Diskusia k téme Rádio Expres
Neviete čo si pre nás pripraví Expres na leto?
Suhlasim, suhlasim. Expres je len jeden a tym je vynimocny, ako kazde radio, ktore je "svoje"
Taktiež 88.4 Hlohovec už funguje.
Z Facebooku: Radio Expres Porucha
satelitu
Vysielame iba
v Bratislave
Dnes ráno, minútu pred siedmou hodinou došlo
k poruche satelitu cez ktorý vysiela aj Rádio Expres. Chyba sa udiala neďaleko
Hamburgu a spôsobila, že Rádio Expres vysiela momentálne iba v Bratislave.
Bohužiaľ, opravu poruchy nevieme odhadnúť, ale na odstránení sa intenzívne
pracuje.
Môžem potvrdiť, že nejde ani BB či ZV...len mp3 prehrávač...ale rôzny na oboch frekvenciách...
Podľa diskusie na Facebooku už Prešov ide...
horor byvali sme po svadbe jeden rok a museli sme utekat teraz sa jej zacnelo tak sa nastahovala oproti mne robi nam zo života peklo aj take su svokry§§§§§§§§§§ako sa hovorí aký je rozdiel medzi polievkou a svokrou .......polievka je dobra tepla a svokra ked je studenaaaaaaaaaaaaaa
Tak asi nikto z Expresu nemá naladené rádio Zet. Nielen že v poslednej dobe sa veľmi dobre hudobne vyformátovali a hrajú dobre, moderátori sú super aj akcie a súťaže čo robia.
No a k tomu majú rubriku tip na hit ktorá ide niekoľko krát do hodiny a hrajú tam úplne novinky aj s pokecom k nim, proste pesničky s potenciálom byť hitmi.
Jednoducho Zetko je super a na počúvanosti sa to začína odzrkadlovať, že ľudia sa k nemu postupne vracajú. No o tom svedčí aj fakt, že keď sa človek prejde po Žiline alebo niečo vybavuje tak v reštauráciách, obchodoch, kanceláriách a podobne je ho naozaj počuť. Skvelé.
Nie je to nic nove a uz som to tu myslim aj niekedy spominal. Vsimol som si to uz davnejsie na ruzomberskom, ci kubinskom vysielaci. Ide o to, ze ked sa nejakym sposobom (hlavne v lete pocas burok, ci silnejsieho vetra) prerusi stream z BA, tak nabehne samohrajka z vysielaca - na vysielaci je nahranych par skladieb (ak vypadok trva dlhsie, tak sa zvyknu aj opakovat). Po obnoveni streamu z BA tento znova na vysielaci nabehne.
Expres bojuje na území novej hudby s konkurenciou ešte intenzívnejšie, v rámci selfproma hovorí že hrá najviac nových hitov...
Už som na nich aj tlačil, ale určite to nie je len moja zásluha, konečne. http://www.expres.sk/vysielanie/playlist
Aj Expres už zverejňuje na webe playlist - 10 posledných skladieb.
Včera poobede 2x vypadlo Rádio Expres na frekvencii Makovica 106,2, PO 99,5 a KE 95,2 (iné frekvencie nechytám tak neviem, či aj na iných) tak, že išla pesnička a preskočilo na inú pesničku (akoby na úplne inú stanicu s nižšou intenzitou zvuku). Potom asi po 2 minútach zapípalo a nabehol naspäť Expres. Myslím si, že to bol výpadok počítačov (reštart) na vysielačoch alebo na trase, podľa toho zapípania. Zaregistrovali ste to niekto?
Inak ani ja sa nerozumiem do pecenia :)) Jasne, ja chapem, co pises, ze nie kazdemu sa moze pacit to iste, to je pochopitelne a ja to tiez tvrdim.. Ja skor narazam na to, ze ludia to hodnotia podla toho, ci sa im nieco nepaci, ako ze je to nekvalitne.. Presne ako si napisal, ze niekomu nemusi chutit kvalitny chleba, ale to neznamena ze ked je nechutny, tak je aj nekvalitny.. Ale myslim, ze si rozumieme, co piseme, ze sa chapeme.
Ano, mozem potvrdit, ze sa tam stale deju veci, doladovacky a tak, od kedy sa prestahovali :)
Expres je skvelé rádio
každý den si (pre)ladím ho
skladby stále dokola
zavolajte doktora.
Ono to chce odvahu
počúvať stále dopravu
zábava je to veru veľká
odstavená je zase D jednotka.
hehe, nedalo Ti ja viem :-) Uz viac krat.... uz som Ti to neraz pisal, ano ja zvuku nerozumiem.. pojmy ktore tu pises su mi totalne ukradnute. Proste ked sa mi zvuk fakt nepaci, je pre mna zly, skresleny a nedokazem ho upravit ani ekvalizerom tak co mam robit hm? Ani zlozeniu a peceniu chleba nerozumiem... ale kupim si ten, ktory mi chuti... aj ked ten co mi nechuti moze mat udajne tu najsamlepsiu recepturu na svete.. alebo tych prikladov je neurekom.
Inac zvuk sa vraj ma malicko zmenit, dnes som sa bavil s clovekom, ktory mi coto povedal aj o presune na iny satelit...vraj aj kvoli tomu, i ked sami to nezda... uz coskoro, ale vlastne mi to je uplne jedno :-)
SRO ma vyborny zvuk, pocuvam ich je to OK
a co taky SRO mne osobne sa vidí najlepsi a myslim ze nerusi
Je vidiet, ze nastavenie RADIOVEHO zvuku nie je tvoja silna stranka, ktorej by si rozumel :)) Inak by si toto nenapisal.
Inak nepotesim ta moc, aj ked zvuk zmenili, ostali mu tie povodne veci, ktore mal ten "predchadzajuci" zvuk.. To znamena silnu kompresiu, tvrdost, sfazovanost a nerusiace sa jednotlive pasma.. Ale to ludom ktori nerozumeju zvuku skor vadi, takze odporucam pocuvat pre takych zhuhlane a rozbite zvuky, ako maju radia napr. Europa 2, alebo Hit FM, v tych sa najdete a bude sa Vam zdat kvalitnym, aj ked vskutocnosti su kvalitnymi take, ako ich ma teraz Expres.. :)) Ale to asi tazko pochopite. Nedalo mi nezareagovat, sorry. :)
Ozaj zmenili konecne zvuk? Skoda, ze ten predchadzajuci sa mi tak protivil,ze som ich prestal pocuvat ... :-)
Nezmenili nastavenie ekvalizera, v radiach ekvalizer nie je to, co robi zvuk - zvukom... Zmenili komplet celu techniku a zvukovy procesor, takze ta zmena je vyrazna, musi to pocut kazdy clovek, ktory aspon trosku pocuje a vyzna sa vo zvuku...
ale povedal by som, že sa mi počúva omnoho lepšie pretože sa mi tie tóny zdajú ostrejšie...
postrehol som to iste odkedy presli do noveho studia...
nezda sa vam ze zmenili nastavenie zvuku ekvalizera tony su hrubsie lepsie sa pocuvalo predtým
Aj keď sa zdá, že ide o tú istú vec, je tam rozdiel.
Na Exprese začali s Priezviskovinami v septembri 2009 a funguje to na princípe, že ľudia posielajú na každý deň svoje tipy na priezvisko a Ď. Šimko vždy jedno, dve vyberie na aktuálny deň.
Neviem presne kedy začali s priezviskárom na JM, ale tipujem to na január 2010. Tu ide o to, že "Oranžový operátor" už dopredu určí, ktoré priezvisko bude mať sviatok a ľudia majú posielať kontakty na svojich blízkych s daným priezviskom. Ale čo som pozeral web JM, tak už majú určené priezviská na celý rok.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň