Diskusia k téme DVB-T na Slovensku
Inak to je dobrý job - teraz dajú nasilu MPEG-2 ako v banánovej republike, čo sa už dekodéry prestávajú vyrábať a štáty vyspelej Európy už od toho ustupujú... Hlavne, že máme MPEG-2 a lokálne TV nemajú kde napchať, ani STV 2, to je systém, to by som chcel vidieť a pochopiť toho odborníka a inteligenta, čo to vymyslel.
Potom dajú MPEG-4 - všetci to budú meniť, kupovať nové TV, prípadne set-top-boxy.
Potom dajú ďalší kóďak DVB-T2 zasa sa bude všetko meniť...
Potom príde DVB-T3, 4..., 100..., ležiaca osmička
To je job čo, naveky...
niekde som cital ze verejnopravna televizia musi mat vo verejnopravnom multiplexe najmenej 4 programy madarska verejnopravna televizia mtv ma iba 2 programy a maju multiplex mpeg-4 hd
Nevedeli by ste mi poradiť ako zohnať DTV-421T (napr. cez nejaký dobrý e-shop z Poľska, ktorý dováža aj na SR)?
mohli tam dat uz aj nejaky mux aspon tie programy ktore si su isty ze tam budu napriklad stv 1 a stv 3 ale ved je jasne ze tam bude aj markiza joj a ta 3
to je Makovica, intalovali anténny systém a testujú... Viď: http://dvbt.towercom.sk/aktuality.php?article=47
Mne už ide tiež k64 /818MHz/ sila signalu 25%, ale antena je otočená na JV na Maďarsko - Kekes. MUX je zatiaľ prázdny.
Konštalácia 64-QAM
OFDM mód 8k
FEC 3/4
ochr. interval 1/8
doporucujem ti svoj hyundai dvb-t 231 kupil som ho v tescu v michalovciach za 29,90 eura
veru na východe vám to už ide, tu je diskusia: http://www.parabola.cz/forum/topic-43767/
PS. rozmýšľam, že by som kúpil bratovi pod stromček set-top box do 1000 SK. V obchode majú Hyundai a Sencor. Ktorý by ste odporučili?
mne uz dvb-t ide predpokladam ze z makovice sila silnalu 68% kvalita signalu 60% antena obycajne sito zo zosilovacom mesto humenne CH 64 multiplex je vsak prazdny
ja to viem bavime sa vsak o minulosti
V Humennom už nepostavíš vysielač Jojky, lebo prideľovania analógových TV frekvencií je už asi 3 roky stopnuté, kvôli DVB-T.
dnes som bol v uzhorode a naspat som sa vracal cez zaluzice na stoziari grun pribudlo vela anten no specifikovat ich neviem videl som to len z cesty
poznam jednu dedinu v okrese poprad vikartovce kde sa tiez skladali na vysielac markizy nebol vedeny nikde v zoznamoch a bol to 8. kanal signal bral z kralovej hole po case zrorel strelil do neho blesk takze uz nevysiela dost dlho inak pozri sa do zoznamu vykryvacov tv markiza na jovsu 35. kanal tento kanal nikdy nesiel a aj keby siel tak by nesiel pretoze by ho kompletne vyrusil novyj kanal 35. kanal zo strypskeho verchu
lebo tu ma vela ludi kablovku a primator o to ani nema zaujem
ide z neho STV1, STV2 a Markíza - Markízu si sami zaplatili okolité dediny a každý rok platili za prevádzku, dnes už myslím že platí Markíza.
Takto by to mohli urobiť aj v Humennom, keď sa sťažuješ, že tam nemáte Jojku. Tak si postavte vysielač. Ak to dokázali 4 dediny keď sa spojili, nechápem prečo by to nedokázalo mesto.
Televizo sa ma na Vianoce prerobit na akusi TV Ziva. Vraj sa uz prebojovali spat do Satro. Uvidime, ale prehnane ocakavania urcite nemam.
televizo je ma velmi slaby program - vestice. vyhodili ho aj z kabloviek. to radsej nech daju anglicke spravy ako v madarsku.
lenze televizia lux televizo a music box nemaju zaujem o dvb-t ak by mali a bolo by to na mne tak by som to rozdelil takto 1. slovensky dvb-t multiplex mpeg-2 markiza doma joj joj plus a vsetky celoplosne sukromne radia 2. slovensky dvb-t multiplex mpeg-2 ta 3 lux televizo music box a vsetky sukromne regionalne radia verejnopravny slovensky dvb-t multiplex mpeg-2 stv 1 stv 2 stv 3 a vsetky radia sro lenze na verejnopravny multiplex musia byt najmenej styri verejnopravne televizne programy
Ten treti mux by dopadol ako v CR - uvedene (nizkorozpoctove) subjekty urcite nemaju na to, aby zatiahli drahe DVB-T.
Skor to vidim tak, ze tie komercne muxy si medzi sebou podelia Markiza a JOJ, ako sa navrhuje aj v CR.
a neda sa to zistit ked je odstavka kralovej hole ci ti ide ten vykryvac a ake programy okrem markizy ma ten vykrivac
1mux:STV1,STV2,STV3,(STV4)
2mux:Markíza,Doma,Joj,Joj plus,TA3
3mux:Lux,MusicBox,Musicq1,Televízo(r esp.Ziva TV),regionálna podľa lokality
presne to neviem, ale asi Kráľova hoľa, odtiaľ sa v dedine prijímal signál, ale nebola to žiadna sláva, ale na 1000 m vysokom kopci, kde je vykrývač je určite dobrý signál, tak tipujem, že signál najskôr berie z Kráľovej holi, alebo z Úložiska a najmenej predpokladám Suchú horu. Inak vždy som si myslel, že sme prijímali pred spustením vykrývača Markízu zo Suchej hory, lebo sme mali natočenú anténu tým smerom, ale keď som zistil, že na tom kanáli vysiela Markíza z Kráľovej holi, dosť ma to prekvapilo, lebo tým smerom signál nebol.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň