Diskusia k téme Ktoré rádio najbližšie skrachuje?

neskrachuju, ale mozu byt preformatovane. Dufam, ze v pripade Radii Je__e a V_na sa to aj stane.

Ku krachu E2 pod "krídlami" Expresu a Baueru určite nedôjde. Asi by nekupovali túto stanicu preto, aby ju nechali po pár mesiacoch skrachovať :D

Možno aj to bolo ich cieľom, odstaviť tieto stanice...

Pri pohľade na harmonogram si myslím, že najbližšie k bankrotu je Europa 2 a Rádio Jemne, ale ak by sa to stalo, bolo by to na vytvorenie nových staníc.

Takže krachlo Anténa, ktoré bude ďalšie ?

Best FM.
To mozno neskrachuje, ale myslim, ze bude mnimalne odpredane. Pripada mi cosi ako "abandoned project".

105.2 nebude šum. Našťastie mám môj FM transmitter.
#MTV

Takze Anténa Rock krachlo, ktoré bude ďalšie podľa Vás?

a to ako myslite tu na téme ktore rádio najbližšie skrachuje žiadne nechcem a ani šum nechcem by som bol zlostný až nadavný,bez antény rock nebudem nikdy ani na krok a bez hranie nie šum nechcem mať na 105,2 FM a basta pochopte a ten článok z minulých týždňov nech sa strčia do zadku až chuj nech sa nespamäta od elektrickych kablov.

Máš tam chybu - Rádio Slovensko je síce najlepšie, najkvalitnejšie i najprofesionálnejšie, no je druhé najpočúvanejšie. A parameter "najobľúbenejšie" skutočne neviem zmerať či posúdiť.

Ako ktoré rádio je stratový projekt. Naše najlepšie, najpočúvanejšie, najobľúbenejšie, najkvalitnejšie a najprofesionálnejšie rádio nijaký stratový projekt nie je. Ak sa v jeseni nebude zatvárať ekonomika, v čo všetci veríme, tak ani nebude. A len tak mimochodom, ani Trnavské rádio stratové nie je, čo je pre mňa záhada, ale je to tak. Život rádií však veľmi bude závisieť na ekonomickej situácii

Nebol by som si taký istý, že je to vylúčené.
Ak ich naozaj počúva 10 % populácie ( https://www.radia.sk/pocuvanost/mml-tgi/vlny/2020-… , majú 540 000 poslucháčov. Hlasov dostali 237 531 ( https://volby.sme.sk/parlamentne-volby/2020/vysled… , čo je 44 % ich poslucháčov.
Stačí získať "základnú" pozornosť a už Ťa "nemôžu" prehliadať ani ostatné masmédiá - tobôž, ak za sebou máš "silné kontakty" (tým určite nie sú myslení nejakí chlapci v maskáčoch a teréniakoch).
Sila médií je prekvapivá - aj preto sa im hovorí "4. pilier moci"; v dnešnom svete ale už skôr ten 1. - takú silu ich masírovanie má.
Zmanipulovať stádo je neuveriteľne jednoduché - ak disponuješ prostriedkami. Veď prečo každý mocichtivý sa snaží ovládnuť masmediálny trh?
Stačí všimnúť si (nedávno) námestia plné "slušných Slopákov" či ulice zamorené "očkovanými" koronamaniakmi s náhubkami.

akoze vdaka Funradiu sa niekto dostal so stranou do parlamentu?

Rádio je dnes stratový projekt.
No dokážete ním ovplyvniť verejnú mienku a aj bez programu, osobností, s 11 nemanželskými deťmi a s mafianskou minulosťou sa aj vďaka rádiu stanete predseda parlamentu.
A s dvomi radiami možno prezident.

mozno ako pracka penazi, alebo ma to aj zisk, ale lepsie je vykazat stratu- to u tych vascich radii...tie male lokalky samozrejme ze nie , tam aj vacsinou po case frekvenciu vracaju alebo im je odobrata

Ahojte, viacerí ste tu písali že vela rádii je stratových a financujú ich majitelia. Chcem sa spýtať viete mi niekto bližšie vysvetlit pozadie na prvý pohľad nezmyselného úkonu pre majiteľa neprofitujuceho radia ?

Spotify je rádio? A ešte k tomu slovenské? A myslíte si, že slovenské rádio Spotify skrachuje? To je ale veľmi smutné :(

Pre tých čo vedia po anglicky , odporúčam tento web, jedná sa o hudobný priemysel

Tiež si myslím že streamovacie služby budú musieť zmeniť svoj obchodný model aby boli výhodné pre hudobníkov. 1 milión prehratí je asi 1000€ až 3000€. Nehovoriac či sa jedná o hudobne vydavateľstvo alebo nezávislého umelca. Keď vidím niektorých slovenských umelcov , ktorí majú 300,000 prehratí na celý album, tak si hovorím že to im nepokrylo ani náklady na štúdio, na nič. Je to smutné. Možno by to malo byť delené na počet obyvateľov , alebo používateľov, je to veľká polemika. Neviem si predstaviť ako to spravia aby boli usmiate obe strany. Ak to napríklad berieme zo strany, že len pár umelcov je fakt dobrých, aj komerčné, tak Spotify dáva zmysel.... Na druhej strane hudba je aj o Tom, ako sa spropaguje, aký má umelec manažment, producentov atď atď. Takže veľa krát Spotify ani nemôže za to, že niektory umelci zarábajú zo Spotify omrvinky. Hudba je biznis. A ľudia čo si myslia opak, sú potom veľmi sklamaný keď im príde výplata za streams.

Tu sa píše niečo o výsledkoch Spotify. Zvýšil sa počet užívateľov služby aj tržby, ale čistá strata bola 20 miliónov. Takže kde je pravda?
https://zive.aktuality.sk/clanok/z8bklbv/trzby-spo…
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň