Diskusia k téme Rádio_FM
Preco chce niekto zlucovat strare s novym?Podla mna je FMku dobre aj bez Radia Devin!Mlada generacia konecne dostava z Radia hudbu aku pocuva tak preco to menit!
Citat (uryvok) z www.radiotv.cz k diskusii o zavedeni 4-teho okruhu CRo pre mladych. V cechach sa usiluju mat obdobny okruh verejnopravneho rozhlasu, akym je Nase_FM. Na Slovensku ako inak - samozrejme naopak...
"Kvalitní CELOPLOŠNÁ stanice pro mladé typu SRo3 - Radio FM v republice chybí, ale celkem dobře je nahradili regionální rádia jako je třeba Krokodýl apod. Bohužel kvalita mluveného slova je na některých rádiích na velmi špatné úrovni (Kiss Hády apod.), ale na poslechovost to mnohdy nemá bohužel vliv a vítězí ten, kdo má lepší promo a je víc vidět. Trošku mám strach z toho, co udělá nové celoplošné rádio s poslechovostí těch regionálních, ale na druhé straně by mohlo nastavit laťku, jak má vypadat mluvené slovo. Vzpomínám si ale na federativní radío pro mladé E+M, kdy se nedalo poslouchat české vysílání z Prahy (Mikroforum) a každý čekal na slovenské vysílání Elán z Bratislavy. Po ukončení společného vysílání se na Moravě dala naštěstí poslouchat dál slovenská verze E+M (SRo3-ROCK FM) a mnozí toto rádio (SRo3-FM RADIO) poslouchají dodnes. Pokud vznikne opravdu nové rádio pro mladé, doufám, že nenaváže na českou verzi E+M Mikroforum, ale bude se učit od SRo3. Na Slovensku je úroveň rádií opravdu vysoká a trošku jim závidím".
Parlament je nevyspitatelny a pokial viem, populistickyx poslancov a kadejaky inyx paprdov, ktori nemaju o kvalitnej hudbe a kulture pre mladyx ani paru je tam jak maku...
Som spokojný so štruktúrou a počúvam viac programov. Netreba zlučovať FM a Devín. Nech sa šetrí na inom mieste.
Tlačte sa stále dopredu !
Chlapci hlavu hore! Si myslíte, že je také jednoduché zrušiť okruh VEREJNOPRÁVNEHO rozhlasu. Už sa predsa hovorilo o privatizácii STV 2 a vieme ako to dopadlo. Nech sa stane riaditeľom ktokoľvek musel by sa najprv zmeniť ZÁKON o SRo.
A pri dnešnej konštelácii v parlamente:-). Držím palce_FM!
Ja tiez verim do poslednej chvile a dufam ze zvolia triezveho cloveka co chce tvorit, nie burat. Pre mna je radio_FM hlavne hudbou dnes bez konkurencie hoci pocuvam aj ine stanice.
To hej, ale co ak nikto nema zaujem pokracovat v tom, co _FM zacalo. Dlho som nebol na ziadnyx medialnyx strankax, ale co som si v ryxlosti precital na konkurencnom webe, tak aspon 4 kandidati na post riaditela xceli FM bud uplne zrusit alebo zlucit s Devinom, co by bola tiez blbost...
Existuje medzi uxadzacmi o novy flek gen. riaditela SRo vobec niekto, kto ma v plane zaxovat _FM v takejto podobe, prip. ho preformatovat na styl FM4???
Alebo ho vsetci uxazaci xcu odprevadit zo sveta???
No taky Budha Bar je moja NAJ relacia z _FM, ale ani tie elemnety nie su zle :)))
Ste stasne dobry a hrate tu najlepsiu hudbu na Slovensku!Tesim sa hlavne na piatok a na 4elements!!!Dakujem a nech Vam to takto dobre ide aj nadalej!!!
ak sa im podari zlucit FM + Devin = tak sa im jedine podari zlucit iba nazov stanice/ Devin FM .. a to bude asi tak vsetko
ako to na Slovensku byva , po rokoch pridu na to ze to nemali robit, ale nikto si to nebude chciet priznat!
Ktore radio v SR pusti o 16.30 Prodigy?Mne sa nezda ani cez den vobec komercne.Ono je to cele otazkou vlastneho vkusu.Bola by velka skoda zrusit _FM aj ,ked budu urcite velke tlaky.Uz len na tu bohatu siet vysielacov by si mohol robit niekto zalusk.
Podla mne Radio_FM hra ze vsetkych celoplosnych slovenskych stanic najlepsiu hudbu.
Pocuvam relacie : Sampler Radio Show, 1x60 a Nocny Zivot
Niektorí kandidáti si tú funkciu predstavujú fakt jednoducho. To by dopadlo !!!
jeden z kandidatov na riaditeľa S. rozhlasu by chcel zlúčiť Radio FM s Rádiom Devín ( a Reginu s Patriou). Ktovie, ako si predstavuje program a cieľovú skupinu tohoto spojenia.
Čo ste to dnes ráno mali s tým RDS? Na tuneri mi vypisovalo ROCK FM.
Radio_FM celkom dobre hra cez den,ma zaujimave programy vecer a v noci,ale co by mali urobit co najskor je to,ze treba zatraktivnit denne vysielanie. Ranne show byvaju vo svete vari najdolezitejsie,nad tym by sa tam mali zamysliet a aj popoludnajsi program by mohol byt atraktivnejsi. Nie je najlepsie mat 2500 posluchacov (takymto tempom to moze byt) a rozpravat aki su strasne verejnopravny. Treba byt alternativou ku komercnym radiam,to je pravda,ale mat viac vysielacov ako posluchacov to hadam nie...
A najjednoduchsie je zbavit sa majetku aby si vykryl straty a usetril. Jedneho pekneho dna zistis, ze ti to " nieco" v portfoliu chyba ale za usetrene peniaze to uz nikdy neziskas spat.Oci pre plac :-) Slovensko je dnes mekkou bezcitnych manazerov s $ na ociach bez schopnosti uvazovat o inom ako ekonomickom efekte.
_JL - presne tak. Podla tohto mylneho kluca by mala byt potom napr.STV pod daleko vacsou palbou.Asi by bola namieste otazka : ako si dovoluju vstupovat so zabavou a "komercnymi" programami do sektora JoJ, Markizy, atd? Preco na oboch kanaloch nevysielaju len a vylucne folklor, jazzove koncerty, symfonie, dokumenty,publicistiku, programy pre deti a povodne inscenacie? Toto je ale zvratene myslenie. STV je v poriadku tak ako je. Radio_FM bude verejnopravne, len ak bude hrat alternativu 24/7 ? Bullshit.Preco?
Ak by si presunul hoci cast programu_FM na Devin, utrpeli by oba okruhy.
Od kedy sa verejnopravne = alternativne? To je dost divne tvrdenie, asi by nebolo od veci napisat nejaku poucku co a koho ma take verejnopravne "cosi" oslovit :)
Inak, sam netusim aky by malo vyznam zrusenie _FM ak neexistuje v portfoliu SRo okruh ktory by ho, ak nie nahradil, aspon ciastocne vykryl... alebo by vsetci odisli na Devin?
myslim, ze je viac ako dolezite hovorit o tom, ci je alebo nie je fm verejnopravne. ide o princip, raz ak existuje zakon, na zaklade ktoreho chce stat mat svoje verejne vysielanie s istymi specifikami, tak ak na zaklade toho funguje aj fm, malo by sa toho drzat... inak potom zrusme verejnopravny rozhlas a nech si kazdy okruh robi vlastne radio.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň