Diskusia k téme Rádio Jemné
Juraj Koiš (šéfredaktor radiotv.sk) hovorí:
2.2.2011 o 12:14
Vďaka Palo za informáciu… podľa dostupných informácií už mala (byť vypnutá). Prevádzkovateľ Jemných melódií si sám dobrovoľne stanovil termín 31.1.
http://sk.radiotv.cz/radio-clanky/jemne-melodie-sp…
PS: Možno sa vytvorili na spínači uhlíky a nedá sa vypnúť :o)
No ja som si myslel, že pôjdu dlhšie.
Jemne Melodie stale na 90.8 idu aj s RDS.
aj, že to bude ku dňu 31.01.2011 (koniec JM na 90.80).
ale na power bola ta sprava o ziadosti o odnatie 90.8 uvedena este tri dni predtym ako na radia.sk :)
Ano, v case Forte to islo skutocne 10 kW z Bohunic. Nejde o zdroj, ale ide o skutocnost. A ta bola taka, ze v okoli 10 az 20 km od vysielaca to hralo na spendlik. Neskor odisiel tento vysielac a nahradil sa za tento slaby, ktory je tam dodnes. Radio nemalo peniaze na kupu draheho silneho, tak nechali tento. Navyse ho ani nepotrebovali, lebo z Javoriny a z BA sa tiez vysielalo. Teraz je signal 90,8 MHz neporovnatelne slabsi, ako v 90 rokoch..
mne je to fuk mne hra 90,8 stale dobre a kde teraz byvam uplne super ci 0,25 alebo 8kw uvital by som tam r.sity kedze davnejsie ziadali 93,8 v BA po BBC a dostal ju lumen
Myslim v 96. este mohli ist na tych 8 resp. 10 kW, lebo ked sa spojili na chvilu vysielania Forte a DCA (mali vyrocie), este mi slabucko isli naladit pri ZA... Neskor sa uz signal stratil... Po tom odpaleni tam bolo vraj 0,25 (mozno ako pisete 0,2) kW...
...ukecali jste mne :-) já jsem radši používal obraty "nemyslím si, pochybuju, atd" :-D protože jsem si fakt nebyl jist.
Ale nahlédl jsem do nejstaršího Přehledu vysílačů CSDXC co mám, 2000 rok a tam je 90,8 JB na 10kW :-)
Mimochodem, zhruba do měsíce vyjde další, už 17. vydání tohoto přehledu, tak si ho doufám pořídíte :-) Argument, že je to na webu, neberu :-D Jako sešit je to ideální po ruce...
http://www.dx.cz/modules.php?name=Shop&s_op=viewpr…
to je ještě loňský, brzo bude nový aktuální.
Podľa starých prehľadov Rozhlas a televízia a ročeniek CS DX CLUBU vysielala 90.8 s nasledovnými výkonmi: T-Rádio: 1 kW - Forte: 1.8 kW a 10 kW (približne od roku 1995).
Ked sa totiz pozries na stoziar v JB, tak zistis, ze je to pomerne silna a vysoka konstrukcia, ziaden fusersky dipol umiestneny niekde na komine JE :)
Nn, vykon bol nejakych 8kW, znizili ho kvoli tomu, ze povodny vysielac sa este za doby R. Forte resp. jeho nasledovnika Radia Naj odpalil, tak dali za neho nejaku docasnu nahradu a nakoniec to dospelo tak daleko, ze samotny TU zacal evidovat 90,8 s ERP 200W.
tak teď mají 0,25, nevím jestli dřív měli víc... 8kW si nemyslím. Něco se mi vybavuje že tím překoordinováním jim to stáhli z 10 na 1kW max, ani to nevyužívají.
No z JB sa potom uvadzal vykon 8kW, z Javoriny 10kW, ale ono to bolo tak, ze co zdroj, to ine uvedene cislo.
Javorina hraje až do Vídně :-) a to VKV i TV i DVB-T
90,8 z Bohunic šel někdy ve výkonu zkoordinovaném na Javorinu, tj. 10kW? Pochybuju o tom... podmínkou překoordinování bylo právě snížení výkonu.
Nuz a prave preto sa velmi cudujem, preco ju JM vracaju.. Ten signal v Trnave nie je az taky dobry z BA, takze prave Bohunice im to vykryju. Ale tak je to ich rozhodnutie..
Javorina ma vyrazne smerove obmedzenie vykonu v smere na juh...
S plnym vykonom z Bohunic by pokryli viac, ako s plnym vykonom na Javorine... Kedysi ked isiel plny vykon z Bohunic, vcase Forte, tato frekvencia hrala od Ziliny - Hricova az do Viedne.. Javorina nehra az do Viedne...
žeby nejaká dohoda???
na Slovensku nič nereálne,...
Konecne sa spamatali a vratia ju.Som len zvedavy,ci pojde potom 90.8 na plny vykon a z Javoriny.
Rádio Jemné Melódie asi nebude vysielať na 90.8 MHz v Trnave, tu sa o tom píše: http://www.power.szm.com/spravy/spravy_new.htm
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň