Diskusia k téme Rádio Expres
No to je práve to, na čo sa snažím poukázať už od začiatku mojej návštevy na tejto stránke. Expres si vybudoval image spravodajského a dopravného rádia. Teraz po desiatich rokoch to všetko spláchol do záchoda a chce byť nasilu hudobne-zábavným rádiom.
Keby Rádio Slovensko konečne dokončilo začaté zmeny, urobilo si kompletnú mapping study a hlavne investovalo do marketingu, tak sa možno veľmi rýchlo vráti na post najpočúvanejšieho rádia. Expres v zábave a udávaní trendov nemôže konkurovať Funrádiu, ktoré má oveľa loajálnejších poslucháčov. Takže z doteraz neohrozeného lídra by sa veľmi rýchlo mohla stať rozhlasová "trojka"
Si očividne totálne mimo. Ja ti tu nebudem teraz vysvetľovať, ako má fungovať profesionálne rádio a čo robia konzultanti. Tak radšej zabudni na našu debatu, pusti si svojho Wallnera a smej sa jeho "intelektuálnym" vtipom :)
Expres zamestnava konzultantov? A co povazujes za najprisernejsi socpop? :) Co sa tyka vtipnosti, su relacie a moderatori, ktori svoje vysielanie robia vtipnou cestou - Hemendex a Andrej Wallner, u niektorych je to vysielanie trosku vaznejsie... Funradio vobec moderuje? Okrem adelky a sajfu a este nejakeho vysielania poobede, ktore som v zivote nepocul, pokial viem, davaju iba akurat samohrajku... ci uz nie? Je pravda, ze spravy na Exprese su chabe, Fun vsak zatial urcite Expres neporazi
suhlasim s tebou hlavne, co sa tyka sprav na Exprese...fakt je to hrozne! v takej forme ako ich majuu teraz, ich mozu zrusit!..lepsie by urobili...kedze vypovedna a informacna hodnota je nulova...som to minule pocuval a dozvedel som sa akurat jednu vec..a inak dokopy nic nemali, pretoze poevdali este jednu informaciu nejaky sportik bulvarny a koniec...tak som sa cudoval, ze ci to ma byt akoze vsetko?! tie spravy su uplne od veci...a zrusili aj infoexpres- tak nechapem naco tam vobec maju oddelenie spravodajstva...sa ani nenarobia :)))
Do konca marca sa plánujú presťahovať do mestskej časti Trnávka, zdroj Facebook.
Áno, v rádiu sú už od jeho začiatku, ale predtým nemali také posty, aby mohli ovplyvňovať jeho chod. Antala si bez súhlasu konzultantov nemohol ani prdnúť a tak to aj vyzeralo - čitateľný, jasne zameraný a vyprofilovaný playlist s dôrazom na cieľovku 25-40. A teraz? Nelogický mix od toho najpríšernejšieho socpopu až po hip-hop. Ako v regionálkach. Ich pokusy byť za každú cenu vtipní tiež nevyznievajú najpresvedčivejšie. Na Funrádio po moderátorskej stránke jednoducho nemajú a pokiaľ by sa nestalo niečo mimoriadne, tak ani nikdy mať nebudú. Správy a doprava - až do nedávnej doby priam ukážkový príklad moderného informačného rádia. Teraz? Pár headlinov a tým to hasne. Už aj Fun má v Rannej show obsiahlejší servis. A takto môžeme pokračovať...
Ranná show na JOJ bola chybou televízie, nie rádia. Fun z toho práveže vyťažilo maximum.
Babitzová a Antala sú na najvyšších miestach zhruba odvtedy ako Václav Mika odišiel do Markízy. Treba však povedať, že Expres má vyššie čísla ako za Miku. Že Expres nejakych poslucháčov stratil je pravda, ale treba povedať aj to, že náš rozhlasový trh stále nie je normálny, líder má stále veľký náskok a aj v Exprese vedia že to nie je na rozvinutých trhoch normálne. To že sa Expres posúva inde svedčia niektoré veci, zo súčasnej hudby na Exprese hrajú skoro všetko čo aj na Funku, Expres je na pokeci a to tiež niečo signalizuje a spravodajstvo pod 2 minúty takisto. Expres v lete chybu urobil, chyby robia aj profesionálne rádiá, nápad vo Funku dostať rannú show do televízie tiež považujem za chybu... Momentálne však nechápem prečo Expres chce ísť do vojny s Funkom, líder by sa nemal prispôsobovať konkurencii...
Suhlasim s tebou, ze letna programova struktura bola cista tragedia... Pustat samohrajku od 10 do 18 v bezne dni je lenive, neprofesionalne, ignorujuce posluchaca, lacne, slendrianske a este neviem ake... lenze toto Expresu uz vacsina posluchacov zabudla... Babitzova s Antalom tam su ako dlho? a v com posuvaju program smerom k fun? Inak, Antala mi je nesympaticky :)
Už je po poslednom MML pod miliónom. Navyše stratit behom polroka cez 100 tisíc poslucháčov už o niečom svedčí. Takže, kto je tu teraz demagóg?
Vysoka pocuvanost Expresu je presnym obrazom spolocnosti - bud v dave a nevytrcaj, nechaj sa unasat prudom a nekric... Ako s politikou... Ludia su bojazlivi v tejto neistote nieco menit - nuz nemenia ani radio... ved ked bolo dobre 6 rokov, musi byt i dnes... Ale naozaj je? Alebo je to len o zaspatej konkurencii, ktora nevie prezentovat svoj potencial?
Expres je nudne, no nerusi nijakymi vystrelkami, hoci kasle na posluchacov - a ti mu to zeru... Preto je tam, kde je.
Slovensko ma slaby imidz a vecer neponuka ocakavany program.
A Fun tazi najviac... A rastie... konto majitelov :-)
ty si uz demagog ako fico, pozri si cisla a potom mudruj, expres sa dlhodobo drzi okolo miliona, plus minus 40 tisic...Pokles je len Tvoje zbožne prianie....
Ty si dobre zaslepený. Expres stratil behom polroku 2% v počúvanosti!!! To sa už dlho žiadnemu rádiu nepodarilo. Pokiaľ by si videl dovnútra rádia, tak by si vedel, že odkedy ich riadi tandem Babitzová-Antala, ide to s rádiom poriadne dolu vodou. Začalo to tragickou letnou programovou štruktúrou (podotýkam, že boli ignorované odporúčania konzultantov), pokračuje cez úplne nelogické posúvanie formátu smerom k Fun a sám som zvedavý, kde to až skončí :)
Uvidime, lenze pocuvanost expresu este zatial stale neutrpela... nemyslim, ze by pod sebou pilil konar... v com? samozrejme, ze sa mi niektore veci na exprese nepacia, ale v globale vyhravaju plusy expresu nad minusmi...
a obmedzeny nazor? v com?
nové logo majú aj na Facebooku odo dnes.
EXPRES UZ POUZIVA NEW LOGO NA SVOJICH STRANKACH ... just one klick to ... http://www.expres.sk
No uvidíme takto o rok :)
Expres si pomaly ale isto píli pod sebou konár.
Inak tvoj príspevok je typický príklad obmedzeného názoru :)
Podla mna to nie je az take hrozne... Funko podla mna nikdy na expres nemalo a ani mat nebude... A tajomstvo expresu je v tom, ze nehra kazdu hlupost, ktora vyjde na trh, tak, ako to hrava napriklad funko alebo kiss.. Ja osobne neznasam funko a nemozem ho pocuvat kvoli tej hudbe, ktora sa niekedy fakt neda pocuvat... na exprese takuto hudbu pocut len velmi malo
Som ale zvedavý, čím chce Expres poslucháčov Funka pritiahnúť. Moderátorsky na nich nemá, ani keď sa vedenie na hlavu postaví. Len tým príde o svojich starších poslucháčov, pretože tí asi "neprežujú" Rytmusa a spol. Celá ich hudobná dramaturgia začína byť absolútny chaos na úrovni lokálok. Od Michala Davida až po Timbalanda zahrajú snáď všetko :)
...že Expres má záujem o poslucháčov Funka... Som chcel napísať
Niečo na tom bude že Expres má záujem o poslucháčov Expresu, hudobne je zo súčasnej hudby v Exprese už skoro všetko čo aj vo Funku, rozdiely sú minimálne a aj vo väčšinou iba v otázke času, väčšie rozdiely sú skôr v staršej hudbe. A to že na pokeci je už Expres, asi môže signalizovať že na koho chce Expres útočiť.
Je to zaujimave. Presny opak urobila Viva. Ta mala doteraz velmi kratke spravy a len pocas pracovnych dni, aj to nie cely den. Od pondelka maju spravy dlhsie s klasickym usporiadanim spravy + sport + pocasie + doprava, maju ich denne do 22:00 a uz aj cez vikend. Zeby sa Expres zacal sustredit na posluchacov Fun a Viva na posluchacov Expresu? :)
Trochu nerozumiem súčasným krokom Expresu. Mám pocit, ako keby všetko, čo vybudovali za tých 10 rokov chceli hodit za hlavu a snažili sa prebrať poslucháčov konkurenčnému Fun.
Tie asi fakt prešli zmenou. Sú kratšie ako boli, majú bežne pod 2 minúty, spravodajstvo na Funku ráno asi býva dlhšie (čoskoro si to stopnem) a ďalšia vec, v správach na Exprese už takmer vôbec nie sú zvukové príspevky od redaktorov Expresu či vyjadrenia ľudí, jednoducho už tam takmer vôbec nie sú zvukové príspevky. Asi už spravodajstvo nemá v Exprese takú váhu akú malo ešte pred niekoľkými mesiacmi. Nie som zástanca dlhého spravodajstva a ani pravidelný poslucháč Expresu, niektoré veci sa však nedajú nevšimnúť...
nove logo Expresu je k videniu uz napriklad aj tu... http://hit.expres.sk/
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň