Diskusia k téme Rádio Vlna
Inak s Vivou som spoznal najviac najlepších pesničiek všetkých čias. Vždy som čakal kedy už konečne zahrajú tú pesničku. Na Vlne čistý opak tu si hovorím že už zase to isté. Vlna iba
znechutí všetko dobré.
To by ma tiež zaujímalo. Lenže oni nevytvoria taký playlist, lebo ešte pred vznikom Vlny som čítal jeden článok a tam bolo, že Vlna bude založená na vysokých rotáciách okolo 300 pesničiek narozdiel od Vivy, ktorá mala celkom nízke rotácie asi okolo 1600 pesničiek. Inak ak ťa zaujíma playlist bývalej Vivy tak si daj do vyhľadávača Viva Metropol radia.sk a potom si pozri playlist ešte zo samotného začiatku 2014 február a tam uvidíš playlist, ktorý bol taký aký mala Viva. Lebo na začiatku to ešte bola v podstate v hudbe bola to tá istá Viva v čase 2014 - 2015 až potom sa začalo všelijako špekulovať so súčasnou hudbou. Potom to bolo pol na pol Oldies a dnešná hudba. A od 2019 je taká akú ju môžme počúvať dnes.
Prostrednictvom stránky wayback machine som si pozrel túto stránku v roku 2012 kedy ešte existovala stará Viva, playlist tam je nahodený, link https://funkyimg.com/i/31Uw9.jpg
Nedá sa cez tuto stránku pozrieť celý playlist, ale iba určite obdobia, skúšal som sa vrátit do roku 2012 cez dnešnu stránku rádia.sk no tu už nie je dostupný playlist. Však admini by ho mohli mať ešte niekde uložený, pretože sú tu playlisty od roku 2010! Ak si tento príspevok prečíta správca stránky, poprosim odpoveď, skúsim napísať ešte mail adminom
Keby ste vedeli zohnať playlist starej Vivi, alebo hudobneho dramaturga bývalej Vivi, dal by sa vytvoriť playlist podľa toho
Evidentne sa nikto v hudbe na Vlne nevyzná, keďže nebola upravovaná 5 rokov :D
A tých ľudí na testovanie zdá sa nahnali z košiara, keď prikyvovali jak ovce na všetko. No neurob to za dvacku :D
Celé zlé. Že prieskumy na Vlnu môžu len ľudia, ktorí majú 33 rokov a viac?! Lebo ak áno, tak je to choré. Ja mám 19 rokov a zo začiatku som počúval Vlnu a myslel som si, že to bude také dobré rádio aká bola Viva, ktorú som predtým naozaj veľmi rád počúval, lebo to sa fakt dalo. Podľa mňa ja oveľa lepšie poznám hudbu zo 60. až 90. rokov ako podaktorí z Vlny a spol. s ktorými robia prieskumy, pretože milujem Oldies. Preferujem pred dnešnou hudbou, ale takisto aj dnešnú hudbu celkom dobre poznám. Takže takéto ich reči sú naozaj smiešne.
..a prave pre toto nepočúvam rádio a keď, tak ozaj len výnimočne.V aute mám cd a počúvam, čo ja chcem.
a vidíš - mne, keď sa robil prieskum pre Vlnu chlapík tej agentúry, ktorá tam naháňa ľudí povedal, že nevadí, že ju nepočúvam, lebo súrne potrebovali zohnať ľudí. A takých tam bolo viac, čo si len prišli zarobiť dvacku za počúvanie ukážok a hodnotenia... Inak, tieto stanice ani hudobného dramaturga nepotrebujú. Playlist sa generuje sám, a raz za pol roka tú hudbu za pár dní vyhodnotí a upraví hocikto, kto sa v tom vyzná.
A ked uz aj si posluchac tak nemozes lebo nie si kvazi cielova skupina. To je uplna blbost a jemne mozu len zeny. Ved to je chore a stanicu Jemne pocuva aj mnoho muzov to nie je radio iba pre zeny.
Ja som cca 2 roky dozadu nebol hoden ako adept na prieskum hudby pre túto stanicu, pretože som ich nepočúval. Je to cele na hlavu, veď som mohol ovplyvniť hudbu aby som práve bol ich posluchac. Ich v postate zaujímalo, aby o hudbe rozhodovali iba a len ich poslucháči, o nových zjavne záujem nemali. Takže naďalej nepočúvam a pritom je to žáner ktorý má baví, ale keď nechcú, tak nechcú,le
Pre vsetky radia ktore su pod strechou Radio Services - Vlna, Jemne, E2 a Antena Rock sa robi raz za polrok hudobny halovy prieskum. Minu sa na to dost velke prachy ale efekt je v podstate nulovy. Pridu ludia ktori casto krat tu danu stanicu nepocuvaju ale chcu si zarobit eura tak pridu hodnotit pesnicky a vstupy toto je ale jedna vec. Druha je ta ze co z toho ked dramaturg nema zaujem do toho prieskumu radit skladby ktore sa nehraju ale hodnotia sa prave tie ktore rotuju furt. Cize maximalne pesnicky s horsim vysledkom vyradia a v rotacii je tak este menej hudby. Pripadne pridaju 10 skladieb ale 10 z tych co hraju vyradia a to je fakt iba kozmeticka uprava playlistu a pocet skladieb v rotacii je rovnaky. tyka sa to najma Vlny a Jemnych. Prieskum by mal hlavne pozostavat z hudby ktora sa nehra pripadne hra menej t.j. Raz za tyzden napriklad v Oldies party alebo 80te s Flebom lebo inak mi to pride ako blbost. Dalsia vec ze by to mali fakt hodnotit hlavne ludia ktori tu danu stanicu aj pocuvaju nie najma kvoli peniazom za prieskum. Mna na Vlnu nechceli lebo nemam 33 a viac rokov pritom mam 23 a co ma akoze byt stanicu pocuvam a poznam vsetky skladby dost dobre. Cele je to na hlavu postavene. Dramaturg by mal skumat najma to co by sa este dalo dat hrat a nehra sa a prave z toho by mali pozostavat hudobne ukazky ktore by sa hodnotili a peniaze by aspon nesli iba do luftu. Navyse bol som raz na E2 aj ked ju nepocuvam vobec ale poznam aj novu hudbu takze viem ako to vsetko chodi a nevadi mi hodnotit aj nove skladby ale rap a tie sprostosti fakt nemusim co tam pustaju. Na ine som ist nemohol kvoli veku pritom realne pocuvam najcastejsie Vlnu a niekedy Jemne.
S playlistom nikto nehýbe. V rádiu su iba moderátory a tí neovladaju playlist, oni maju na starosti maximálne vstupy do vysielania, správy a nejake príspevky na socialne siete. Toto rádio nema hudobného dramaturga, ktory by sa zaujímal o playlist. Toto rádio si urobilo prieskum, čo chcú ludia počuvať pri vzniku rádia, vtedy sa urobil základný playlist a od vtedy sa s nim moc nehýbe, pretože nema kdo. Neviem o tom, že toto radio by malo nejake oddelenie čo by chystalo zmeny, novinky a podobne. Všetko podľa mna zastrešuje RadioServices, ktore vybavi nejaku spoluprácu - suťaž pre poslucháčov (zľavy do obchodov, krovinorez, traktor a podobne somariny), klasické reklamy a tam to končí...
@Dávid
Najpravdivejší by bol " Niektoré hity môžeš počúvať každý deň dva aj trikrát " !?
Keď náhodne zapnem Vlnu, tak vždy hrajú Lambadu, Sweet dreams, I wanna dance with somebody, z hriešneo tanca The time of my life, alebo nejakú od Elánu, M. Dávida, D. Rollins a Dalibora Jandu.
Čo tam naozaj nič iné nemajú k dispozícii? Či to len ja mám takú smolu? :D
Tak či onak, Vlna je nudná aj preto, že často opakujú aj hovorené veci - tie isté o rannej šou, o nálepkách a o výhercoch, u ktorých robili doma oldies party.
Ja to nemyslím tak, že musím počúvať. To vôbec nehrozí. Viem, jasné, že nemusím. To som iba písal tak, že hrajú to isté denne a že to ich vystihuje. Tí ktorí ju počúvajú tak to musia počúvať každý deň ale ani oni by nemuseli.
Prečo "musíš"? Nemusíš. Vlnu poznám prakticky len z jednej kaviarne, kde občas chodím a tam majú často túto stanicu naladenú, no inak ju nikde nepočúvam. Sme slobodní ľudia, tak prelaďte, vypnite, zapnite si prehrávače..., no netrpte počúvaním niečoho, čo vás deprimuje. Nech to počúvajú ľudia, ktorých to neotravuje, iní nech majú svoje _FM, Expres, E2, Patriu či Liptov. Argumenty typu "to chcú ľudia" sú pre mňa neuveriteľné, preto sa frekvenciám Vlny vyhýbam :)
Slogan, ktorý hovoria že "Hity, ktoré môžeš počúvať každý deň" presne hovorí, že aká je Vlna. To isté každý deň. Ja by som to trošku zmenil na "Hity, ktoré musíš počúvať každý deň" alebo trpieť. To by bol najlepší slogan.
Tiež mi to jeden hovoril, že im ľudia vytkli na FB, že napr. od Gotta púšťajú zopár tých istých pesničiek, aby už obmenili playlist a z Vlny tam na to odpísali, že hrajú to, čo chcú ľudia.
Tak neviem.
haha, že tisíce euro. Toto si nemohol.. :-D V tých rádiach sa šetrí kde sa dá, štyri rádia zastrešuje jeden hudobny dramaturg..
Jasne, oni cakaju kym im napises, aby to zmenili, lebo tie tisice euro, ktore investuju do prieskumov su pre nich uplne nic :)
Je to celé čudné. Počúvanosť možno že má, ale fakt viac ako 2-3 hodiny sa to počúvať nedá. Ja som im koľkokrát už písal, že hrajú to isté, ale nič sa nestalo, nedeje ani nebude. Jednoducho oni nepustia ich tvrdohlavosť je neprekonateľná. Vôbec ich nezaujíma čo si myslia ostatní, myslia si to svoje a melú to dookola. Sú naozaj veľmi trápní. Oni by mali skončiť medzi poslednými s týmto playlistom. Ja osobne doma mám pestrejší výber ako oni a to je už čo povedať. Okrem 80-tych rokov s Flebom sa to vôbec nedá počúvať. A to oldies party je taktiež už oničom. Tí, ktorí stále tam hovoria do rádia, že aké dobré je to oldies party, tak podľa mňa všetci sú už ožratí a je im to jedno čo hrajú. Najlepšia oldies party bola jedine na Vive s všetko ostatné! Pre mňa zostane vždy najlepšia! VIVA FOREVER!
jasne, nič nie je dokonale. Ale čísla sú čísla a to je to čo zaujima každe rádio. Je pravda, že Vlna by mala počuvať svojich posluchačov, lebo po čase ako rychlo jej čisla stupli, tak aj klesnu ako aj pri Jemných. Ozaj aj tak neviem kdo ich 10 rokov počuva. Ja som napriklad tiež dneska čital kritiku na RTVS pretože dostatočne (ne)informovala o klamstve Andreja Danka a stale je to jedno z najobjektivnejšich spravodajstiev.
Počúvanosť
Na fejsbuku Vlny pod jedným včerajším statusom sa vzniesla vlna kritiky na opakujúci sa playlist. Komenty poslucháčov dokazujú, že Vlna nie je až taká dobrá a poslucháči s prehľadom v hudbe 60s´- 90s´majú už plné zuby tých istých piesní.Ja neverím, že je po Exprese najpočúvanejším rádiom.
Dám sem link, ktorý to potvrdzuje: https://www.facebook.com/radiovlnask/photos/a.1550…
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň