Diskusia k téme Mobilné siete

Čitam članky na zive.sk ale tento aktualne akcie operátorov, stale len refreshuju. Raz za 2/3 mesiace niečo pridaju. Podla mna to tam je aj chaoticky napisane. Keď to chcu refreshovať, tak by som ho aspoň upravil

O takých miestach,kde nie je 3G ale 4G viem aj ja. Jedno sa nachádza v obci Chlaba pri Maďarsku, kde donenavna mali sotva slabé 2G a teraz tam dali až 4G

V Čechách na jeseň 2018 vyšiel článok o tom, že nejakej rodine tesne po dovolenke v Chorvátsku prišla faktúra od mobilného operátora. Bola rádovo vo výške päťdesiat tisíc českých korún, hlavne za mobilné dáta. Nakoniec vyšlo najavo, že na výletných lodiach je mobilný signál, ale cez satelitného operátora a tam EU roming neplatí. Na lodiach sú aj upozornenia na túto skutočnosť.

teoreticky, velmi teoreticky, z lode. pokial viem, niektori operatori prevadzkuju svoje siete na lodiach, nejaka Egyptska vyletna lod by to mohla byt. ale ber to len ako napad

Toto leto mi telefón v chorvátskom Dubrovniku našiel sieť Etisalat. Netušíte odkiaľ sa tam mohla vziať keď v žiadnej z okolitých krajín tento operátor nepôsobí?
Link na screenshot: https://ibb.co/vhT5W65

Orange má vätšie pokrytie 3G, ako 4G sieťou. A 3G sieť na obyčajne veci stačí. A zase som ja našiel aj miesto, kde Orange nema 3G, ale dal tam 4G.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň