Diskusia k téme Rádio Vlna
Čo myslíš, ako sa mohlo stať, že jedna pesnička sa umiestnila na dvoch rôznych miestach?
Nedopatrením? Manipuláciou?
Re: Dávid
Patrím tiež medzi tých bystrých, už minulý rok mi neušlo, že v tej hitparáde sa opakovali nejaké piesne. Niekto o tom písal aj na fejsbúku.
Ani sa nečudujem. Toto je celá Vlna. Myslia si, že na to nikto nepríde, lebo však komu by sa chcelo všetko po jednom pozerať. Nie? Lenže máme tu aj takýchto bystrých ľudí ako je napr. Palec01 a oni si to všimnú. :-) Takisto aj na začiatku bolo všade, že "Rádio Vlna 1000 hitov overených časom" a nakoniec z toho vzniklo týchto 200-300. Tak potom načo tam majú tých 1000 ak z toho hrajú všetky pesničky iba možno dvakrát za rok a denne čo hrajú dookola to isté tak to je iba štvrtina z toho? Dobrá prefíkanosť! Kde je tu logika? Lebo ako to ja vidím, tak asi nikde.
Tak toto je aka hanba :)))
Skvely postreh.
Ešte dodám: nechápem minuloročnú hitparádu Vlny, ona nehráva ani tých 1 000 hitov, niektoré skladby su v rebričku dva krát, možete sa pozrieť:
http://top1000.radiovlna.sk/
Príklady:
140. MODUS - USMEV
199. MODUS - USMEV
651. UB40 - I GOT YOU BABE
842. PRETENDERS & UB40 - I GOT YOU BABE
Odkaz: https://open.spotify.com/playlist/56BAaFPgamozhnuI…
Playlist obsahuje všetky dostupné skladby, ktoré obsahuje playlist rádia, aj skladby ktoré sa bežne v hlavnom vysielacom čase nehrajú. Žiaľ na Spotify nie sú dostupné úplne všetky skladby - asi 10 skladieb, (možete si ich poprídávať manuálne)
Skladby ktoré su neni v dostupné:
- MIRKA BREZOVSKA - DIEVCA NEPLAC
- ROBO GRIGOROV - ZUVACKA ZA UCHOM
- MARMELADE - OB-LA-DI OB-LA-DA
- ROBO GRIGOROV - ONA JE MADONNA
- MICHAEL CRETU - SAMURAI (DID YOU EVER DREAM)
- GRAVIS - SKUSKY Z LASKY
- ART COMPANY - SUZANNA
- EXIL - KAMARAT
- METALINDA - SLNKO NEVYCHADZAJ
- UHERCIK, DURINDA - LOD DO NEZNAMA
Dakujem pekne vopred a aj za doterajsie playlisty.
Jasné, ten Expres priebežne robím a Vlna nebude problem tiež. :-)
Velmi dobry playlist vdaka aj za Best FM. Keby si mal nahodou cas potesil by ma aj playlist Expresu konkretne rebricek 2020 hitov pripadne aj Vlnu. Na spotify Vlna je taka neuplna kde je asi okolo 500 skladieb plus minus a Vlna rotuje tych 1000 do mesiaca takze uplny playlist by bol lepsi. Vdaka.
Inak najbližšie k Vive zo všetkých rádií má Best FM. Silne to pripomína playlist bývalej Vivy, ale nie úplne. Neviem presne koľko má Best FM pesničiek, ale určite menej ako mala Viva. Viva hrávala viac z 60. a 70. rokov, dokonca boli aj z 50. rokov. Ale čo sa týka 80. a 90. rokov, tak je to približne rovnaké.
Viva vs. Vlna
Je to rozdiel, že?
Viva hrávala všetky pesničky, čiže tých 1440 čo je približne tak na 4 dni bez opakovania. To sa dá počúvať. A myslím, že mali aj viac 1600. Neviem presne, ale viem, že Viva bola rekordérom medzi všetkými rádiami, tým že hralo najviac pesničiek. A súčasná Vlna má oficiálne v úplnom playliste okolo 1000 pesničiek čo by bolo približne na 3 dní bez opakovania a z toho hrajú iba možno 200 a preto ide niektorá aj 2 dokonca 3 krát za deň. Nechápem prečo. Tých 1000 by sa už dalo lepšie počúvať určite.
Že si sa na to dal :-). Pekná práca!
Viem, že to nie je čisto o vlne ale nedávno tu bola diskusia Vlna vs bývala Viva. Tákže po čase som ako tak vyskladal playlist bývalej Vivy z toho čo je ešte dostupnésom našiel +/- 1 440 skladieb. Playlist:
Kedy bude opäť obnovené vysielanie na 88,1 MHz z pôvodne pridelenej kóty Košice - Marovka?
Ale je to tak. Veľmi často sa striedajú. Určite už majú plné zuby z toho, že hrajú dookola to isté a psychicky to už nevydržia. Niet sa čomu čudovať.
Nezda sa vam že v tej Vlne sa nejak často menia ludia?? Tam musi byt sef neprijemny alebo málo platia..jose, orth atd. de su vsetci?
Ja som toho isteho nazoru ze nie je co pocuvat takze pocuvam Vlnu najcastejsie a obcas Jemne pripadne Best aj ked poslednu dobu stale iba Vlnu hlavne ked som v robote tak ide furt Vlna a doma kedze je net hlavne fun 80-90 ale niekedy aj Vlnu. Expres je nepocuvatelny kedze robim 13h netuzim pocut kazdu pesnicku z Acka 5x za den. Expres sa da pocuvat raz v roku jeden tyzden v kuse a to pocas hitparady ktora bude aj tento rok najblizsie teda top 2020 hitov. A ine radia zo iste rotacie este horsie ako Vlna - Fun aj E2 a to iste aj Jemne. Co sa tyka Dadikovej je svojska ale nevadi mi az tak aj ked castokrat mam pocit ze ten humor v najveselsom rane robia niekedy fakt na silu.
Ja som to pouzil ako priklad, si precitaj moje dalsie prispevky co su nizsie, kde sa vyjadrujem k pocuvanosti.. Nenapisal som nikde, ze Vlna je na druhom mieste v celkovej pocuvanosti, ale zamerne som pisal ze tu na stranke radia.sk, som len tak namatkovo klikol, kde maju ludia k dispo vsetky radia.. Ale plati co pisem, ze Vlna je pocuvana a hlavne jej dlhe obdobie pocuvanost rastie..
Áno, celkovo sa počúvanosť rádií znižuje vďaka novým platformám, ale ďalší z faktorov je práve to, že väčšina rádií točí dokola to isté a nemá čo ponúknuť. Maximálne kulisu pri ceste autom, alebo v prevádzkach. Poznám tiež ľudí, ktorým je jedno čo hrá, ak to nešumí. Takže naladia stanicu, ktorá má najsilnejší signál. Preto budem stále tvrdiť, že nejde o kvalitu, ale kvantitu.
A tebe nedoplo, že nemôžeš porovnávať hrušky s jablkami?
Počúvanosť cez appky je veľmi skreslená informácia v porovnaní s reálnym počúvaním cez Fm pásmo.
Keby všade na Slovensku pri všetkých rádiách! mali poslucháči rovnaké podmienky a možnosti - t.zn. rovnako výkonné frekvencie a vysielače v rovnakom počte ako ich má Vlna ), tak by určite Vlna nebola na druhom mieste.
Tie prázdne reči máš Ty, že ľudia chcú tento verklík.
Vlna je počúvana nie preto že je dobrá ale preto že niet čo počúvať. Ja neznašam hintú bzdochu pandravskú Dadikovú a aj to ma sere že tam opakujú pesničky ale počúvam to lebo není čo počúvať.
Opat nie uplne tak pravdive tvrdenie. Percentualne sa totiz znizuje u tradicnych medii pocuvanost, citanost, pretoze nastupuju media, ktore tu neboli.. Internet, aplikacie a podobne.. Ale rozhodne to nie je kvoli verkliku..
Nechcem aby taky playlist mala Viva, ale spravím si vlastny playlist na Spotify. Diki za radu :-)
Samozrejme, že pre rádio je podstatná najmä počúvanosť. Percentuálne sa však podiel tých, čo zapínajú rádio aj vďaka verklíkom ako je Vlna znižuje. To, že je Vlna počúvaná však neznamená, že je aj kvalitná.
Celkom ma bavi citat si tieto vase prispevky :) Stale vam nedoplo, ze podstatna je pocuvanost? Len tak som klikol na piatok: https://www.radia.sk/pocuvanost/radia-sk/dni/2020-…
Bola druha najpocuvanejsia za ten den, cez radia.sk, tak co tu stale splietate? Uz to konecne pochopte, ze to funguje a ze ludia to tak chcu.. Pohybuje sa dlhodobo, so zvysujucou sa tendenciou na poprednych prieckach v pocuvanosti.. A vsetko ostatne su len prazdne reci..
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň