Diskusia k téme Fun Rádio
to je jasne, ved o tom su regionalky :-))) , ze ich pocuva iba ten kto ich chyta (ale aj ten moze pocuvat celoplosky)
Zato ja si rad popocuvam take 70 az 90 roky, a ked medzi tym daaka aktualka, tak mi to moc nevadi ,,,,
Ale ja naozaj nemam chut pocuvat 5 vykopavok aby som pocul 1 novinku. Preto regionalky s vynimkou Radia One nepocuvam...
Ale samozrejme, urcite su skladby, ktore regionalky hraju skor nez celoplosky, akurat, ze pocuvanost maju tak slabu, ze to skoro nikto nepostrehne, ze dotycnu skladbu nezahralo ako prve Fun, X alebo E2, ale nejaka lokalka...
Nie, zle si to pochopil, Zet som pocul pred nejakymi 3 tyzdnami u kamarata a za cca 2 hodiny tam fakt isli len same 80s a 90s a z novsej hudby len svk veci...
To si odvtedy nepocuval? :-)) Ved hraju i atualne veci...
Zetko a L-Rádio nemajú daake special relacie na novu hudbu, ale do denneho playlistu, zaradia aj novu skladbu, ktoru potom o mesiac Funko vo Funsideri nazve ako jedinou a prvou v SK etery ,,,, a to ze ty ludia pisu ze L-ko hra len vykopavky,,,,
Ty co to pisete, aj ja viem naladit radio vdaaku chvilku ked hraju staru dobru muziku, L-ko hej hra dost ,,, ale na novu muziku vobec nezabuda (piatok sobota vecer uz vobec nie) ,,,, aj tam som pocul zopar skladieb, co po mesiaci alebo viac funsider vyhlasi ako prvu v SK etery. Nechcem sa tu priecit, ani to Funku vycitat preboha nie, len konstatujem ze niektore skladby funko objavi neskor (poznam take, co Funko hralo ako prve ,,, a az po mesiaci zacaly Expres, ZET a pod ju pravidelne hravat :-D
"Najmladsiu" skladbu, ktoru som na Zet pocul bola z roku 2005 a aj to sa jednalo o svk produkciu. Tie zahranicne vsetko len z 80-tych a 90-tych rokov. L-radio som nepocul priznavam, ale bolo o nom uz popisaneho dost a vsetci, co ho poculi, tak pisali, ze hraju len same vykopavky. Tak mi teda schvalne nepis nazvy relacii, kde tieto 2 stanice hravaju tie tebou deklarovane zhave novinky :)))
ze vsetky, ale vacsina ,,, a mal by si veru moj chlapce pocuvat viac tieto regionalky, LEBO TY VARIS S VODY
To tazko chlapce, na niektore veci maju exkluzivne pravo ich premierovat, takze varis z vody :)
Hlavne Radiozet a L-radio sa na novu hudbu skoro vobec nezameriavaju :)
uz som to tu raz prizvukoval, ak pride daaka nova pesnicka do Funsideru, tak L-Rádio, Rádiozet, ju hrá už dobrý mesiac :-D a to ma na tom pobaví,,, povedia že som ju ešte v Slovenskom etery nemohol počuť (ešte aj Expres ju chytí skorej ako Fun)
konecne zaujimava diskusia, aj obsahom, aj formou
funradio dava sancu novinkam, ale ma ine pravidla ako expres, ci europa2 pri praci dalej s nimi. Prave preto je rubrika Funsider, kde novinku mozeme pocut skutocne ako prvi a je len na posluchacoch funradia, ako tuto vec prijmu a kedy si ju uz skutocne zaziadaju. Ten priestor je. Napr. ked spominas I Don´t Believe You, ta sa predstavila uz v oktobri 09, ale az teraz na konci januara dostala preistor na dalsiu pracu, pretoze doteraz bola hitom ina skladba a bola u posluchacov stale ziadana. Aj novinkam treba dat nejaky cas, aby ked sa dostanu do rotacii tak tam aj ostali a upevnili si postavenie ak na to maju, a nie aby sa po kratkom case dostali hned do kniznice. A prave tomu asi funradio predchadza, necha priestor aktualnemu hitu - v tom case Funhouse a ked nastane cas a uz sa zaziada nieco nove, co sa uz stava hitom a ma tu tendenciu sa aj stat a aj je a je to skutocne overene :), jednoducho nastane zmena. V tomto pripade to bol 3 KW, kedy sa tato zmena udiala,ako si spravne uviedol, pretoze az v tomto tyzdni to bolo mozne. A nech ratam ako ratam, tak od prveho pocutia /tusim koniec oktobra/ do januara nie je 5 mesiacov... :))
A zohladnovat OTF vysledky by sa mohli iba vtedy, keby neplatili tie pravidla ktore platia ;-))
Blbost, podotykam, ze stale je vela skladieb, ktore Fun zaraduje ako 1.radio na Slovensku. S prisnymi pravidlami nasadzovania noviniek nejde nasadzovat vsetky behom 1 tyzdna... Z niektorych sa stali hity, ktore potom zacal hrat naramne aj X, napr. Pribeh, Stereo love, Hold my hand alebo aj spominanych Bad boys, niektore tym sitom call-outov po niekolkych tyzdnoch skratka nepresli. Tazke pochopit?
ja len chcem poukazat na to ze funko vobec nedava sancu novinkam ako to robi napr.expres alebo europa2 a to je ich najvacsia chyba...do call outov ak daju na vyber nejake klasiky z minuleho tisicrocia a "novinky" typu bad boys alebo colours tak je jasne ze si ludia radsej zvolia "novinky" lenze funko z nich automaticky robi NASU NAJOBLUBENEJSIU hudbu a hra ich kazde 4 hodiny do zblbnutia nez aby zahrali vo funku aj nove skladby a tie potom davali do call outov ( nemyslim len raz den zahrat vo funsideri a potom az o 5 mesiacov to zacnu hravat v powerplay akoze zatial to hit nie je ale vy ho uz poznate ako napriklad pink - i don't believe you 22.1. )...a na ich webe ked napisu na nejaku skladbu ktoru pred polrokom hrali vo funsideri ze tato skladba sa vam pacila a tak vam ju prinasame este raz...takze ak sa nam nejaka nova pesnicka zapaci tak nam ju funko zahra za par mesiacov...a potom ma dorazi ked sajfa povie hrame najnovsiu a vasu najoblubenejsiu hudbu...btw myslim si ze aspon vysledky z OTF by do toho zohladnit mali kedze TAM ukazuje vacsina posluchacov ze aku hudbu ma naozaj rada ;)
Nikdy uplne "cisty format" nemali (ratam obdobie od.r. 2006,kedy zacali spolupracovat s Pollack media) vzdy tam bol presah do 90-tych rokov, neskorsie (od r.2007) az do konca 80-tych. Jednoducho chcu mat sirsiu cielovku, co sa im konieckoncov aj dari, takze nemozu hrat len hity poslednej dekady. Mne osobne tiez vyhovuje, ze tam zahraju veci z 90-tych rokov na ktorych som vyrastal, ako Nirvana, Simply red, Run DMC atd...
Inak hudbu do call-outov tiez nevybera dramaturg sam, Amici mu to musia odklepnut. Je ale pravda, ze co sa tyka svk veci, tak ma prekvapuje, ze napr. stale nasadzuju Cmorika, aj ked ten skoro nikdy neprejde ani 1.sitom call-outov...
hudbu do call outov pripravuje hud. dramaturg, takže je to jeho maslo a jeho uváženie čo tam nasadí, je jasné že ak tam bude veľký slov. hit v prieskumoch prejde. pokiaľ ide o to čo kto hrá prvý, to neriešim, riešim že podiel hudby 90tych rokov, hlavne tej druhej polovice je vo fun zastúpený tak ako napríklad pred rokom nebol, čo bude logicky zásluha call outov. problém ale nastáva ked stanica sama seba definuje a komunikuje ako dynamické fun rádio a po dynamike vo vysielaní okrem zvuk. obalu ani stopy. nebudem to porovnávať s inými lebo to je úplne iná káva a toto forum sa volá fun radio. ak si pamätám začínali čistým formátom a čistý formát by sa tu aj uživil. ale ono to nejde ked musíš urobiť službičku tomu, onomu a on zas urobí tebe a bude ta hrať... jednoducho ide o to že ako človek ktorý si fun pamätá od jeho začiatkov a registruje jeho premeny v čase je súčasné fun radio iným než by som si pre rok 2010 predstavovala.
statistika last.fm ma absolutne nezaujima, kedze su pripady kedy ten crawler akosi chybne pracuje, ale to neriesim.... Tiez nieje statistika ako statistika, playlist vo fun sa meni v iny den a ta statistika je tam PO-NE.
Meet Me Halfway je aj tak 3-4x za den. AA kedy bola 35?? ved v KW 4 to bolo 16.miesto, KW 5 - 10.m., KW 6 - 18.m, a pre porovnanie Can´t Get Over KW 4 30.m., KW 5 - 33.m., KW 6 - 11.m. Pokial v tyzdni bude Can´t Get Over ziadanejsia ako Meet Me Halfway, tak jednoducho sa bude prve hrat viac ako to druhe.
Rihanna - vies mi vysvetlit ako by sa mohol dostat dalsi novy singel do playlistu, tak aby si dodrzal pravidla ktore platia vo funradiu?
A Memories ci Telephone; to je na zvazeni, ak by sa zacali hravat,ci budu dodrzane pravidla, ktore sa maju.
Ak bude Russian, Roulette, Sexy Bitch, ci Pribeh, Bad Boys nadalej ziadane, v A rotacii aj nadalej budu. Colours uz v A nieje, a ostatne 4 tyzdne co bola v A, nebolo zas az tak extra vela... Ale v tomto OK, beriem, stacilo uz.
Ten kto zostavuje playlist sa v tom vyzna viac nez dobre a vsetky pravidla su nastavene spravne a dost dobre prepracovane... OTF a WCHS nemaju vplyv na denny playlist, a to aj ked je daka skladba napr. 1. a v rotaciach je menej hrana... Ked napr. pan Timbaland a spol. ukazu, ze patria do funradia, tak sa aj bude hravat ich pesnicka :-))
Sweet Dreams uz nehrozi A rotacia, su ini adepti, pre tento tyzden sa dari I Like, Need You Now, aj Horehronie ci Hey Soul Sister a aj napr. takemu "boy-ovi" Jay Seanovi a spol. :-) s ich skladbou, ktoru ako jednu z viacerych v statistike last.fm nenajdes a pritom sa hra a dost intenzivne... ;) !
funradio hra iba vasu najoblubenejsiu hudbu. :-))
O rotaciach a hranosti rozhoduju vylucne call-outy, osobu hud. dramaturga z toho vynechaj....
Premyslal si niekedy o velkosti nasho trhu, preco tu napr. nemoze byt radio CHR/TOP40? Ked uz sme pri tom gulasi, tak gulas hraju podla teba asi vsetky radia, lebo ziadne sa nevyhradzuje na hudbu za urcite desatrocie, ale vsade su tie presahy aspon plus minus 20 rokov a to dokonca aj na E2, ktora sa tvari ake hra extra novinky, ale mnozstvo skladieb zacala hrat neskor ako Fun navyse v ich playliste tiez najdes dost veci z early 90s. Len tak mimochodom, fun sa zameriava na cielovku 14-39, preto tie presahy do starsej hudby....
na last.fm su okrem playlistu aj stastiky
http://www.last.fm/user/FunRadioSK/charts?rangetyp…
tu mas statistiku skladieb za poslednych 7 dni...vcera can't get over 9 meet me halfway 28(neskor bola dokonca 35)
dnes can't get over 12 meet me halfway 26 este aj ayo technology hraju viac(je na 22)...lebo od vikendu ju akosi prestali hravat hraju ju tak tri krat za dva dni...ako funko mam rad ale pocuvam hlavne moderovane relacie (top fun,world chart show,popoludnie,sobotne dopoludnie,...) lebo ked uz pocujem ayo technology alebo can't get over alebo smatanovu okamzite davam na expres prip.europu 2...ved ako sorry taka "novinka" can't get over a je v top15 najhranejsich skoro kazdy tyzden...alebo A rotacia russian roullette...vsak na ostatnych hraju uz jej hard a rude boy len kym to pride do funka...sexy bitch tiez neviem co robi v A-rotacii ked uz je one love a dokonca uz aj memories(v inych radiach)...pribeh ,bad boys a colours radsej ani nejdem komentovat(hity leto -jesen 2009)...jedine co schvalujem su bad romance a tik tok...len mohli by zacat hrat aj telephone ked sa mu zacalo darit v top fun...a tiez nechapem preco uz menej hraju Meet Me Halfway ked minule bolo 1. v top fun a ludia ukazali ze ju maju radi...len toho co vymysla playlist by mali zmenit a funko bude opat normalne....btw telephone uz bude aj vo world chart show na 17.,bad romance uz neni prve ale 4.,morning after dark-3,whatcha say-2,tik tok-1 ... tak tiez neviem preco uz nehraju morning after dark...zase daky inteligent vymysla playlist...som zvedavy co daju do A-rotacie nabuduce tipujem ze beyonce-sweet dreams kedze broken-hearted girl sa ani neunuvali hrat
pre mňa su oldies aj veci pred rokom 2000-samozrejme s trochou nadhľadu, fun nejde čistý formát a to miešanie hrachu a šošovice si môžu dovoliť len preto lebo majú A+S, počúvanosť ktorú majú určite nie je spôsobená nastavením hudby ale tým že majú skvelé kampane. hrajú strašný guláš a aj po moderátorskej stránke to začína byť oldies. nestačia len pekné jingle...a mimochodom-brandingy sú už nejakú dobu out
@klm - odkial si zistil, to co uvadzas? Ved od nasadenia Meet Me halfway sa tato skladba pohybuje niekde okolo 14 miesta + - 4. Akurat tak uplynuly tyzden to mohlo byt inak... A ak beries nejaky priemer za januar aj to ma svoje vysvetlenie, Can´t Get Over je dlhsie v playliste ako Meet Me Halfway. Takze porovnavat napr. tieto dve skladby nieje stastne riesenie, kedze sa tato skladba dostala do rotacii /B/ az 23.1., v priemere odohratá 4x/den co je vykon velmi dobry...
@x - ako sorry, ale oldies rádio je trosku ine ako funradio. Porataj oldies napr. na Exprese a na funradiu a potom daj vediet vysledok...
september-can't get over je 9.najhranejsi hit a nejake novsie pesnicky su ovela nizsie (napr. meet me halfway je 28 ) a niektore nove pre istotu funko nehra vobec...bud ich zahra za dva mesiac v powerplay akoze zatial to hit nie je ale vy ho uz poznate alebo ho nezahra vobec...funko ide dole vodou
chvíľou robo grigorov-modlitba lásky... ako sorry ale to už nie je fun, to je oldies rádio
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň