Diskusia k téme Rádio Vlna
Po tomto objave mozu skoly zatvorit ucenie statistik... Len co budu teraz ti profesori robit, ked uz pridu o zamestnanie..
ano, spravne. Za mňa je to najpresnejši sposob merania počúvanosti rádií.
Prieskum bol realizovaný na dvadsaťpäťtisícštyristodeväťdesiatpäť poslucháčoch, ak ti príde prieskum medianu, ktory sa kona 3 či 4 krat za rok zakaždym na 1000-2000 nahodnych respondetoch z Bratislavy presnejší tak sa riaď podľa neho. V tejto "Celkovej dennej počúvanosti rádií prostredníctvom webového prehrávača Radia.sk a aplikácie Radia.sk pre počítače a mobilné zariadenia. " vidíš presne čo najviac posluchača oslovi a aj koľko hodin sa zdržia ludia pri dannom rádiu
"Celková denná počúvanosť rádií prostredníctvom webového prehrávača Radia.sk a aplikácie Radia.sk pre počítače a mobilné zariadenia. "
este raz:
"Celková denná počúvanosť rádií prostredníctvom webového prehrávača Radia.sk a aplikácie Radia.sk pre počítače a mobilné zariadenia. "
pre istotu naposledy:
nie. Vyšlo to z štatistiky tejto stránky. Najnovši rebriček počuvanosti rádii (zo včera) https://www.radia.sk/pocuvanost/radia-sk/dni/2020-…
Dnes pridali administrátori možnosť, sledovať počuvanosť, ak si to porovnáte Vlna porazila Fun, SRO1, E2 aj všetky ostatne rádia s výnimkou Expresu
..keď si pozrieš aj poslednu a predposlednu štatistiku počuvanosti rádii, ktore vydava táto stranka, zistiš že Vlna na chvilu predbehla v počuvanosti SRO1, tak isto ako FUN predbehol Expres. Ale zda sa mi, že už sa to stabilizovalo
To kto s absolútnou istotou môže tvrdiť, že v počúvanosti rastú?
Všetci vieme, že prieskumy môžu byť manipulované.
Na Slovensku to nie je ojedinelý jav. V hocijakej oblasti sú príjmy, výdaje a výsledky hospodárenia často skreslené. Múdri ľudia sú si tým celkom istí.
V pocuvanosti stale rastu, takze vsetky subjektivne hodnotenia su sice ok, ale realita je taka, ako pisem :)
A vacsinou aj tak vsade hra Vlna vsade kam idem tak skoro vsade Vlna. A ja tiez pocuvam v robote zase az take zle to nie je. Nerobim uplne kazdy den tak sa to da zvladnut. Lebo tie opakovania piesni su kazdy den. Vsade v prieskumoch vychadza ze Expres je jednotka na Slovensku ale zaujimave ze takmer nikde ho nepocujem hrat ked tak maximalne pocujem funko ale expres malokde.
Katastrofa je to čo sa deje vo svete a okolo Nás, to čo nemôžeme priamo ovplyvniť. Vlna aj keby mala ručať na všetkých frekvenciách v SR tak by to stále nebola katastrofa. Stačí si naladiť iné rádio alebo pustiť prehrávač. Nazývať vyslovene katastrofou, niečo čo sa dá v pohode vyriešiť mi príde extréne prehnané. Život je o prioritách. Zachovaj chladnú hlavu ;)
Aj ja dúfam, že im to nepredĺžia. Jednoducho si to nezaslúžia. Ale ak dobre viem, tak oni ešte majú nárok na predĺženie bez súťaže. Bodaj by sa niečo stalo. Predchodca Viva bola na tom zle s licenciou, keďže im už začala platiť v roku 1999, keď ešte naplno vysielal Twist a Viva začala iba v roku 2006. Vôbec mi to nedáva zmysel ako je to možné. Takže v 2013 im už aj druhá licencia skončila a tým pádom, že už bola v hre aj táto nepodarená Vlna a boli aj nejaké spory medzi majiteľmi či čo, tak preto im to nepredĺžili. Teda namiesto 14 tokov vysielali iba 7 a pol. A práve oni by boli si to zaslúžili. Takže podľa mňa Vlna má čistú cestu pokračovať ďalej. Veľmi je to nespravodlivé. Vždy najlepší pykajú. Ale keď im to teda predĺžia, tak Vlna tu bude ešte minimálne do konca roka 2029! Čo je katastrofa!
Súhlasím s tebou. Tvoja pochybnosť je oprávnená, ani Ja nepredpokladám nejaké zmeny. Čo sa týka toho prešľapu, myslel som to ako plúser voči zákonu.
Ten tiež sa dá vykladať ako aj zákon zdravého rozumu, a ten prepálili už dávno :D. Legislatívne je to ale OK :D
Už 5 rokov prešľapujú na mieste a na 1000% aj budú ďalších 5 rokov. Stále tie isté piesne a pochybujem, že sa playlist výrazne zmení.
A najčastejšie hrajú Elán, tak vierohodnejší názov pre Vlnu je " Rádio Eee-laaan ". Takto to ja musím konštatovať.
Snívaj ďalej. To by museli urobiť prešľap a sakra veľký (alebo by sa o to musel niekto postarať).
Aj napriek tomu že to "rádijo AAA-BBAAA" (ako Vlnu prezývam) z duše nenávidím, to musím takto konštatovať.
pozerám, že na budúci rok im končí licencia. bodaj by im ju nepredĺžili...
Za 5 rokov sa nič nezmenilo :-)
A dalšich 5 rokov sa nič nezmení
Vlna je úplne oničom rádio. Ja ho počúvam jedine keď ide relácia 80. roky inak nič viac. Tá relácia je výborná, vždy sa na ňu tak teším, ale inokedy to nedokážem počúvať, lebo ostatné je to totálne vymývanie mozgov. Strašná bieda.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň