žiadaného" Rádia Mária
Tak je to rozhodnuté. Rádio Vlna môže vysielať až do 22. decembra 2029. Keďže ide o prvé predĺženie, tak majú nárok na frekvencie bez súťaže s inými rádiami. Takže ak sa jej nič neprihodí, ak dobrovoľne neskončí vysielanie, tak tu bude dovtedy. Vtedy už bude mať 14 rokov. Je to inak na jednej strane trocha zvláštne, ale na druhej strane aj nespravodlivé ak to musím porovnať s predchodcom t.j. Rádiom Viva. Chúďa Viva získala licenciu na vysielanie ešte v roku 1999, no vysielať začalo len v roku 2006. Čiže takto len zbytočne stratilo 7 rokov a práve pre toto už nemohlo dostať licenciu len tak v roku 2013. Nerozumiem tomu, že prečo si frekvenciu žiadali už vtedy. Ja to dodnes nechápem, že ako je to takto možné, že 7 rokov mať licenciu a nevysielať na nej?! A ešte aj kvôli tomu je to osudovo nespravodlivé, že ak sa na to pozerám globálne, tak obľúbená Viva vysielala len 7 rokov a 8 mesiacov a Vlna, ktorá je taká aká je, tak žeby sa dožila 14 rokov?
Smutné. Celé zlé. :-( Ale keď už, tak dúfam, že v tých ďalších 8 rokoch sa uvedomia a spestria svoj playlist a budú aká bola Viva. Ale asi chcem veľa a nebude to tak. Žiaľ. Lebo najlepšie rádiá majú krátku životnosť a horšie dlhú. Všetko opačne. Je to rozvrátený svet toto a hlavne u nás.
Mne ide 92.9 ok v pd. V Opatovciach mozes skusit 104,9 . 105,5 ti nepojde, lebo kopec nad Bojnicami. Opatovce su ale trochu utopene a schovane od vysielaca 92.9 v Bojniciach
Sitno chyť sa dá v šumiacom stereu, ale počúvať sa to dá, Trenčín 105,5 a Martin 104,9 som neskúšal. Z tou PD neviem v čom máju problém, zrejme by sa zišli vymeniť vysielacie antény.
V opatovciach nad nitrou nechytíš signal z NR. Vlnu zachytíš samozrejme najlepšie z PD frekfencie možno z Kamzíka prípadne z TN. Dnes som bol v PD a žiadny problem som nemal
Bolo to v stredu okolo 16tej hod. 96,1NR, 92,9 PD ma slabý dosah, v Opatovciach nad NR ju neviem v dobrej kvalite naladiť, neviem či máju problém z anténami. Nepostrehli ste niekto tiež tento problém v PD?
A prečo z náhradnej antény vysielajú len nosnú?
je tam náhradný anténny systém pre vysielanie v čase 18 - 9 hod. tak asi z neho ide nejaká slabá nosná v čase 9 - 18 hod.
Uz tyzden od 9.00do 18.00 nevysiela radio vlna v okrese banska stiavnica.
Rádio VIVA - 9.12.2013
https://www.youtube.com/watch?v=rmDgqpTxGNs
V podstate máš pravdu aj ty, ale nie celkom. Ja iba píšem ako to je, resp. ako to bolo. Iba k veci. Viva znamenala pre mňa veľa a nikdy na ňu nedám dopustiť. Proste je to tak. A to viem, že Petra Podkonická začínala ako hlásateľka dopravného servisu vo Vive, len ja som myslel, že tu na Best FM bola iba moderátorka a v poslednom čase už ani to.
Už si pomaly horší ako JaSomJa s tým "jeho" Expresom. Ty tiež musíš v hocijakej debate pridať svoje osobné srdcervúce výlevy ohľadom Vivy, kritiky Vlny a podobne....
Ale k pointe. Súhlasím. P. Podkonická skončila vo Vive (lebo aj Viva skončila), potom prešla do Best FM a teraz do Vlny. Čiže vôbec nevstúpila druhý krát do tej istej rieky. Btw, s tým hlásením správ nemáš úplne pravdu. Vo Vive začínala ako hlásateľka dopravného servisu.
No je to zaujímavé. Však ale ako je zvykom, tak tu u nás sa moderátori menia hore-dole, takže sa veľmi nečudujem. Čo sa týka Petry Podkonickej, tak to zas nemôžeme povedať, že sa vrátila späť, lebo predsa bola pôvodne vo Vive potom Best FM a teraz išla do Vlny. Viva a Vlna nie je to isté rádio, len je to na tej istej frekvencii, ale vôbec nič spoločného nemajú len hudbu a to vo forme Vlna - slabá imitácia Vivy. Petra Podkonická je dobrá moderátorka. Nečudo, že sem prešla, lebo tam na Best FM čo by robila? Veď oni už úplne zrušili moderované vysielanie a hlásateľka spravodajstva tiež nebola. Tak jednoducho prešla sem. Ja som aj pozeral stránku Vlny a už je tam zverejnená a taktiež aj Best FM som pozeral a aj tam je. A asi tam aj zostane, lebo oni ani web neaktualizujú. A mimochodom všetci bývalí moderátori Vivy boli profesionáli, ktorých sa dobre počúvalo a naozaj vedeli sa vždy vynájsť. Skratka Viva mala tých najlepších moderátorov a taktiež aj hlásateľov kvalitných, skúsených.
Dnes prišla do Vlny " nová posila " Petra Podkonická.
Z tohto rádia ju s Ďurom Turisom " vypoklonkovali " v r. 2O13, keď skončilo jeho vysielanie vtedy pod značkou VIVA.
Nie je Vlna je v koncoch, keď tam nik nechce ísť pracovať? Či bola naozaj nútená prijať nazad moderátorku, ktorej sa už raz " zbavili " ?
2x do tej istej rieky nevstúpiš pre Petru nie je varovaním?
Áno Peter, ja mám málo rozumu, takže som to nechápal, ale takto, že si mi to ty najväčší génius vysvetlil, tak už to asi budem chápať. Alebo možno nie?
pre teba CSFR aj Dávid to kvôli letnému obdobiu,prázdnin to preto tak ide že by si pochopil ja mám viacej rozumu.
Mimoriadne neplánované odstávky:
28.07. Ut 10.00 - 16.00 h Terchová - Mravečník - TVp (DVB-T) - Nevyhnutné práce v blízkosti anténového systému
VELMI HODNOTNA INFORMACIA PRE DISKUSIU K VLNE
Zaujímavé, že nedeľňajšia relácia od 18:00 do 21:00, ktorá by mala byť vždy premiérou, lebo však je to hlavný čas pre túto reláciu, tak dnes ževraj ide repríza. Nechápem prečo. A to už nie je prvýkrát. Raz ide ako premiéra raz ako repríza. Tak ako to vlastne je?!
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň