Diskusia k téme Rádio Vlna

Napríklad ja som tiež počúval Vlnu asi tak 2 roky od začiatku vysielania už iba občas a neskôr už skoro vôbec. Dúfal som že to bude lepšie rádio ale nič. Za tie roky žiadna zmena. Úplne sú tu iba na smiech. Nič nevedia dať svojim poslucháčom a predsa to koľko ľudí počúva. Možno iba preto že má dobrý dosah a hrá oldies a tí čo to majú radi, tak to iba kvôli tomu. Ja dokážem počúvať Oldies Party a 80. roky s Flebom ale okrem toho to denné vysielanie už nie. Moderátori a jeden obyčajný program sú oničom, lebo tie ich debaty sú nezáživné. Ja som už toľko toho napísal sem alebo im na e-mail do rádia, ale vôbec nič sa nedeje a nie som jediný, komu toto prekáža. Vlna toto celé rádiovanie robí iba kvôli biznisu. Absolútne im nevadí ani ich nezaujíma čo si o nich myslia ľudia iba proste peniaze a nič iné. Ale nie je to tak?

Zdroj: Topky. Keby nepôsobil aj v televízii, bulvár by si to ani nevšimol.

Možno by trebalo dať vediet radiu. Pochybujem že to tu niekto z radia číta a samotne radio ani nema svojho vlastneho hudobneho dramaturga.

Treba nieco urobit aj stou sliepkov co je tam rano ,no hroza ju pocuvat.Stale sa smeje uplne nicomu!!!

Rad pocuvam vlnu,ale cim dlhsie ju pocuvam,tym viac nadobudam dojem,ze na svete je len zopar peknych piesni,ktore sa kazdy den opakuju.Myslim,ze je z coho vyberat a bolo by treba s tym nieco urobit,naozaj zacalo to byt fadne pocuvanie.

pre mňa sú dobrý v rádiu Dominika Dadíkova,Martin Chynoransky a tebe vadí dookola tie hity a quenn a dalšie s a neopakujú cez deň iba 4 krát za týždeň ty prestaňže sa tebe nepáči rádio vlna aj viacerých tu 5 ľudom a mne sa to pači je aj zaujímave že nešumí 105,8
ako roku 2014 a 3 mesiace 2015 januári,Marec do apríla 9.4. áno rozumeno david,kami,viva ellie goulding,ghiro,palec.

Ja už dávno píšem, že Dominika Dadikova nemá čo v rádiu robiť. Je to hotová katastrofa. Myslel som si, že od Rakovskej nie je horšia moderátorka, ale veru je. Dadikova ju v plnej miere predbehla. Hovoria si ,, veselé ráno". Podľa mňa to je amaterizmus a hranie sa na nejaké to moderovanie. Len vďaka tomu nepočúvam Vlnu. Počas dňa moderátori v pohode, aj víkend. K hudobnej stránke len toľko. Trochu to obmeniť.

Celé dianie na Vlne má " v rukách" programový riaditeľ.
On musí byť totálne zaslepený a hluchý, keď vyhodil osvedčeného moderátora a prijal do rannej šou takú šiši kreatúru. Alex mal minimálne o desať levelov vyššie IQ.
A ich hudobný dramaturg zaspal na vavrínoch, keďže od vzniku Vlny na playlistoch neurobil aspoň raz za tri mesiace výraznejšie zmeny. A tie povinné kvoty na slovenskú hudbu napĺňa takými hovadinami, ktoré sa ani nedajú nazvať dobrými skladbami.
Kladiem si záludnú otázku, ktorý osol dokáže počúvať tieto šmejdy?

RTVS
Tak to je iná úroveň. To ešte uznajme že vrámci programov vedia čo ponúknuť a taktiež aj vstup moderátorov a vôbec celé hovorené slovo je lepšie, profesionálnejšie. Ja som mal na mysli hlavne súkromné rádiá, že ešte boli časy, keď to bolo úplne iné. Pre mňa posledné súkromné rádio, ktoré malo profesionálnych moderátorov, redaktorov, čítačov správ, hlasy a vôbec najkvalitnejšie programy bolo Rádio Viva. Odkedy to rádio skončilo (december 2013), odvtedy žiadne rádio sa tak profesionálne nevenuje tvorbe programov a takisto ani hudbe (teraz nemyslím RTVS). Takisto aj predchodca Vivy Rádio Twist tiež jedno geniálne rádio, ktoré aj vedelo niečo dať svojim poslucháčom. V podstate tá frekvencia v rokoch 1993 - 2013 bola najlepšia a vôbec najpočúvateľnejšia počas pôsobenia Twistu a Vivy. Odkedy je to Vlna (2015) odvtedy sa to nedá počúvať.

Ešte robí kvalitné vysielanie, napríklad REGINA alebo SRO1 prípadne DEVÍN. Ale REGINA je asi NAJ...

Asi Rádiu Vlna to stačí. Je to aj tak také ,, nízkonákladové rádio'' takže sa už ani nečudujem. Im je to úplne jedno len aby mali zisk a hotovo. Už časy, keď rádiá robili kvalitné vysielanie skončili. Bohužiaľ.

V rannej šou "hviezdi" svojimi rečami a priblblým rehotom mo(r)derátorka Dominika Dadíková; neskutočné, že si v akomkoľvek médiu držia takúto primitívnu osobu s IQ hojdacieho koníka, ktoré sa, žiaľ, denne prejavuje.

Povedal by som že Jemne hrajú ešte menej skladieb a pozri sa, že za 10 rokov maju stale dobre čisla počuvanosti.

Ešte ste neni v konkurze???????? Takýmto štýlom sa ľahko dostanete do červených čísiel!!!

Ad: Stano
Na Vlne či budeš počúvať týždeň alebo mesiac, stále budeš počuť tie isté skladby. Takže sa nikdy neprehupne cez tisícovku. Aj v oldies party aj v hitoch s Flebom je veľmi málo neopočúvaných pesničiek. Týždeň čo týždeň skoro to isté od tých istých interprétov. Si to odsleduj a presvedč sa sám. :-D
Pripúšťam, že môžu teoreticky mať v zozname tisícovku skladieb. Len je to prd platné, keď ich nemajú aj reálne v playliste a neustále hrajú vybraných možno tých 674 evosonicom spomínaných unikátnych. Preto keď hrajú akože " na želanie ", zahrajú len tú, čo akurát nasleduje v playliste v tú hodinu. Len to obalia do klamstva, že akurát presne tú si vybral poslucháč v dotazníku :-D

Ale aj ta statistika je len tyzdenna. Po spraveni mesacnej statistiky sa Vlna prehupne cez tu 1000 unikatnych skladieb a ta ich top 1000 je co oni vyberu uz viackrat som poziadal o zahratie skladby ktora je v zozname ale ju nehraju a nezahrali ju ani raz. Pripadne vyberu to co sa im hodi a hraju to stale tak tie skladby pustia aj na zelanie. Podla mojho nazoru sa treba vzdy riadit podla mesacnej statistiky

Vieš Ty čo to znamená unikátna skladba počas šiestich dní? Nie tá Top 1000 z čoho si poslucháči môžu vyberať, ale skladby, ktoré boli reálne odohraté. Jednoducho zoznam unikátnych odohraných skladieb je niečo úplne iné ako zoznam skladieb z ktorých má poslucháč možnosť vybrať si

Re: Ja som Ja
Nepochopil si podstatu mojej úvahy. Nejde o tých 6dní alebo že ľudia si nevybrali na zahranie akurát z tých zvyšných 324 skladieb. Dôležité je, že Vlna má podľa celkom reálnej a pravdivej štatistiky evosonica unikátnych len 674 a nie 1000, ako sa to každý deň po 12 tej hodine snaží naivným poslucháčom ako Ty vtĺcť do hlavy. Vlastne si nemohli teda vyberať z niečoho, čo neexistuje! Preto rubrika by mala mať jingel " Vyberte si z top 674 hitov ", ktoré majú skutočne v ponuke.
Cítim v kostiach, že ďalšia komunikácia s Tebou je zbytočná, tak sa porúčam :-D
Re: evosonic
Ty si vystihol celkom trefne ( aj s tým ironickým podtónom medzi riadkami ), o čo mi išlo :-D
Súhlasím s názorom, že naozaj na Vlne nemajú absolútny prehľad o to, čo je a čo nie je to pravé oldiesové. Zato im ide dobre len manipulácia s príliš dôverčivými poslucháčmi.

Tak ale to je tragédia poslucháčov tohto rádia, že sa ešte aj dokázali trafiť do tých pár skladieb, ktoré Vlna bežne hráva :D Pri tomto rádiu (a jeho poslucháčoch) naozaj nečakám otvorenú myseľ a skutočný prehľad v oldies hudbe. Fakt len to, čo im kto naservíruje.

Tých zvyšných 326 skladieb si poslucháči v tých šiestich dňoch nevybrali a jednoducho neboli odohrané, ťažké pochopiť? Preto nemôžu byť v tých štatistikách

Ďakujem za objasnenie, zas niečo nové viem :-)
Nejde mi do hlavy ale potom, že na Vlne s Petrou majú rubriku " Vyberte si z top tisícky ", keď nižšie píšeš len o 674 unikátnych skladbách s priemernou rotáciou 3x na skladbu.
Myslíš, že je to " odžub " tohto rádia ? Kde majú naliatych potom podľa Teba tých zvyšných 326 skladieb do tisícky?
Ak je Tvoja štatistika presná ( pravdivá ), prečo klamú poslucháčov?
Na to vieš objektívne ( alebo aj subjektívne ) dať vysvetlenie?

Ide o pomenovanie, ze tieto skladby tvoria playlist - su naliate do systemu. Cize to mensie cislo znamena, kolko “unikatnych” skladieb obsahuje playlist. Toto cislo zaroven nezohladnuje, kolkokrat sa skladba hrala v radiu. Len eviduje, ze skladba v playliste je. Cize z mnoziny 831 skladieb (Expres) zahrali za 6 dni 1840 pesniciek, takze niektore skladby museli logicky opakovane hrat.

re: evosonic
Prosím o vysvetlenie pojmu " unikátna " skladba alebo význam tohto prívlastku v Tvojom chápaní. :-)
Je to skladba, ktorú v priebehu tých 6 dní hrali len jeden jediný raz alebo máš iné špeciálne kritériá na unikátnosť pesničky?

Rozmýšľal som, či dať štatistiku sem, alebo do vlákna Expresu, rozhodol som sa sem, nech je porovnanie na jednom mieste :) Veď vychádzame z porovnania k rádiu Vlna :)
Takže, za rovnaké obdobie (6 dní po sebe) odohral Expres celkom 1840 skladieb, z toho unikátnych bolo 831, ktoré rotovali v priemere 2,2x. Takže najhoršie z toho porovnania zatiaľ vychádza práve Vlna, najpestreší playlist má Best FM.
Rekordérom medzi interpretmi sú Lady Gaga (45x), IMT Smile (45x), Ed Sheeran (39x), Imagine Dragons (39x), AVA MAX (38x). Pokiaľ ide o samotné skladby, pekne vidieť, že A-rotácie majú nastavené úplne presne strojovo a zhodne 31x zazneli skladby ako Imagine Dragons - Bad Liar, Lady Gaga - Always Remember Us This Way, LP - Girls So Wild alebo Pedro Capo & Farruko - Calma. Ďalšie skladby boli odohrané cce 20x a menej. Zaujímavosť - takého Michaela Jacskona odohrali za 6 dní s 13 rôznymi skladbami v playliste.

Inak co sa tyka oldies party v terene hraju stale to iste dokola. Na niektoré pesnicky sa ani neda tancovat, neni su proste urcene na diskoteku. Ten DJ si toci na kazdej zabave to iste,clovek ma pocit ze je na diskoteke z 95 v hornej dolnej ale tvari sa akobi hral na ibize :DStrasne je trapny
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň