Diskusia k téme Rádio Viva
Ak si to spravne pamatam, vysielac radia Viva (byvaleho Twistu) berie od radiokomunikacii len el. prud.
Aj podla mna ide Sitno pod Towercomom. Z Ba su to asi jedine ich vysielace,kde nemaju vypadky.
Na Sitne to Vive prevadzkuje Towercom, od Towercomu odisli napr. v Trencine.
Tymto nie som si celkom isty. Ak si spravne pamatam, napr. vysielac na Sitne si Viva prevadzkuje sama. Je to Zeneva, to si asi nedovolia nechat vypadnut. Keby nebodaj ten vysielac zhorel do neopravitelneho stavu, tak by tam minimalne presunuli nejaky nizkovykonny vysielac z inej lokality.
Podla mna ostanu v prevadzke ,len tie pod Towercomom. Vlastne budu postupne odpadat resp.ich uz nebudu obnovovat po pripadnych poruchach ci vypadkoch.
Viva ma fungovat este rok a maju hodne reklamy, takze si nemozu dovolit nechat odhnit vsetky vysielace, hlavne tie vo vacsich mestach.
Viva nevysiela ani v BB, ide cca o 3-dnovy stav. Tu to ale vacsinou v dohladnej dobe zvyknut opravit. Uvidime teraz.
Viva na 90,7MHz nevisiela uz asi tyzden,RDS neslo uz asi 2 roky.
Viva ide v Cadci pradepodobne z Drahosanky, vid tento moj prispevok z 1.5.2012:
---------------------------------------------------------------------------------------
Bol som dnes v Cadci, tak som si vybehol na Jurosak a Drahosanku. Novinky:
Jurosak I. - Expres vymenil C anteny za V, aktualne tam ma 4x vertikalny dipol, co mi pri vykone 0.25 kW ERP pride trosku vela... Radio_FM je stale sirene z tejto koty.
Jurosak II. - podla udajov TU SR ma odtialto vysielat Viva, ale ziadnu antenu som tam nevidel. Ocividne je to hlavne mobilna BTSka, plus nejaki lokalni provideri.
Jurosak III. - nic nove, na stoziari kraluje osamoteny Frontinus.
Drahosanka - na vrchole stoziara dvojity dipol Radia Lumen. Pod nim vsak na prekvapenie dalsie dva nezavisle dipoly.
Prvy je pre Europu 2, ktora tu na 87.9 MHz vysiela minimalne 2 tyzdne. Ocividne to ale stale nemaju doladene, dnes napr. na kratke chvilky vypadavala modulacia. Takisto zrejme zatial nejdu plnym vykonom.
Rozmyslal som, pre koho je ten druhy dipol a vychadza mi to na Vivu (kedze na Jurosaku som ich vysielacie anteny nenasiel). Aj podla pokrytia 99.6 MHz sa zda, ze Viva je sirena z Drahosanky a nie z Jurosovskeho vrchu. Zaujimavostou je, ze aj ked ma Viva na 99.6 MHz dobre pokrytie aj mimo Cadce, RDS naskoci az priamo v meste, resp. len vo velmi malom okruhu okolo vysielaca. Tam asi nebude nieco v poriadku.
Tolko moje postrehy z Cadce.
---------------------------------------------------------------------------------------
Co sa tyka aktualnej situacie, Viva zrejme zacala postupne odpalovat "nepotrebne" vysielace - okrem TS ci DK nejde napr. ani PD a ZH. V podstate je to ale ocakavany stav - vedia, ze koncia, tak naco do toho pchat peniaze. Predpokladam, ze Cadca sa tiez zaradi medzi tie "nepotrebne".
Viva v Cadci urcite nejde z koty Expres netu. Svojho casu som to preberal s R. Bartosom (ked bol vypadok v DK a spominal som mu, ze tu na fore som cital, ze aj CA je off, kezde ste to tu vtedy, co tu prispievate z hornych Kysuc spominali). Ja som bol tiez v tom, ze im to prevadzkuje Expres net, ale vyviedol ma u omylu, ze oni si to prevadzkuju sami zo samostatneho stoziara (meno vysielaca si uz bohuzial nespomeniem).
Inak Viva uz dala D. Kubinu asi celkom zbohom - uz je to cca. 4 mesiace, co u nas nevysiela.
Navyse, ked som bol dnes v Jablonke (PL), tak som skusal Vivu aj z Trstenej (90.70 MHz) a tiez tam bol len sum (a to nedavno este isla). Takze uz je pravdepodobne aj na hornej Orave uplne vypnuta (iba zeby bol vykon z nejakeho zahadneho dovodu zasadne znizeny, co nepredpokladam). Btw, aj ked pred casom ten vivacky vysielac (Uhlisko) este fungoval, uz dlhsiu dobu tam nefungovalo RDS.
- mohol by pripadne niekto z hornooravcov vypnutie toho vysielaca potvrdit?
Podľa všetkého Vivu v Čadci preložili z Expres netu na ten druhý stožiar Rádia Frontinus na Jurošovskom vrchu, umiestnený nižšie.
Towercomu patrí okrem Husárika aj stožiar u Krkoškov, pokiaľ sa dobre pamätám. Ale je možné, že ešte nejaký čas _FMko zostane na Jurošáku a TWC si tam prenajme priestor.
a kde ma v CA Towercom svoju vezu? na Husariku?
Aby tu nebol len off-topic. Vyzerá to, že Viva v Čadci skutočne nevysiela z vysielača Expresnetu. Dnes okolo poludnia mali Expres a _FM výpadky (možno kvôli presunu _FM pod Towercom) a 99,6 hralo veselo stále.
TIBOR ELIOT ROSTAS - cest jeho praci. takeho cloveka nam mozu zavidiet aj v zahranici
- RADIA.SK neručí a nenesie zodpovednosť za obsah diskusných príspevkov, diskusie nemoderuje ani nerediguje. Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich autorov. RADIA.SK si vyhradzuje právo odstrániť celé príspevky alebo časti diskusných príspevkov, a to najmä také, ktoré odporujú dobrým mravom, porušujú platné zákony SR (napr. obsahujú vulgárne výrazy, rasistické, xenofóbne či šovinistické narážky), poškodzujú dobré meno RADIA.SK alebo obsahujú reklamu.
vidis tam niekde vyhradenu temu? a okrem toho to co sa tu pise sa prave tyka aj radii ako medii ktore poskytuju ludom informacie. a pokial su tie informacie jednostranne a ja som presvedceny ze su a tiez vo vacsine nepravdive alebo aspon zavadzajuce ,tak mam pravo vyjadrit obavu a znepokojenie.pre uplny obraz chcem tiez uviest ako by som si to predstavoval ja a taktiez z akych faktov vychadzam aby si aj ostatni ludia mohli moje tvrdenia overit. keby si nebol taky zabedneny tak si o danej teme aspon nieco nastudujes a budes sa pytat na konkretne veci. ty poznas len jednu alternativu a si o nej presvedceny ako o pravde. zato ja mam alternativ niekolko. tak u koho je vacsia pravdepodobnost ze ma pravdu?
...na jehovistov sa choďte hrať inde...
Toto je server zameraný na rádiá, na jehovistov sa choďte hrať - tam si môžete aj roztrhať občianky. Tu na to nie je nikto zvedavý.
bilderberg na ct24
http://www.youtube.com/watch?v=TUsHPLu4yMo
a este na margo tvojho nicku .realista...co je realita
http://www.youtube.com/watch?v=QxDhRFEKdsI
a este jeden dlhsi dokument
Tak ešte raz a po lopate: Daj sem nejaký relevantný dôkaz o existencii Bilderbergu a z nezávislého zdroja, nie z tych tvojich konšpiračných webov. Aha, už viem, s akým argumentom na mňa prídeš. Všetky agentúry a médiá sú kúpené Iluminátmi a len tie vaše stránky hlásajú pravdu, všakže. Preto to prirovnanie k tvojej pedofílií, že tisíkrát opakovaná lož sa stane pravdou, presne tak ako to vy propagujete. Všetky tie súvislosti, ktoré si mi tu predchvílou popísal sú len výplodom fantázie niektorých jedincov s cieľom uchopit moc (na 100% nacistické a neonacistické združenia), pretože každá udalosť, ktorá sa na svete stane sa dá interpretovať na tisíc spôsobov a upravovať podľa úmyslov jednotlivca. Navyše drvivá väčšina vašich teórií sa dá vyvrátiť elementárnymi znalosťami fyziky a iných prírodných vied. Z uvedené ho vyplýva jednoduchý záver a to ten, že celá existencia toho vášho NWO a Bilderbergu je len ilúzia podobná Yettimu a Lochneskej príšere. Všetci o nej hovoria, ale nikto ešte o nich nebol schopný podať relevantný dôkaz
Mozes si cez fotoshop upravit cokolvek ale keby som ja do medii vyhlasoval ze chcem zalozit pedofilny spolok, snazil by som sa presadit zakony kde by bola peodifila legalna a zacal by som presadzovat vojnovu intervenciu v krajinach kde je zakazana tak asi takzo by som popieral ze som pedofil. Tak to mas vysvetlene tvojou chorou pedofilonou logikou. Ale z otazok ktore som ti dal si nevedel odpovedat na nic zas len trapne motanice tu vymyslas. Nech si kazdy spravi sam o tom obraz. Ci to budes popierat alebo nie fakt je ten ze treba riesit hlavne preludnenie planety a plan bildenbergu cize n.w.o je znizit populaciu na 500 milionov http://www.youtube.com/watch?v=8sJlFC7P2gA . Ja by som sa skor priklanal riesit to formou zdrojoveho inzinierstva ako o tom hovori J.Fresco http://www.youtube.com/watch?v=ouy04vM0Rzg&feature… .
Rovnako aj ja môžem cez Photoshop upraviť a potom zverejniť tvoju fotku, ako obchytkávaš dieťa a tvrdiť, že je to dôkaz tvojej pedofilie. Presne takú výpovednú hodnotu totiž majú tvoje linky, ktoré si sem dal.
Podľa mňa pravda je niekde uprosted,slepo niečomu na 100 % veriť je hlúposť,rovnako ako neveriť ničomu,realizmus nie je to,čo si ja myslím,alebo ako som presvedčený,realista miliardár ti povie,že život je krásny a realista robotník ti povie,že je to na ...
Koniec koncov pred niekoľkými rokmi by bolo konšpiračnou teoriou aj nejaká skupina Bildenberg,pred niekoľkými rokmi by bolo konšpiračnou teoriu akési ľudské čipy a oni už sú,pír ľudí v Mexiku ich má a teraz si povieš,no veď pár ľudí,no a kde je napísané,že o pár rokov ich nebudeme mať všetci,veď aj taký televízor malo zo začiatku pár ľudí,aj mor malo na začiatku pár ľudí a neinformovala o tom žiadna konšpiračná televízia,takže ono ide len o to,či máš zaujem pozrieť si veci,alebo budeš len veriť úplne všetkému čo ti naservírujú.
P.S konšpirátori tu boli už oddávna,jeden z nich napríklad povedal,že zem je guľatá a zle dopadol,jeho názor odporoval väčšine...
Trapny pokus o zosmiesnenie a demagogiu. Tie veci o ktorych sa hovori v mlcani si ludia ak chcu vedia overit na internete je dostatok infomacii len treba hladat. Takze napriklad toto je nas financy system http://www.youtube.com/watch?v=4j9y3e1Ug8g&feature… . Preco zabili kenedyho tesne pred tym ako mal zruzit FED a po jeho smrti hned tento zakon zrusili http://www.youtube.com/watch?v=TrP8ng-9puw . Co je to za skupinu Bilderberg http://www.businessinsider.com/this-chart-shows-th… . Preco sa posledny traja americky prezidenti zucastnili stretnutia bilderberg pred tym ako ich zvolili. Preco nase media tvrdia ze iransky jadrovy program je hrozbou pre svet a pritom izrael ma jadrove zbrane ktore mozu bez problemov znicit celu europu. A nakoniec preco sa niekto snazi zabranit aby sa tieto informacie dostali k ludom a snazia o kompletne sledovanie a cenzuru internetu cez projekty acta, cispa, indect. Tak preco to treba oznacit za nezmysli a nemat ziadne vysvetlenie preco. Je to trosku slabomyselne z tvojeje strany, trvdit ze jedine ja mam pravdu a vy ste len konspiracni pomatenci a nevediet si zdovodnit svoj nazor ale len prevzat ten z medii a slepo mu verit aj ked ti pravda udiera do oci. Skus pouzit vlastny mozog a nie len papagajovat co ti natlacili do hlavy vecer v spravach lebo potom ta nemozem ani inak oznacit ako sprosta ovca.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň