Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

myslim dvb-t z nagy kopaszu CH 63 multiplex C 49,00 kW C a CH 68 multiplex A 49 kW C

precitajte si toto http://www.digitalnitelevize.cz/prilohy/slovensko_… neviem odkial tvorca tejto stranky vedel uz 15. 04. 2009 ze bbudeme mat MPEG-4 a predsa mame MPEG-2

myslim dvb-t z nagy kopaszu CH 63 multiplex C 49,00 kW C a multiplex A 49,00 kW C

to vies ze ma napadlo ist vyssie mam aj take miesta kde som presvedceny ze by to islo vinice v trnave pri laborci okres michalovce cibulka kataster obce porubka okres humenne pozri si v google earth ich polohy

a este s podporou MPEG-2 MPEG-4 a HD

notebook mam ale televiznu kartu nemam kolko asi stoji televizna katra pre analog aj dvb-t do notebooka

Ja by som na tvojom mieste vyšiel niekde vyššie s notebookom a otestoval to cez DVB-T TV kartu. :-) Ale asi nemáš vybavenie.

okrem tohto dvb-t nechytim v humennom zatial ziadne ine dvb-t este k tomu nagy kopaszu CH 63 je multiplex C nenaskenuje nic iba ukazuje percenta pri manualnom ladeni pri automatickom ladeni tuner na chvilu zastane na CH 63 a CH 68 a pokracuje dalej CH 68 je multiplex A nenaskenuje nic iba ukazuje percenta pri manualnom ladeni pri automatickom ladeni tuner na chvilu zastane na CH 63 a CH 68 a pokracuje dalej

v humennom sa nic nezlepsilo vcera som skusal dvb-t nagy kopasz CH 63 sila signalu 00% kvalita signalu 10% rekord sila signalu 00% kvalita signalu 41% CH 68 vcera sila signalu 00% kvalita signalu 00% rusil tam analog nejaky odraz neboli tak ciste zrnka ako pri volnom kanaly ale take poskrucane smuhy rekord sila signalu 00% kvalita signalu 32%

Aj Makovica na vychode je uz kompletne pripravena na spustenie vysielania. I ked sa o kodeku este nikto nevyjadril, vsade sa instaluje technologia na MPEG-2 co bolo vlastne jasne od zaciatku / tunel/.

sa čoskoro otestovať vo vyšších polohách neďaleko BB, tak sa uvidí, najviac si verím na Maďarsko. :-) Naposledy som testoval na Panskom dieli DVB-T 16.4.2009 a zachytil som tam signál z BP, K55.

Ako je to s DVB-T z Hungárie, zlepšil sa po 1.12.2009 príjem? Kde všade na akých miestach aj vzdialenejších od hraníc to prijímate?

ešte ma napadlo, že pod Hornými Pršanmi pri BB som chytal asi Kamzík na tú mini anténku. Signál max. 10 percent, no divil som sa aj tak. Bolo to poobede 4.10.

čo sa týka rádií z Kabhegy, tak vôbec nechytám, akurát nad Badínom som chytal 100.5 Danubius, teraz už Class FM.

Áno, chytám aj SCH, KH, Sitno, ale kvalita nič moc, len predsa som v kotline medzi panelákmi, som zvedavý či budem mať potom DVB-T signál i z iných vysielačov, najviac sa spolieham na Sitno. Kvalita signálu, úroveň (level) signálu nie je taký podstatný ukazovateľ.

co je rozhoducejsie pri prijme dvb-t sila signalu alebo kvalita signalu

a ked mas kvalitu signalu 00% tak ti obraz a zvuk normalne funguje

dakujem za foto antenky tv 2 kekes si vobec nemal obraz a zvuk vypadaval tak potom si mal lepsie z kab-hegy a analog zo suchej hory a kralovej holi na tu dvb-t antenku chytis a v akej kvalite nemyslel som len na madarsky analog ale celkovy analog a co radia z kab-hegy v tvojom byte

vyzerá takto: http://i49.tinypic.com/2yxhn3p.jpg

Čo sa týka analógu, tak som na ňu chytal TV2 K22 Kabhegy, 221 km, dokonca aj s farbou, no ruší to Markíza z Vartovky, ten istý kanál. Pri príjme TV2 K22 bola anténka asi 3 metre od okna pod TV ! Chytila bez obrazu aj TV2 K36 Kékes, zvuk však vypadával, zistil som ale, že TV2 z Digi je 4.5 sek. pozadu oproti pozemnému vysielaniu. No a čo sa týka K59 DVB-T, tak signál sa zväčša pohybuje medzi 96% a 100%, kvalita, úroveň skáče medzi 0 a 100, neviem prečo, teraz je nula.

myslim silu signalu a kvalitu signalu a este keby si mi napisal aky mas set-top box a antenu ide ti z tej malej dvb-t antenky aj nejaky analog niekde som cital ze tie dvb-t anteny a dvb-t antenky su len marketingovy klam ze sa antena na dvb-t urcit neda vsetky su anteny univerzalne to znamena aj na dvb-t aj na analog

takze kekes vobec nic a kolko mas z laskomera
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň